Salt Lake City, Utah

mormonien temppeli

Salt Lake City poikkesi aikalailla täysin mielikuvistani. Olin joskus nähnyt kartan siitä miten kaupungin kadut kulkivat ja ajattelin sen olevan betoninharmaa ja jotenkin vanhanaikainen kaupunki. En vieläkään pysty käsittelemään Salt Lake Citya erillään mormoniuskonnosta. Ja kyllähän se päällepäin siellä näkyikin, koska katujen numerointi lähti heidän päämajastaan.

Utahin majapaikoista löytyy raamatun lisäksi usein myös mormonien kirja.
Utahin majapaikoista löytyy raamatun lisäksi usein myös mormonien kirja.

Mutta se yllätti täysin että kaupunki sijaitsi enkelinvalkoisten vuorten ympäröimässä laaksossa. Näkymät olivat kaupungin läpi ja katutason yläpuolella kulkevalta moottoritieltä todella aavat. Taivas oli sininen ja itäpuolella vuorten juuressa näkyi bisneskaupunginosa, jossa myös mormonien päämaja sijaitsee. Olympialaisten seuraajia ehkä ei niinkään yllätä nähdä lumiset vuoret.

Se täytyy sanoa Salt Lake Cityn eduksi myös, että ihmiset vaikuttivat siellä poikkeuksellisen huomioivilta ja kohtelialta. Ei sillä tavalla huomionkipeiltä ja vaativilta kuin porukka muualla lännessä vähän vaikutti.

Olimme Salt Lake Cityssä vain yhden yön palatessamme Yellowstonesta. Menomatkalla ajoimme vain kaupungin läpi ja kävimme syömässä. Emme paljoa tutustuneet kaupunkiin, mutta pitihän temppeliaukio käydä katsomassa. Koko kaupunki vaikuttaa olevan rakennettu Salt Lake Templen ympärille. Sen lähistöllä kulki ihmisiä jakkupuvuissa ja vähän ahdisti konservatiivisuus. Ei tosiaankaan henkinyt mikään hyvyys tuolla alueella eikä tutustumiskeskuksessa, jossa kävimme.

Kävimme sekä meno- että tulomatkalla Sizzlerissä syömässä, koko matkaporukkamme tykästyi kovasti tämän ketjun salaattibuffetin antimiin.

Muita juttuja Utahista:
Ajoa Utahissa ja Moabissa Yhdysvalloissa >>
Canyonlands Utahissa on laaja kansallispuisto >>
Archesin kansallispuiston kaarimuodostelmat Utahissa >>

Salt Lake Cityn ympärillä oli lumihuippuiset vuoret.
Salt Lake Cityn ympärillä oli lumihuippuiset vuoret.
Salt Lake Citya halkoo korotetulla tasolla kulkeva moottoritie.
Salt Lake Citya halkoo korotetulla tasolla kulkeva moottoritie.

salt lake citya

Mormonien temppeliaukio on kaupungin keskus.
Mormonien temppeliaukio on kaupungin keskus.
Temppeliaukiolla oli vierailijakeskus ja siellä tämmöisiä tauluja.
Temppeliaukiolla oli vierailijakeskus ja siellä tämmöisiä tauluja.
Temppeliaukiolla ja vierailijakeskuksessa ei kyllä huokunut mikään rakkaus. Ja miksi mormonien pitää pukeutua ylisiististi?
Temppeliaukiolla ja vierailijakeskuksessa ei kyllä huokunut mikään rakkaus. Ja miksi mormonien pitää pukeutua ylisiististi?
Salt Lake Cityn keskustaa.
Salt Lake Cityn keskustaa.
Kirsikankukkia motellimme pihassa huhtikuussa.
Kirsikankukkia motellimme pihassa huhtikuussa.
Tykkäsimme käydä Sizzlereissä syömässä silloin harvoin kun söimme ravintoloissa.
Tykkäsimme käydä Sizzlereissä syömässä silloin harvoin kun söimme ravintoloissa.

buffetruokaa sizzleristä

6 Comments Lisää omasi

 1. Maarit sanoo:

  Täällä käristellään pienessä Jenkki-kuumeessa, eli kiva katsoa näitä sun postauksia. Juuri tuo Northwest olis suunta mihin itsekin seuraavaksi haaveilisin! 🙂

  1. Siellä kyllä riittää näkemistä. Me emme käyneet ollenkaan esimerkiksi Oregonissa. Luen juuri Wild-kirjaa ja tietysti tekisi mieli päästä Oregonin metsiin ja kraaterijärvelle! Suosittelen lähtemään, mutta kallistahan siellä on.

 2. Linda sanoo:

  Hei!

  Törmäsin blogiisi googlaamalla: lähtö ulkomaille. Kuumottaa ja kovasti! Meinaatko palata enää koskaan takaisin? Ja siis yksin lähdit? Rohkea olet. Itsellä vielä koulu kesken, mutta saas nähdä mitä sen jälkeen… menee suosikkeihin tämä blogi!

  1. Hei! Ihanaa jos tykkäät lukea blogiani 🙂 Kaikki suunnitelmat on ihan auki ja tulevaisuudessa Suomessa asuminen riippuu siitä miten huvittaa. Nyt olen ollut pari vuotta Suomesta poissa ja viimeiset 6 kk töissä Thaimaassa (kirjoitan nyt hitaasti takautuvasti kevään Yhdysvaltojen matkasta, koska nyt olen ollut kiireisempi kuin koskaan). Minulla on itse asiassa puoliso ainakin puolet aikaa mukana ja Jenkkilän matkalla oli myös vanhempani. Mutta suosittelen yksin matkustamista sinkuille, parisuhteessa oleville ja perheellisillekin! https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2013/06/13/yksin-matkustaminen/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s