Málagan kaupungin ranta etelään

on
Huelinin kaupunginosassa on tällainen laajempi hiekkaranta sataman vieressä.

Málagan kaupungissa käydään usein vain vanhassa kaupungissa ja onhan se kaikkein jännin jokailtaisine elämineen ja vanhoine taloineen. Kerran kuitenkin kävelimme rantaa pitkin 4 km matkan Málagasta etelään ja vieläpä ilman koiria.

Hiekkaranta alkaa heti Huelinissa sataman jälkeen ja jatkuu aina Guadalhorcejoelle asti. Siitä se sitten taas jatkuu melko katkeamattomana Benalmádenan satamaan asti. On siis joitain kohtia, joissa pitää kiertää päästäkseen takaisin hiekkarannalle. Kuvat on otettu tammikuussa 2023.

Vanha lyijytehtaan piippu Torre Mónica on varsin hallitseva näky tällä rannalla.
Rannalla oli tammikuussa auki ainakin tämä yksi Chirinquito-rantaravintola ja aurinkotuolejakin olisi ollut päiväsaikaan vuokrattavissa. Näiltä kohdin Huelinin rannan jälkeen alkaa Playa de la Misericordia.
Rantapaseolla on mukavampi kävellä kuin hiekalla. Sen nimi on Paseo Marítimo Antonio Banderas.
Lopuksi hämmensi Playa de la Sacaba, joka oli vielä jättömaata. Siellä oli tosi paljon matkailuautoja parkissa. Rannan takana on kylläkin vilkkaat rakennustyömaat käynnissä (2024).

Hämmentävin oli ihan hiekkarannan päässä muusta erillään oleva asuinalue Sacaba Beach. Oli jotenkin yllättävää, että jättömaan jälkeen juuri ennen Guadalhorce-joen suistoa oli ihan yksinään tämmöinen rannalla oleva asuinalue, joka ei ollut erityisen hieno ja joka oli vähän kulahtanut. Eikä noin rantaan enää edes taideta rakentaa. Siitä tuli fiilis, että se on joku ihan oma yhteisönsä. Kauempaa arvelimme sen olevan joku hotelliresortti, sitten tuli myös mieleen onko se vankila aikamoisella sijainnilla.

Alue on kai rakennettu 1960-luvulla jonkinlaiseksi työläisten loma- tai asuinalueeksi, ja silloin luultiin alueelle tulevan enemmänkin kaikkea. Jostain syystä kaupunki ei vielä pitkään aikaan yltänyt tänne asti. Nyt Sacaba Beachin takana on kovat rakentamiset käynnissä ja näyttäisi Sacaba Beachinkin asuntojen hinnat nousseen satoihin tuhansiin euroihin.

2 Comments Lisää omasi

  1. Vanha kaupunki itsellenikin tulee ensimmäisenä mieleen. Näyttää rantakin olevan kuitenkin ilman muuta käymisen arvoinen kohde. Kauniin valaistuksen olet kuviin saanut.

    1. blogi sanoo:

      Kiitos! Esimerkiksi Huelinin alue vanhan kaupungin eteläpuolella voisi olla oikein hyvä lomailuunkin, kun on rantakin vieressä. Asumiseen taas vuokrataso on tuolla Málagan kaupungissa kovin korkea.

Jätä kommentti