Zion National Park Utahissa

on

zion national park_15

Ajoreissun 18. matkapäivä

Zion on suosittu kansallispuisto lounais-Utahissa ja osin tuon suosittuuden vuoksi meidän Zion-kokemuksemme rajoittui ajotiehen. Varsinainen Zionin kanjoni ja Scenic Drive jäi näkemättä. Kansallispuiston läpi kulkevan 9-tien eli Zion – Mount Carmel Highwayn varrella oli kalliomaisemia, kapeikkoja ja yksi kukkulan läpi kaiverrettu pitkä tunneli.

Oli ihan tavallinen keskiviikko huhtikuussa, mutta Zion oli kovasti ruuhkainen, ja olen lukenut sen olevan aina jatkuva ongelma. Vierailijakeskuksesta ei meinattu saada parkkipaikkaa. Zionin kanjoniin olisi päässyt tutustumaan shuttlebussin kyydissä, mutta olisi varmasti ollut melkoiset jonotukset. Päätimme nähneemme jo niin upeita maisemia, että tällä kertaa skippasimme nämä koska olisi ollut sen verran hankalaa. Lähdimme ajamaan kohti Las Vegasia.

Zionin kanjoniin ei pääse omalla autolla ajaen, ja hyvä niin koska tie olisi muutoin ihan tukossa. Kanjonissa olisi kävelyreittejä, joista kaikki eivät kuulosta kovin helpoilta, kuten vaikkapa The Narrows tai The Subway, joissa kahlataan vedessä luolissa.

Lähdimme aamulla Bryce Canyonin kansallispuistosta, ajoimme päivällä läpi Zionin ja illalla ennen pimeää olimme Las Vegasissa. Melkoista haipakkaa siis, mutta mahdollista toteuttaa tuommoisella aikataululla.

Utahin muita kansallispuistoja:
Bryce Canyonin kansallispuisto Utahissa >>
Canyonlands Utahissa on laaja kansallispuisto >>
Archesin kansallispuiston kaarimuodostelmat Utahissa >>

Zionin itäinen sisäänkäynti.
Zionin itäinen sisäänkäynti.

zion_1

Zionissa lähtisi ajotieltä paljon polkuja ja siellä voisi tehdä ihan lyhyitäkin kävelyitä jos vain tien varresta löytää parkkitilaa.
Zionissa lähtisi ajotieltä paljon polkuja ja siellä voisi tehdä ihan lyhyitäkin kävelyitä jos vain tien varresta löytää parkkitilaa.
Checkerboard mesa. Länsi-Yhdysvalloissa kutsutaan tasahuippuisia kukkuloita nimellä mesa. Tässä on tämmöistä shakkilautakuviota kyljessä.
Checkerboard mesa. Länsi-Yhdysvalloissa kutsutaan tasahuippuisia kukkuloita nimellä mesa. Tässä on tämmöistä shakkilautakuviota kyljessä.
Kauriita, itse asiassa paksusarvilampaita.
Kauriita, itse asiassa paksusarvilampaita.
Paksusarvilammasnaaras ketteränä kallioilla.
Paksusarvilammasnaaras ketteränä kallioilla.

zion_4
zion_5

kuiva puu zion_7

Kallion sisään louhitun pitkän tunnelin itäpäässä oli laakso. Tuonne seinämässä olevan luolan yläpuolella oleville kallioille olisi päässyt kapuamaan, jos tunnelin alkupäässä olisi ollut parkkitilaa. Käännyimme tunnelin jälkeen takaisin koittamaan onneamme, mutta autoa ei saanut minnekään. Jäi sekin patikka tekemättä.
Kallion sisään louhitun pitkän tunnelin itäpäässä oli laakso. Tuonne seinämässä olevan luolan yläpuolella oleville kallioille olisi päässyt kapuamaan, jos tunnelin alkupäässä olisi ollut parkkitilaa. Käännyimme tunnelin jälkeen takaisin koittamaan onneamme, mutta autoa ei saanut minnekään. Jäi sekin patikka tekemättä.
Tunnelin jälkeisen laakson seinämää.
Tunnelin jälkeisen laakson seinämää.
Emme meinanneet löytää parkkitilaa Zionin vierailijakeskukselta.
Emme meinanneet löytää parkkitilaa Zionin vierailijakeskukseltakaan. 

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s