Matkalle Wienistä Lissaboniin

on
Maailmanpyörä barcelonalaisella kukkulalla jotain kymmenen vuotta sitten kun kävin siellä viimeksi.
Maailmanpyörä barcelonalaisella kukkulalla jotain kymmenen vuotta sitten kun kävin siellä viimeksi.

Seuraava reissuni vie minut kolmeksi viikoksi Wieniin, Venetsiaan, Marseilleen, Lissaboniin ja Barcelonaan. Turnee tulee kaikkineen maksamaan varmaan jotain 1500 euroa, turha ajatellakaan selviäväni vähemmällä jos aion testailla ravintoloita ja juoda viiniä. Matkat tulevat maksamaan noin 500 euroa (Hki-Wien-Venetsia-Marseille-Lissabon-Barcelona-Hki) ja olen jo etukäteen ostanut niistä suurimman osan. Se rajoittaa vapautta, mutta nyt vain oli joitain tekijöitä, miksi pitää olla tiettyyn aikaan tietyssä paikassa.

Upean vanhan arkkitehtuurin lisäksi mukavin löytö Wienissä oli Naschmarkt-ravintola- ja torikatu.
Naschmarkt-ravintola- ja torikatu Wienissä kolme vuotta sitten. Tämä kuuluu varmasti ohjelmaan tänäkin kesänä.

Ensin menen Wieniin kaveritapaamiseen. Ostin Finnairilta liput Helsinki-Wien ja Barcelona-Helsinki. Hinta olisi ollut 280 euroa, mutta käytin plussapisteitä ja sain alennusta 40 euroa. Finnairilta saa ostaa näitä lippuja, joissa paluu on eri paikasta. Yksisuuntainen lippu Wieniin olisi maksanut jotain 800 euroa… Eli jos tarvitsee vain menolipun jonnekin, niin voi koittaa varata vaikka kuukausien päähän paluulipun jostain kohteesta, jos vaikka semmoista yksisuuntaista lentoa tarvitsisi. Tai sitten ostaa meno-paluulipun ja jättää paluu käyttämättä, mutta silloin kannattaa etsiä halvinta paluulentomahdollisuutta (ja muistaa että menolippua ei voi jättää käyttämättä, koska silloin kaikki seuraavat samalla lipulla olevat lennot peruuntuvat).

Wienistä jatkan päiväksi Venetsiaan. Junaliput olivat tyyriitä, joten menen bussilla. Eurolinesin sijaan Flixbusilla oli hyvät hinnat ja yhteydet, joten pääsen yöbussilla aamuksi Venetsiaan, jossa olen yhden yön.

Pitkä ja kapea Morgioun lahti näköalapaikalta kuvattuna.
Pitkä ja kapea Morgioun lahti Marseillen Calanquesissa kolme vuotta sitten. Tuonne menen taas.

Matkustusvaihtoehtojen etsintä Venetsiasta Marseilleen osoittautui vaikeaksi. Bussilla (Eurolines tai Flixbus) ei päässyt haluamanani päivänä. Useimmat tarjotut junayhteydet olisivat kulkeneet Dijonin ja Lyonin kautta ja pelkästään Dijoniin olisi maksanut 115 euroa. Eri sivustoilta tuli erilaisia hintoja ja vaihtoehtoja. Lopulta ostin Loco2-sivustolta Venetsia-Milano-Nizza -yhteyden 47 eurolla. Ostan lipun Nizzasta Cassisiin tai Marseilleen varmaan vasta paikan päältä.

Marseillessa olen siskoni ja hänen tyttöjen kanssa muutaman päivän ja käymme Calanquesin kansallispuistossa kävelemässä.

Ranskalaiset TGV-junat ovat nopeita, mutta hintavia, tai Suomen hinnoissa siis. Vaihtoehtoja ei ole helppo löytää.

Marseillesta olisin voinut ottaa vaikka junan Lissaboniin, mutta kun sain Ryanairin lennon 38 eurolla, niin pakkohan se oli ottaa. Lissabonissa tapaan puolisoni ja varmaan myös piipahdamme tutuilla. Lissabonista matkaan Barcelonaan paluulennolleni.

Reissukohteista Venetsia ja Portugali kokonaisuudessaan ovat minulle uusia, muissa olen käynyt kerran tai pari.

Kustannukset:

 • Lento Helsinki-Wien = 123,50 euroa (puolet 247 euron lipusta)
 • Majoitus Wienissä kaverin luona = 0 euroa (mutta tuliaisia tuoda pitää ja muutenkin pitää emäntä tyytyväisenä!)
 • Bussi Wien-Venetsia = 39 euroa
 • Majoitus Venetsiassa = 60 euroa (1hh, dormitkin olivat 50 euron luokkaa Venetsian saarella)
 • Juna Venetsia-Nizza = 47 euroa
 • Juna Nizza-Marseille = ehkä 25 euroa
 • Majoitus Marseillessa = 105 euroa neljältä yöltä (majoittujia neljä ja majoitus 105 e/yö Airbnb-huoneistossa)
 • Lento Marseille-Lissabon = 38 euroa
 • Majoitus Lissabon ja Barcelona = ?
 • Juna/bussi Lissabon-Barcelona? = ?
 • Lento Barcelona-Helsinki = 123,50 euroa (puolet 247 euron lipusta)

Myöhemmät jutut tältä reissulta:

Schillingerin ravintolat Wienissä rikkovat vegaanistereotypioita >>

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s