Tasaisia kävelypolkuja Coínissa Málagassa

on
Näkymä Mijas-vuorelle Coínin ulkoilualueelta.

Suuntaamme useimmin kävelemään Benalmádenan takana oleville vuorille, koska ne ovat lähellä. Joskus kuitenkin kyllästyttää, kun patikkapolut rantareittejä lukuunottamatta tarkoittavat yleensä raskasta kipuamista ylös ja hivuttautumista alas. Yksi syy vuoripolkujen runsauteen on varmasti se, että näköalapaikoille pääseminen motivoi patikoijia. Toiseksi, vuoret nyt vain sattuvat jäämään luontoalueiksi, koska niille on hankala rakentaa. Ilman vuoria Aurinkorannikon tienoo olisi varmaan tikattu paljon täydemmäksi taloja ja maataloutta.

  • Benalmádena on kunta Málagan provinssin Aurinkorannikolla Torremolinoksen ja Fuengirola/Mijasin välissä kapealla rantakaistaleella meren ja vuorien välissä
  • Coín on sisämaan kunta Málagan provinssissa Fuengirolan ja Mijasin takana pohjoisempana. Näiltä tämän jutun poluilta on meren rannalle Fuengirolaan yli 20 km matka.

Llanos de Matagallar

Tänään melko vahingossa päädyimme kävelemään Coínin kaupungin eteläpuolella olevalle metsäiselle alueelle, jossa on paljon tasaista tallusteltavaa ja useita polkuja. Vahingossa, koska reissun päätarkoitus oli käydä tarkistamassa pari Alhaurín el Grandessa olevaa tietä, joiden varrelta on ollut myynnissä puutarhaplänttejä. Tarkistusajelun jälkeen halusimme löytää jonkun paikan, jossa ulkoiluttaa koiria. Sitten löytyi lopulta vaikka mitä.

Arvuutteluja paikan nimiin liittyen

Alueen nimi taitaa olla Llanos de Matagallar eli vissiin Matagallarin tasanko. Voi olla, että nimi koskee vain melko puutonta aluetta metsien vieressä – Matagallar sanana liittynee sanaan mata, joka voi tarkoittaa puskaa.

Toinen nimi alueelle voi olla Los Llanos del Nacimiento. Jotkut alueen poluista lähtee Nacimiento -nimiseltä puistoalueelta. Nacimiento tarkoittaa syntymää. Myös Antequerassa on puistoalue nimeltä Nacimiento del Río de la Villa. Googlaamalla huomasin olevan paljon paikkoja nimeltä Nacimiento del Río ja jotain. Kutsuttaisiinkohan espanjaksi jokien alkulähteitä elikkä syntypaikkoja nimellä Nacimiento?

Puuton puska-alue taitaa olla mahdollista tulevaa asuinaluetta, tässä juttu alueen suojelupyrkimyksistä. Toiselle puolelle tietä on jo rakennettu Las Deliciasin ja Los Nebralesin asuinalueet.

Valkoisella rajattuna alue, josta löytyy tasaisia metsäpolkuja. Tumman alueen itäreunalla kulkee MA-3303 -tie.
Me tulimme jättäneeksi auton MA-3303 -tien vierelle paikkaan, josta lähti tällainen polku, jolta päädyimme vahingossa Coínin patikkareiteille.
Saavuimme tällaiselle Estadio Jose Burgos De Quintana -jalkapallostadionin viereiselle Ciudad Deportivan piknik-alueelle, josta löysimme reittitauluja ja -kylttejä.
Taustalla Mijas-vuori. Tuolta suunnilleen El Nacimienton suunnasta tulimme.
Tämän taulun nähdessämme tajusimme meillä olevan tosi paljon tallustettavia polkuja Coínin alueella, eli tutkiskesltavaa tulee riittämään.
Tänään liikuimme vain hiukan näillä poluilla.
Oli vaihtelua saada kävellä metsäisessä maastossa.
Metsä on Andalusiassa niin erilaista, kun maalaatu on niin kuivaa.
Oli harvinaisuus nähdä männyntaimi (?), koska Andalusiassa puut eivät taida kasvaa istuttamatta kovinkaan helposti.
Lempikukkaani munkinhiippaa (arisarum simorrhinum) kasvoi paljon.
On mantelipuiden kukinta-aika. Harmi kun rannikolla näitä ei juuri näy, siksikin kannattaa lähteä sisämaahan patikoimaan.

Vanhan tv-sarjan kulissikylä metsän keskellä

Tuolla metsässä on vuosina 1992-93 kuvattu BBC:n Eldorado-nimistä tv-sarjaa. Pelkkien kulissien sijaan metsään rakennettiin ihan oikeat rakennukset. Alueelle ei nyt päässyt. Ihmettelimme ensin kartasta tosi paljon, että mitä ovat Ciudad del Cine ja BBC Eldorado Set. Välillä siellä on ollut hotellitoimintaa, nyt siellä on airsoft-pelaamista.

Katsoin Youtubesta pari jaksoa Eldoradoa, ne ovat katsottavissa täällä >>. Sarjassa näyteltiin brittiläisiä asumassa kuvitteellisessa Aurinkorannikon kylässä. Jaksoissa näkyvän asuinalueen uima-altaan ja rakennukset voi tunnistaa satelliittikarttakuvista. Sarjaa tehtiin yhden vuoden ajan, kaiketi 157 jaksoa, ja se ei menestynyt.

Elokuva-alueen laitamilla näkynyt rakennelma.
Alue oli piilossa aidan takana.
Elokuvakylän kulmilta lähtee tällainen ympyräreitti Sendero Canteras Azules.

Ajo-ohjeita

Kun Fuengirolasta päin ajetaan tietä A-7053 kohti Alhaurin el Grandea, lähdetään isosta liikenneympyrästä länteen tielle MA-3303 sen sijaan, että ajettaiisin kohti Alhaurinin kaupunkia. Tämä on myös reitti Coíniin ilman, että tarvitsee ajella Alhaurinin kaupungin kautta. Yllätyin, että tuo on niin hyväkuntoinen asfalttitie, vaikkei sen varrella ole kovin paljoa asutusta. Tien varrelta on eri hiekkateitä pitkin pääsy mm. Mirador de Cerro Alaminos -näköalapaikan lähelle ja Barranco Blancon rotkolle.

Tutustu Coínin luontokohteisiin turismocoin.com -sivulla ja kävelyreitteihin turismocoin.com/rutas >>

Lue muita juttuja Málagan ja Espanjan patikointipaikoista:

Viimeiset kävelyt El Torcalilla Málagassa >>

Kävely El Torcal -vuorelle >>

Escaleruelan polulla El Torcal -vuoren juurella >>

Mäntymetsässä Antequerassa Torcal-vuoren juurella >>

2 Comments Lisää omasi

  1. Upeita maisemia. Itse tykkään kovasti käydä patikoimassa Suomessa ja pidän Suomen tarjoamista maisemista kovasti, mutta myös ulkomailla, koska maisemat siellä ovat niin erilaisia, kuten nämäkin polut osoittavat.

    1. blogi sanoo:

      Suomessa patikoinnissa on juuri se kiva puoli, ettei ole aina sitä vuorille kapuamista, kun ei niitä ole 🙂 Maisemat ovat siellä vehreitä ja on järviä. Málagassa taas on ihmeellistä kun on laajoja maisemia, kerralla voi nähdä vaikka 20 km päähän. Ja meren ja vuorten yhdistelmä on niin kovin upea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s