Ajatukset ennen kuin lähdimme Meksikoon ja Belizeen

on

Tämä reissu lähti siitä, ettei kumpikaan matkaajista ollut käynyt ennen Keski- tai Etelä-Amerikassa (minun pitää muuten aina pinnistellä jotta en käyttäisi poliittisesti epäkorrektia nimitystä Väli-Amerikka). Aiemmin vetoa on ollut lähinnä Aasiaan, mutta entäpä jos tuolla päin olisi vielä hienompaa? Etukäteen uumoilin ainakin sitä, että ihmisten kanssa kommunikointi voisi tuolla olla helpompaa, kun lattareilla ei ole niin ihmeellisiä huolia kasvojen menettämisestä ja eivätkä muutenkaan taida ilmaista itseään kierrellen ja kaarrellen.

Brasilia kiinnosti siksi, että mielikuvani siitä on eläväinen, värejä pursuava, lämmin ja hullu. Siellä olisi myös mieletön luonto ja hienoja biitsejä, joiden puutteessa olimme. Brasilia kuitenkin tuntui suurelta paikalta lähteä kuuden viikon lattaritutustumisreissulle.

Ecuadorissa taas olisi kaikkea suhteellisen järkevän kokoisella alueella, eli sademetsää, rantaa, kaupunkia, tulivuoria ja alkuperäiskulttuuria. Ei kuitenkaan sukellusta lämpimissä vesissä, paitsi Galapagoksella, jonne kumpikin toki haluaisi hirveästi, mutta jonne menemistä pidämme kyseenalaisena. Eli se saattaisi kuulua paikkoihin, joihin ei pitäisi tuppautua. Mutta Ecuadorista minulle oli matkaoppaita lukiessa tullut hieman huonot fiilikset siitä, ettei esimerkiksi pääkaupungin kaduille ole pimeän aikaan asiaa. Myös vuoristoiset tiet ja kaahaavat bussikuskit ovat ei niin mukavalta kuullostava yhtälö reissun päällä. Ei vain ole kivaa viettää tuntikausia bussissa miettien itkisikö, huutaisiko vai mitä tekisi.

Costa Rican luonto kiinnostaa ja oli aika vähällä ettei sinne lähdetty. Kuitenkin merenpinnan alapuolella oleva luonto sai valitsemaan Meksikon Jukatanin ja Belizen. Näillä rannoilla on maailman toiseksi suurin koralliriutta, joton päätimme lähteä tutustumaan siihen ja samalla tekemään ekan tutustumisemme lattarimaihin.

Ostin lentoliput Cancuniin lähes puoli vuotta aiemmin netistä, kun työkuviomme selvisivät. Molempien määräaikaiset työt loppuisivat maaliskuun alkupuolella. Onneksi satuin saamaan lennot Cancuniin halvemmalla kuin Mexico Cityyn, joten luvassa oli lyhyitä siirtymismatkoja paikasta toiseen.

Koska tykkään matkojen suunnittelusta, tuli aika hyvin etukäteen otettua selvää alueen mahdollisuuksista, eli että minkälaisia paikkoja siellä on ja miten siellä ollaan. Reittiä tuli suunniteltua ja sitä aika pitkälle toteutettiinkin, mutta sellaisia asioita, kuin montako päivää missäkin vietetään, ei haluta etukäteen joutua päättämään. Joillekin etukäteen tehdyt majoitusvaraukset tuovat mielenrauhaa, mutta me kuulutaan enemmän niihin, joiden mielestä sellaiset rajoittavat tekijät vievät ilon reissaamisesta. Pitää voida jäädä suunniteltua pidemmäksi aikaa kivoihin paikkoihin ja jättää menemättä jonnekin jos ei huvita.

Kustannukset:

1 kpl lentolippuja Hki – Cancun – Hki (vaihdot Lontoo, Miami, New York ja Lontoo) noin 780 euroa.

Lonely Planetit Jukatanin alueelta ja Belizestä jotain 20-30 euroa kpl, lisäksi tuli varmaan myöhästymismaksuja kirjastoon lukuisten matkaoppaiden lainausten osalta…

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s