Missä matkailin vuonna 2015?

on
Klong Daon ranta Koh Lantalla Time for Limen edestä. Rantaelämää en seitsemän kuukauden aikana juuri ole viettänyt, lähinnä kävelyttänyt koiria yhdellä biitsillä.
Klong Daon ranta Koh Lantalla Time for Limen edestä. Rantaelämää en seitsemän kuukauden aikana juuri ole viettänyt, lähinnä kävelyttänyt koiria yhdellä biitsillä.

Tänä vuonna matkustelin edellisvuotta vähemmän, koska asuin Thaimaassa ja olin suurimman osa vuotta töissä ja siksi jumissa. Thaimaan lisäksi kävin vain Burmassa, Yhdysvalloissa, Malesiassa ja Suomessa.

Asumista Chiang Maissa Thaimaassa

Koiramme Alfa ja Jössi. Vasemmanpuoleisen Alfan sain pelastettua Suomeen asti, Jössin menetin.
Koiramme Alfa ja Jössi. Vasemmanpuoleisen Alfan sain pelastettua Suomeen asti, Jössin menetin.

Minulla oli vuokra-asunto Chiang Maissa Thaimaassa tammikuusta kesäkuun loppuun, mutta sain yllättäen töitä Koh Lantan saarelta etelä-Thaimaasta toukokuussa ja lähdin sinne pikaisesti. Chiang Mai oli siihen asti tukikohtani, koska toimin vapaaehtoisena Care for Dogsin koiratarhalla aina kun ehdin. Minulla oli monenmoista koiranpentua kotona välillä hoidossa ja vähitellen totuttelin kahta Suomeen vanhemmilleni matkaavaa koiraa tutustumaan toisiinsa ja varsinkin toista oppimaan lemmikkikoiran tavoille. Toisen koirista menetimme huhtikuussa kun joku hullu oli laittanut koirille myrkkyä kadulle. Kaikenlaisen pahan jälkeen ja tiedon lisääntyessä en tiedä vihaanko Thaimaata enemmän kuin mitä siitä pidän. (Lue: Jössi-koira myrkytettiin Thaimaassa >>).

Farmers market Chiang Maissa oli vähän semmoinen ulkomaalaisille chiang mailaisille tehty juttu ruuhkaisten paikallistorien sijaan.
Farmers market Chiang Maissa oli vähän semmoinen ulkomaalaisille chiangmailaisille tehty juttu ruuhkaisten paikallistorien sijaan.

Muistelen Chiang Maita muutoin hyvällä ja se on ainut paikka, jonne erityisesti kaipaan Suomen mökin ja ehkä Koh Taon lisäksi.  Toki tykkäisin matkustella ja oleilla vaikka missä. Chiang Maissa on halpoja ja hyviä kasvisravintoloita, mopolla pääsee liikkumaan kätevästi, sieltä löytyy sekä modernimpaa keskustaa että vanhaa kaupunkia, Doi Suthep -vuori näkyy kaikkialle ja elämä oli helppoa verrattuna Koh Lantan saareen. Minulla on ikävä Care for Dogsin koiria ja vapaaehtoistyöskentelyä, joka kokopäivätyön sijaan mahdollistaisi sen että olisi aikaa elämiseenkin.

Lue Chiang Maista >>

Yangon, Burma

Shwedagon pagoda hotelliltani nähtynä.
Shwedagon pagoda hotelliltani nähtynä.

Helmikuun lopussa lähdin muutamaksi päiväksi käymään Burman isoimmassa kaupungissa Yangonissa. En saanut vuoden 2014 joulukuussa Intian Goalta hankittua Thaimaan turistiviisumia, joten Goan jälkeen sain oleilla Thaimaassa vain kaksi kuukautta (ensin 30 päivän visa exemption -leima passiin lentokentällä ja sitten siihen Chiang Main Immigrationista 30 päivää lisäaikaa, extensionia). Piti siis poistua maasta ja Burma kiinnosti.

Yangon oli sekoitus Thaimaata ja Intiaa. Shwedagon pagoda oli ehdoton kokemus, kuten myös katujen talsiminen ruokakojuja katsellen.

Valmistautumatta Myanmariin >>

Kasvissyöjänä Myanmarin Yangonissa >>

7 viikkoa Yhdysvalloissa

Kalifornian rannikkoa San Franciscosta Los Angelesiin. Big Sur on puolivaiheilla.
Kalifornian rannikkoa San Franciscosta Los Angelesiin. Big Sur on puolivaiheilla.

Maaliskuun lopussa lähdin puolisoni kanssa Yhdysvaltoihin, jossa kiersimme läntisiä osavaltioita vanhempieni kanssa autolla kuukauden ajan. Olen vieläkin jumissa Yhdysvalloissa blogin kirjoituksen kannalta, koska pian reissun jälkeen ajauduin semmoiseen työhön Thaimaassa, että en ole ehtinyt enkä jaksanut. Mutta Yhdysvaltojen reissulta olisi niin paljon kirjoitettavaa. Läntisissä osavaltioissa on mielettömät maisemat. Pelkästään Kaliforniassa on semmoisia kansallispuistoja, että niitä voisi koluta viikkokausia. Mutta Arizona ja Utah yllättivät autiudellaan, kuivalla maastollaan, kanjoneillaan ja kallioillaan.

Tuohon matkaan voi tutustua Yhdysvaltoja koskevilla jutuillani, kannattaa aloittaa 29.3.2015 päivätyllä jutulla ”Länsi-Yhdysvaltojen kierrokselle 7 viikoksi” -jutulla ja liikkua siitä eteenpäin näpäten oikeasta reunasta ”Next post” -linkkiä.

Kaikki jutut Yhdysvalloista >>

Muutto Koh Lantalle

vispa ja alfa_3
Koh Lantan kesä meni näiden kahden murun kanssa. Elokuussa ne lähtivät asumaan Suomeen ja minä palasin Lantalle.

Muutin rinkkani toukokuussa Chiang Maista Etelä-Thaimaan Koh Lantan saarelle aloittaessani vapaaehtoiskoordinattorin pestin Lanta Animal Welfaren eläinsuojelukeskuksella. Pursuan ideoita siitä mitä haluaisin tuosta paikasta kirjoittaa. Tuossa työssä ja muutenkin Koh Lantan saarella olen törmännyt monenmoiseen thaikulttuuri-ilmiöön.

Trooppisella lomasaarella asuiluni ei ole ollut mitään lomaa ja lepoa enkä vietä semmoista lomaelämää kuin tänne tulevat turistit. Ihan samalla tavalla väsyttää työpäivän jälkeen kuin Suomessakin ja oikeastaan pahemminkin.

Koh Lantalta käsin olen kuitenkin Tampereen, Turun ja Joensuun sijaan päässyt pari kertaa käymään Phuketissa, Krabissa, Koh Phi Phillä ja Ao Nangissa eli paikoissa, joihin ihmiset kaipaavat turistiloimaan kaukaakin. Siten täällä on onnekasta että pääsee noihin paikkoihin joskus. Omalta saarelta tarvitsee päästä välillä tuulettumaan tunteakseen irtautuvansa töistä ja arjesta.

Aiempien vuosien juttuja Koh Lantasta >>

Päivä Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpurista näin lähinnä vain Chinatownin. Varpaani oli murtunut ja sattui kävellä.
Kuala Lumpurista näin lähinnä vain Chinatownin. Varpaani oli murtunut ja sattui kävellä.

Heinäkuussa minun tarvitsi käydä ulkomailla ja lentää sieltä Thaimaahan, jotta voisin oleilla Thaimaassa vielä elokuulle. Krabista pääsee yleensä halvimmalla Kuala Lumpuriin ja sinne halusin mielelläni käymään. Janoan kaupunkeihin pääsyä kökötettyäni täällä saarella, joka on monella tapaa maaseutua. Olin käynyt Kuala Lumpurissa edellisen kerran jotain 25 vuotta sitten ja siten en tuntenut tuota isoa aasialaista suurkaupunkia ennestään. Lyhyellä reissulla olin onnellinen päästessäni lentokentän tavarataloon ja tutustumaan kiinalaiseen kaupunginosaan.

10 päivää Suomessa

Suomessa tuli kokkailtua taas. Häkellyttävän kätevät vegaanimarengit onnistuivat hyvin, mutta tämä britakakku ei ehkä niin hyvin. Maistui silti.
Suomessa tuli kokkailtua taas. Häkellyttävän kätevät vegaanimarengit onnistuivat hyvin, mutta tämä britakakku ei ehkä niin hyvin. Maistui silti.

Elokuussa minun tarvitsi mennä Suomeen viemään kaksi koiraa Thaimaasta vanhemmilleni. Toinen koirista, Alfa, tuli mukanani Chiang Maista Koh Lantalle toukokuussa. Se olisi ollut karanteenin osalta valmis matkustamaan Suomeen kesäkuun lopulla. Lanta Animal Welfarelta valitsin vielä toisen koiran vanhemmilleni, mutta nuoren ikänsä takia Wispa oli valmis matkustamaan Suomeen vasta elokuussa. Siispä odottelimme siihen asti ja koirat asuivat kanssani. Elokuussa sitten lensimme Suomeen ja samalla reissulla hain uuden viisumin Thaimaahan.

Lue: Koiran hankinta Thaimaasta >>
Koiran tuontiprosessi Thaimaasta Suomeen >>
Koiran kanssa matkustaminen Thaimaasta Suomeen >>

 

4 yötä Penangissa

Penangin Georgetownissa on paljon kasvisravintoloita ja sain messevää buffetruokaa.
Penangin Georgetownissa on paljon kasvisravintoloita ja sain messevää buffetruokaa.

Marraskuussa oli taas aika hankkia uusi viisumi Thaimaahan ja tällä kertaa suuntasimme Malesian Penangin saarelle. Halusin saaren suurimpaan kaupunkiin Georgetowniin enkä turistirannoille, koska Koh Lantan rannat ovat varmasti parempia jos rantaelämää kaipaisi. Sen sijaan minä kaipaan kaupunkielämää.

Georgetown ei ole mikään tosi iso kaupunki, mutta taitaa olla aika levittäytynyt ja siinä on erilaisia osia. Me olimme tyypillisimmin vanhassa kaupungissa, Guerneyn modernimpi osa olisi ollut kalliimpaa aluetta, vaikka sekin olisi kelvannut. Mutta Georgetownissa oli kiva kävellä, vaikkakin oli kamalan kuuma.

Lue aiempien vuosien matkailusaldoni

Vuoden 2014 matkailusaldoni >> Thaimaa, Vietnam, Saksa, Belgia, Luxemburg, Hollanti, Tanska, Ruotsi, Hongkong ja Intia.

Missä matkailin vuonna 2013? >> Ruotsi, Saksa, Belgia, Tunisia, Venäjä, Iso-Britannia, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Itävalta, Tsekki, Ranska, Italia ja Thaimaa.

Vuoden 2012 matkailusaldoni >> Goa, Meksiko, Belize ja Lontoo.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s