Asunnon etsimistä Aurinkorannikolla

on
Kuva Mijas Pueblosta.

Meillä on kolmas talvi Málagan seudulla takana ja kirjoittelen nyt hieman kuulumisia. Minä jään tällä kertaa asustelemaan tänne pysyvämmin, eli ensimmäinen Espanjan kesä on edessä.

Asunnon etsiminen vaikeaa

Olen käyttänyt hirveästi aikaa ja energiaa asuntojen etsimiseen netissä. Kyttään jatkuvasti asuinalueita ja taloja ja mietin mahdollisuuksiamme. Meidän pitää luopua nykyisestä kivasta vuokra-asunnostamme toukokuun lopussa ja se on pilannut kykyäni ryhtyä oikein mihinkään pitkäkestoisempaan, koska en tiedä missä päin asun kesällä.

Kävin kivassa asunnossa Mijasin Calahondassa ja silloin tietysti mietin, millaista siellä päin olisi asua.

Aluksi katselin tosi paljon myytäviä taloja ja asuntoja, etenkin koska täällä on vaikeaa löytää sellaisia vuokra-asuntoja, joissa saa asua lemmikkien kanssa.

Nii-in, vuokranantajat hoi, jos kiellätte lemmikien pitämisen vuokra-asunnoissanne, teille on spesiaali paikka varattuna tiedätte missä. Minkähän verran koiria ja kissoja täällä hylkäyskulttuurin Espanjassa hylätään siksi, ettei oteta eläimiä mukaan muuttotilanteissa. Minkähän verran surua ja murhetta vuokranantajat aiheuttavat Suomessakin tästä syystä.

Mutta emme ole jäämässä tänne ikuisiksi ajoiksi. Me ollaan kuitenkin nomadimielisiä, emmekä halua jäädä yhteen paikkaan pitkäksi aikaa. Talon voisi tietysti laittaa vuokralle, joten se seikka puoltaa oman hankkimista. Mutta montaako vuotta varten kannattaa hankkia omaa? Täällä Espanjassa on käsittääkseni aika korkea myyntivero.

Kun kävin Benalmádena Pueblon alapuolella Castillo Colomaresilla, keskityin vain tarkastelemaan sieltä näkyvää asuinaluetta, joka on lähinnä Torremuellea.

Siispä nyt olen keskittynyt etsimään vuokra-asuntoja ja taloja. Ja koska tarve on vasta toukokuun lopussa, ei etsimistä kannattanut aloittaa ennen maaliskuuta. Nytkin saattaa olla hieman aikaista etsiä kahden kuukauden päästä tarvittavaa asuntoa.

Täällä on tosi harmillista, kun me pohjoismaiset ollaan tultu tänne nostamaan asuntojen hintatasoa. Eihän suomalaisyritysten tänne perustamien yritysten palkatkaan oikein enää kata elinkustannuksia. Monet meidän tapaan tulee tänne kai vähäksi ajaksi elämään osin säästöjensä varassa. Usein ihmettelemme, miten tavalliset espanjalaiset täällä pärjää. Miten ravintoloiden ja hotellien henkilökunta pystyy täällä asumaan, heidän palkkatasonsa ei kuitenkaan voi olla kovin korkea. Tämän takia täällä monissa asunnoissa on paljon pikkuruisia makuuhuoneita, kun samaan kämppään pitää saada mahtumaan kolmikymppinenkin jälkikasvu.

Kuja Mijas Pueblossa. En halua asua missään, jossa joutuisin autoilemaan tämmöisiä kujia pitkin ja koirien taluttaminen olisi vaikeaa autojen tullessa kohdalle.

Olen etsimässä asuntoa oikein huonona ajankohtana, koska nyt vuokranantajat elättelevät toiveita asuntonsa vuokraamisesta kalliilla kesäturisteille. Tyypillisesti kesäkuukausina asunnoista pyydetään viikossa sama hinta, kuin mikä normaalisti olisi kuukausihinta. Ja varmaankin vuokra-asunnot menevät hyvin kaupaksi. Viime keväänä jotkut hotellit avautuivat vasta pääsiäiseksi ja huomasimme lisääntyneet turistimäärät selkeästi. Tänä vuonna tämä kaikki alkoi jo helmikuussa.

Voi olla, että minun pitää muutamaksi kuukaudeksi yrittää vuokrata tavallista kalliimmalla hinnalla joku asunto, joka ei sovi meille pitkäaikaiseksi kämpäksi, ja etsiä sitten syksyllä uudestaan markkinoiden toivottavasti jäähdyttyä.

2 Comments Lisää omasi

  1. Itse kyllä ymmärrän vuokranantajia ja heidän lemmikkikieltoaan varsin hyvin. Varsin usein lemmikin jäljiltä asunto on merkittävästi huonommassa kunnossa kuin sitä vuokrattaessa ja harva lemmikin omistaja on halukas laajaa pintaremonttia tekemään… Tsemppiä joka tapauksessa asunnon etsintään!

    1. blogi sanoo:

      Kiitos! Minä taas ihmettelen mitä jälkiä lemmikkien ajatellaan jättävän, kun meidän neljästä ei mielestäni koidu mitään. Parketit varmaan, olen itsekin vuokranantaja ja huomannut hiomis- ja vahaamistarpeet. Oikeastaan koitan valikoida nimenomaan koirallisia vuokralaisia auttaakseni heitä. Ennemmin kieltäisin sottaiset pienet lapset (mitä en kyllä tekisi), mutta siitäkös koituisi älämölöä 😅

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s