
Siam Squaren alueella sijaitsee isojen tavaratalojen lisäksi myös yksi perinteisempi nähtävyys eli Jim Thompsonin talo. Hän oli thaisilkkikauppias 1950- ja 60-luvuilla Bangkokissa.

Thompson rakennutti, tai itse asiassa kai siirsi alueelle monta rakennusta, joita hän myös yhdisteli jotta sai yhden ison asuinrakennuksen itselleen. Perinteisesti thaimaalaisilla ei ollut useita huoneita eri toiminnoille, vaan päivisin oltiin ulkona, ruoka tehtiin ulkona (ja usein nykyisinkin tehdään) ja vessat ovat aina sijainneet syrjemmässä. Thompsonilla oli ruokailuhuone, toimistohuone jne. Rakennukset ovat ihanan avoinaisia. Vain toimisto- ja makuuhuoneissa on ikkunat, koska huoneet ovat ilmastoituja.
Jim Thompson fiksusti arvosti thaimaalaista esineistöä, rakennuksia ja estetiikkaa, ja sisusti talonsa thai-antiikilla ja tavaroilla. Siksi tämä turistikohde on kiinnostavampi kuin esimerkiksi Dusitin puiston Vimanmekin palatsi, jossa on kiinalaisen posliinin lisäksi lähinnä eurooppalaistyylistä esineistöä.
Baan Krua

Kävin Jim Thompsonin talon jälkeen vilkaisemassa kanavan toisella puolella olevaa Baan Krua -aluetta, jossa silkit ovat perinteisesti kudottu. Kävelin kapeita kujia, joista ei voinut olla varma pääseekö niistä läpi isommalle kadulle vai päätyykö umpikujaan. Bangkokissa perheet levittävät elinpiirinsä kujille, joissa kuivataan pyykit, tehdään ruokaa ja hengataan. Välillä kapeimmille kujilla mietitytti, että onko kujalla kulkeminen ihan asiallista vai olenko toisten olohuoneessa.
Muita Bangkokin nähtävyyksiä:
National Museum >>
Dusitin puisto ja Vimanmekin palatsi >>






3 Comments Lisää omasi