Belmopan, Belize 11.-12.4.2012

on
Näkymä Hummingbird Highwayn varrelta.

Belizen busseissa soi reggae. Maassa soi niin paljon Bob Marley, että mietin mikä vastaava artisti Suomessa voisi olla sellainen, jota luukutettaisiin yhtä paljon joka paikassa vuosikymmenestä toiseen. Vain pohjoisosissa musiikki vaihtui listahitteihin ja poppiin Meksikon tapaan.

Belizen bussit ovat vanhoja yhdysvaltalaisia koulubusseja.

Bussi Belmopaniin kulki Dangrigasta sadesäällä pitkin Hummingbird Highway -nimistä valtatietä, jota on kehuttu idylliseksi. Matkalla oli ihan hienoja maisemia ja pikkukyliä.

Belizen parlamenttitalo.
Veggie Garden, taiwanilainen kasvisravintola Belizessä.

Belizen pääkaupunki Belmopan oli aika tuppukylä. Kaupungin keskellä oli hiljainen keskeneräisen oloinen puistoalue, jonka ympärille kaupunki oli rakentunut. Tuli fiilis, että kaupungin keskustaan on tällä tavalla jätetty tyhjää tilaa siltä varalta, että kaupunki laajenee ja jotain avaintoimintoja halutaan saada sijoitettua tälle alueelle parlamenttitalon ja ministeriöiden viereen.

Voi myös olla, ettemme nähneet Belmopanista jotain oleellisia alueita. Meillä oli kuuma, piti mennä syömään ja sitten alkoi tulla hämärä, jolloin ei ollut turvallista lähteä summa mutikassa kävelemään kylille. Ihan keskuspuistossakin joku paikallinen mies neuvoi ottamaan toisen polun toisen sijaan, koska toista ei olisi ollut turvallista kävellä.

Belmopanissa kävimme syömässä taiwanilaisessa kasvisravintolassa, jonka olemassa olo oli jännä juttu, kun kyseessä oli noin pieni ja unelias paikkakunta. Vaikutti siltä, ettei siellä ainakaan ei-lounasaikaan paljoa asiakkaitakaan käynyt.

Näkymä bussiaseman viereisen hotellin terassilta Belmopaniin.

Belmopanissa meidän piti päättää, minne matkaamme jatkamme. Tästä olisimme voineet lähteä länteen Cayon alueelle. Cayossa olisi metsää, raunioita, luolia, vuorta ja hienoa luontoa. Saimme kuitenkin vaikutelman, että siellä tarvittaisiin joko vuokra-autoa tai sitten joutuisi kulkemaan järjestetyillä opastetuilla matkoilla kohteisiin. Kohteet kun sijaitsevat syrjässä pääteiltä, eikä niihin kulje busseja. Kaikkialle ei myöskään saa mennä ilman opasta.

Cayon matkailun idea vaikutti olevan majoittua ihaniin ”eco lodgeihin” eli metsässä hienoissa maisemissa oleviin hienoihin majataloihin, jotka olivat kuitenkin turhan kalliita. Sieltä olisi saattanut löytyä jokin majapaikka, joka olisi kohtuullisemman hintainen ja sijaitsisi hienossa ympäristössä, jossa voisi itsekseenkin liikkua, mutta emme jaksaneet viettää netissä paljoa aikaa näitä etsien.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s