Playa del Carmen 13.-18.3.2012

on
Playa del Carmenin turistien kävelykatu vilkkaana iltana.

Lähdimme reissuun sukellusmahdollisuuksien perässä, joten eka etappi Cancunin jälkeen piti olla sellainen, jossa tuon touhun pääsee aloittamaan. Playa del Carmen sijaitsee Cancunista ehkä vain noin tunnin bussimatkan etelään. Sinne pääsisi suoraan lentokentältäkin, kuten pariin pienempään rantakohteeseenkin matkan varrella.

Playa del Carmenin laituri Cozumelin lautoille. Lautat olivat näin hifejä.

Majapaikaksi otimme Posada Fernandezin, joka oli ensimmäinen paikka, josta kysyimme hintoja ja saatavuutta lähtiessämme bussiasemalta rinkat selässä kävelemään. Ei siis viitsitty nyt eikä myöhemminkään matkalla paljoa etsiskellä parasta budjettimajapaikkaa. Etukäteen netistä seuraavan päivän majoituksen etsiskelykin veisi aikaa ja olisi tylsää työtä. Majapaikan löytämisen jälkeen jouduttiin kuitenkin etsiskelemään sukelluskauppa Bullsharksia, jota kaverini oli suositellut. Kun se lopulta löytyi ihan rannasta, sovittiin heidän kanssaan saman tien useamman sukelluksen paketista. Paketissa on aina se riski, ettei pidäkään jonkun sukelluskaupan tyylistä toimia. Nyt sitten laiskuuksissamme toimimme kuitenkin näin, ja ihan ok:sti meni, rentoja tyyppejä olivat.

Cozumelin pelikaaneja Karibian risteilijän edustalla.

En ole käynyt Kanarian turistikohteissa sitten vauvaiän, mutta luulen Playa del Carmenin olevan aika samanlaista kuin siellä on kaupungeissa. Kumma kyllä tämä ei meitä juuri ärsyttänyt, ehkä kun tiesi vielä päätyvänsä moneen toisenlaiseen paikkaan tällä matkalla. Otin siis irti siitä, mitä tuolla oli tarjolla, eli kiertelin vähän vaatekaupoissa, join jääsoijalattea ja söin salaatteja luomuravintola 100% Naturalissa.

Ensin sukeltelimme rannikon läheisyydessä. Vesi vaikutti viileämmältä kuin esimerkiksi Thaimaassa. Onneksi ei silti ollut niin viileää kuin Egyptissä, ainakin pinnan yläpuolella oli lämpimämpää, vaikkakin tuulista, kuten koko matkan ekan viikon oli. Korallit ovat Meksikossa ja Belizessä hieman erivärisiä kuin idässä, puna-ruskeaa ja vähemmän värikästä. Mutta ei mitenkään huonoa. Etenkin Cozumelin sukellukset olivat mahtavia. Olisi voinut muutamaksi yöksi sittenkin mennä sinne ja sukellella sieltä käsin. Playa del Carmenista sinne on vähän työläs liikkua. Kävimme myös ensimmäistä kertaa cenotessa sukeltamassa, josta lisää myöhemmin.

Playa del Carmenista menee kahden eri firman lauttoja Cozumelin saarelle noin tunnin välein. Vietimme siellä yhden päivän lähinnä pyöräillen, pääkaupunki/kylä San Miguelissa käppäillen ja aurinkotuolissa lojuen. Näin eka kerran elämässäni pelikaaneja ja pesukarhuja :). Pelikaaneja näkyi reissulla sitten jatkossakin paljon, ovat hienon näköisiä kun syöksyilevät raskaina veteen. Ison päänsä ja nokkansa kera ne näyttävät liian raskailta voidakseen lentää, mutta niin ne vaan liitelevät. Pesukarhuja nähtiin kans sattumalta kun pyöräiltiin saaren pohjoisrannalle, siellä oli jonkinlainen suojelualue, jossa peruskarhut kaivelivat roskakasoja.

Reissun ruokakuvat.

Kustannukset:
Bussimatka Cancun – Playa del Carmen noin 2,5 euroa hengeltä
Majoitus Playa del Carmenissa noin 18 e/yö kahdelta hengeltä. Oma kylppäri, tuuletin katossa.
6 sukelluksen paketti maksoi 216 euroa henkilöltä (280 usd, dollareita sai nostettua lähimmästä automaatista)

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s