Indonesian miehet vetävät naisia Balille

on

indonesialainen-mies

Thaimaan kohdalla ne ovat useimmiten länsimaisia miehiä, jotka löytävät kumppanin Thaimaasta. Malesian ja Indonesian kohdalla asia onkin toisinpäin, eli länsimaisilla naisilla on niissä paikallisia poikaystäviä.

Pattayan Walking streetin menoa.
Thaimaan Pattayan Walking streetin menoa. En ole Indonesiassan nähnyt tyttöbaareja, enkä tiedä onko siellä niitä, muuta prostituutiota tietysti on.

En tiedä miten tilastot oikeasti menevät. Voihan olla että todellisuudessa Indonesiassa on samoin kuin Thaimaassa, eli että sinne matkustavat miehet olisivat kuitenkin niitä, jotka solmivat enemmän suhteita paikallisnaisten kanssa. En tiedä. Mutta joka tapauksessa sen huomaa Balilla, että siellä asiat ovat toisin kuin Thaimaassa.

Yksi keksimäni selitys voisi olla, että muslimimaa Indonesiassa saatetaan olla vielä Thaimaatakin tiukempia naimattojen tyttöjen puuhien varjelussa ja siksi paikalliset miehet ovat uteliaita kokeilemaan turistinaisia. Mutta Bali on hindusaari, joten ei siinä ole ainakaan samasta uskonnosta ja tiukasta paikallisten käyttäytymiskoodistosta kyse. Eikä kyse ole pelkästä indonesialaismiesten uteliaisuudesta, koska siellä on ihan samaa prostituutiontapaista työtä miehillä kuin Thaimaassa naisilla. Prostituutioon ajaa köyhyys eikä uteliaisuus.

Roiskintaa rengasketjusta toiseen Bukit Lawangissa Sumatralla.
Kuva Bukit Lawangista Indonesian Sumatralta.

Kyse saattaakin olla lähinnä siinä, mitä länsimaiset naiset haluavat. Mielestäni indonesialaiset käyttäytyvät ja puhuvat toisin kuin thaimaalaiset yleensä. Vaikka Indonesiassakin on aasialainen kasvojensäilyttämiskulttuuri, niin siellä väki vaikuttaa paljon rennommalta kuin Thaimaassa. Indonesiassa ihmiset ovat suorasukaisempia kuin kiemuroiden Thaimaassa. Yleistämistähän tämä on, kaikissa maissa on niin paljon erilaisia ihmisiä.

Sanotaan suoraan: länsimaisia naisia tuntuu viehättävän enemmän indonesialaismiehet kuin thaimaalaismiehet. Ja indonesialaismiehet ovat helpommin lähestyttäviä kuin thaimaalaismiehet. Tai että indonesialaismiehet lähestyvät itse. (Lue hyvä blogijuttu aiheesta: The Game of Love in Indonesia >>).

Balilla lukemani kirja, jossa kuvattiin lyhyesti sitä miten australialaisnaiset menevät Balille miesten perässä.
Balilla lukemani kirja, jossa kuvattiin lyhyesti sitä miten australialaisnaiset menevät Balille miesten perässä.

Ihan vain tavallisen heilastelun sijaan kuuluisampi ilmiö on se, että Balille matkustaa seksituristinaisia. Homma hoituu yhtä jännästi balilaisten kuta cowboysien kuin Thaimaan baarityttöjenkin kanssa eli maksu tapahtuu enemmänkin ”perheen tukemisena” kuin suoraviivaisena prostituutiona (lue yli 10 vuotta vanha City-lehden juttu Seiväsmatkojen Salaisuus >>).

On harmillista kirjoittaa samassa yhteydessä ihan tavallisista suhteista sekä prostituutiosta. Se voi olla loukkaavaakin, koska varmasti kovin usein normaaleihin länsimais-indonesialaisiin suhteisiin voi liittyä ulkopuolisten ennakkoluulot, että siinä nyt olisi kyse jostain omituisesta järjestelystä. Samalla tavalla on varmasti ahdistavaa, että Suomessakin kovin monet voivat olettaa automaattisesti, että suomalais-thaimaalaiset pariskunnat olisivat ilman muuta tavanneet toisensa tyttöbaarissa. Ja entä sitten vaikka olisivatkin. Toisten ihmisten olettamukset voivat olla ikäviä, mieti miltä itsestä tuntuisi jos uudet tapaamasi ihmiset olettaisivat aina, että olet ollut entisessä elämässäsi prostituoitu, olit sitten ollut tai et. Tämä on varmasti kaikille asianosaisille tuttu juttu ja yksi asia, mistä pitää vain olla välittämättä. Ihmisten olettamuksetkin ovat ymmärrettäviä, koska se on kuitenkin niin yleistä, että suhteet syntyvät tyttöbaarissa tai Kutalla (Kuta on tunnettu ranta Balilla).

Monet indonesialaisnaiset käyttävät hijabia.
Monet indonesialaisnaiset käyttävät hijabia.

Thaimaan prostituutio on aihe, josta olen yrittänyt kirjoittaa, mutta se ei ole vielä onnistunut. Mutta joka tapauksessa hyvää perspektiiviä aiheeseen tuo se, että Indonesiassa asiakkaat voivatkin olla naisia. Siinä pitää miettiä uudestaan se, ovatko asiakkaat limaisia luusereita.

Yksi asia on varmasti toisin Thaimaassa kuin Indonesiassa. Suurin osa Thaimaan seksikaupasta tapahtuu thaimaalaisten miesten toimiessa ostajina, seksiturismi on vain pieni siivu alasta. En osaa kuvitella, että indonesialaiset naiset maksaisivat seksistä miesten kanssa, joten asiat eivät ole Indonesiassa täysin päälaellaan. Vaikka sinne matkustaakin länsimaisia naisia ostamaan seksipalveluita miehiltä, on suurin osa Indonesian prostituoiduista kuitenkin naisia indonesialaisten miesten ollessa asiakkaita.

Lue myös:

Indonesiaan Thaimaan sijaan? (2013) >>

Naisten kirjoittamia matkakirjoja (2014) >>

Matkustaminen on naisille hieman eri kokemus kuin miehille (2013) >>

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s