Tietoa blogista

Tässä blogissa on yli 900 juttua matkoistani sekä yleisempiä kirjoituksiani liittyen ulkomailla asusteluun, matkusteluun ja kasvisruokailuun ulkomailla ja Suomessa. Minulla on ollut vuodesta 2012 lähtien tarve kirjoittaa ja kuvata ja halusin myös koota mukavan kattavan juttupankin, josta muut reissarit saisivat ideoita ja tietoa. Käytän itse nettiä eniten tiedon etsimiseen, joten juttunikin ovat enemmän tieto- kuin elämyspainotteisia. Kevyempää sisältöä löytyy Instagramin puolelta. Yhteydenotot Instagramin tai Facebookin kautta, osoitetta reissaustajaruokaa (at) gmail.com tarkistan harvoin.

Nämä asiat kuvaavat minua bloggarina:

  • olen nelikymppinen
  • puoliso on, lapsia ei
  • maailmassa upeinta ovat eläimet ja luonto
  • pidin kolmen vuoden irtioton Suomesta 2013–2017, jolloin olin lähinnä Thaimaassa
  • talvet 2019–2020 ja 2021–2022 Espanjan Málagan alueella
  • olen tehnyt Thaimaassa ja Espanjassa eläinsuojelutöitä koirien ja kissojen turvatarhoilla
  • Thaimaasta mukaan lähti kolme koiraa ja yksi kissa ja nämä matkasivat tietysti myös Espanjaan
  • nomadielämä kiinnostaa, pesänrakennus ei
  • olen ollut vegaani vuosista -94/-95 ja sitä ennen muutaman vuoden lihatta
  • omaa naamaani ei näy blogin kuvissa, koirien naamat ja hienot maisemat ovat ennemmin edustettuina

Lukeaksesi juuri sinua kiinnostavia juttuja löytyy sivun yläpalkista jaottelua. Etusivulta löytyy viimeisimmät juttuni ja Matkakohteet-sivulla on hakemisto maittain, kun haluat lukea juttuja johonkin tiettyn maahan liittyen. Kasvissyöjänä eri maissa -sivulla on maittain linkkejä, kun haluat lukea eri maiden kasvisruokatarjonnasta.

En niinkään enää reissaile paikasta toiseen, vaan juttuni koskevat usein ulkomailla tai Suomessa asustelua ja lähiseutuun tutustumista oleskelupaikasta käsin.

sitteeOlen reissaillut aika halvalla, koska olen halunnut matkustella paljon. Olenkin kiinnostunut irtiotosta ja matkustelusta elämäntapana, mihin liittyviä kirjoituksiani voi lukea täältä. Hintatason ja kiinnostukseni vuoksi Aasia on ollut suosikkini.  Eläinperheemme kartuttua olemme koittaneet paeta Suomen sääoloja ja arkea talvisin Andalusiaan. Sisustimme pakettiauton kissan ja koirien kanssa matkustelua varten ja voidaksemme ajaa sillä Suomen ja Espanjan väliä.

Intressejäni ovat mm. seuraavat asiat, joista voi myös lukea aiheittain:

Lisää kirjoituksieni eri kategorioita löytyy sivun alaosasta otsikon Kategoriat alta.

Itävallasta lähtien tuli nautiskeltua aasialaisista antimista. Tässä perusthaimaalainen eli pad thai tofulla tilattuna Wienin Naschmarktilla. Tästä blogista pitäisi olla hyötyä myös kulinaristeille, kasvisruoasta kiinnostuneille, aloitteleville tai reissaaville vegaaneille sekä niille, jotka haluavat lukea mitä kasvisruokaa etenkin ulkomailta löytyy, ks. Ruokajutut. Vuonna 2019 tein kylläkin ravintoremontin, joten herkuttelujutut ovat jääneet vähemmälle, kun suuhuni menee nykyisin lähinnä vain hedelmiä ja salaattia.

Toivottavasti tänne löytävät ne, joille tämän blogin matkustamiseen liittyvistä jutuista on hyötyä tai edes iloa!

Kuvat

Kaikki blogin kuvat olen ottanut minä tai puolisoni, ellei kuvan yhteydessä toisin mainita.

Kameralla tähtääminen on luonnonystävän ainoa tapa tähdätä eläimiä.

Kaupallisiin tarkoituksiin kuvia saa käyttää vain erikseen sovittaessa. Kuvien jakaminen somessa on ok, mutta olisi hyvä jos tämä blogi saisi siitä krediittiä eli kerrottaisiin, mistä kuva on lainattu. Blogin kuvat eivät aina ole niitä kauneimpia ja onnistuneimpia otoksia, koska monesti niiden tarkoitus on vain antaa informaatiota. En oikeastaan haluaisi yrittää tehdä paikoista tai ruoista paremman näköisiä kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Kaikki reissuissani ei ole aina kaunista katseltavaa.

Yhteyttä voi ottaa: reissaustajaruokaa (at) gmail.com / Facebook

Mainokset

Voisin kyllä laittaa blogiini mainoksia ja tehdä yhteistyöpostauksia, jos niistä jotain tuloja tulisi. Nyt mitään mainoksia ei näy, koska päätin kaiken lisäksi maksaa WordPressin premium-maksun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s