Anna olla haittaamatta

on
Kahvit Töölönlahdella koiranulkoilutuksen lomassa.

Vuoden 2012 alusta lähtien koiran on saanut ottaa mukaan ravintoloihin ja kahviloihin ihan lain luvalla. Tai niin päin, ettei jokin elintarvikesäädös sitä enää kiellä. Kahviloiden pitäjien luulisi olevan iloisia, että yksi heihin kohdistuvista turhista rajoituksista on saatu poistettua. Nyt he voisivat saada asiakkaikseen koirien ulkoiluttajien suuret joukot, tehdä vaikka oikein ilmiö toisinaan puuduttavien kävelylenkkien sävyttämisestä nautintoainetauolla.

Vaan eipä tänään näkynyt asiaan mitään innostusta ainakaan isoimpiin kahvilaketjuihin kuuluvien Robert´s Coffeen ja Aschanin joissain toimipisteissä Helsingissä. Jäi kahvitauko koiran kanssa pitämättä, ja muistan kyllä jatkossakin ettei minun välttämättä tarvitse juuri näissä paikoissa käydä sumppeja vetämässä. Ihan koska minua ärsyttää tämäntyyppinen ankeilu. En usko ollenkaan, että kyse on koira-allergisiin ihmisiin liittyvästä huolestuneisuudesta. Katson tämän liittyvän eihän sitä nyt voi -ajatteluun ja laajempaan suomalaiseen ankeiluun.

Kaupungissa asumista ei tee vähemmän viihtyisäksi, jos koirat istuvat kahviloissa omistajiensa kanssa tai edes jos pubin pöydällä makaa kissa (niinkuin eräässä amsterdamilaisessa pubissa). Paha mieli ei myöskään tule siitä, jos ihmiset vapaasti pystyttävät kirppispisteitään puistoihin tai betoniaukioille. Pienemmät tai isommat yleisötapahtumat milloin vain ja missä vain eivät ole haittaava asia, kuten eivät penkit ja niillä istuvat ihmiset Kampin keskuksen keltaisen laattateoksen vieressä.

Sen sijaan viihtymistä haittaa, jos jokin tapahtuma jätetään järjestämättä tai siirretään sisätiloihin siksi kun pari töölöläistä mummoa on valittanut tapahtumasta, johon tuhat tai kymmenentuhatta osallistujaa on ollut tyytyväisiä. Kenenkään päivää ei myöskään paranna koirakieltomerkit nurtseilla, joilla kukaan ei koskaan istu, makaa tai vaikkapa kieriskele (tekisi mieli tehdä kieltomerkkien kieltomerkkejä!). Kakat kun on käsketty muutenkin kerätä, eivätkä koiranulkoiluttajatkaan tykkää kakasta kengänpohjissaan.

On ankeaa ottaa vakavasti vain ne, joita kaikenlainen haittaa. On ankeaa olla ottamatta huomioon minkälaiset asiat tekevät kaupungissa elämisestä kivaa ja minkälaiset ankeaa.

Hyviä linkkejä:

Stuba Nikula kehottaa kapinaan konserttimelusta valittavia helsinkiläisiä vastaan

Ihmisvihan iglu

Koiraystävällisiä paikkoja

Tieto mihin Helsingin kirjastoihin voi mennä koiran kanssa ja mihin ei

5 Comments Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: reissausta ja ruokaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s