Cancun ja Isla Mujeres 19.-22.4.2012

on
Isla Mujeresin rannan ihanat koirat.

Meksikon ja Belizen matkapäiväkirjan jatkoa.

Jos aikoo reissun päältä ostaa jotain mukaansa, kannattaa se tietty tehdä vasta ihan lopuksi. Toinen matkalaisemme hankki muutaman meksikolaisen lucha libre-paininaamarin, joita veikkaan löytyvän Meksikosta kaikista vähänkään turistialueiden kojuista. Minun mukaani ei tarttunut reissusta mitään krääsää, koska en tykännyt Meksikon ja Belizen tavaroiden värikkyydestä enkä koko tyylistä ylipäätään.

Meksikolaista värikkyyttä seinämaalauksessa.

Kaunistelevampi aasialainen tyyli on mieleisempää. Aasiassa näen jatkuvasti kaikenlaisia ihania turhakkeita, jotka haluaisin omakseni. Meksikossa lähes tulkoon voin pahoin katsellessani rumia tavaroita… paitsi ehkä ihania nukkekotikokoisia torikojuja, joissa oli kaikkea pikkupikku purnukoita, leikkivihanneksia ja mezkal-pulloja.

Tulimme Chichen Itzalta melko hitaasi etenevällä bussilla ja jäimme sateiseen Cancuniin hostelliin yöksi mahdollisimman lähelle bussiasemaa. Pääsimme taas 100% Natural-ravintolaan syömäänkin.

100% Naturalin kasvistacot.

Aamusella otimme kyydin satamaan, josta lähti katamaraani Isla Mujeresille. Siellä tärppäsi ihan mukavasti, kun joku tuli tarjoaamaan huonetta rannalla olevassa edullisemmassa hotellissa, joiden luulin olevan vähän kalliimmaan puoleisia.

Isla Mujeres oli aika saman oloinen kuin Isla Cozumel Playa del Carmenin edustalla. Saari vain on pienempi ja samoin kylä/kaupunki, johon katamaraanit tulevat. Ehkä jotenkin kummallisella tavalla Isla Mujeresilla oli töykeämpi meininki. Se fiilis tuli ravintoloissa ja kävelykadulla. Ehkä asukkaille turistit ovat tosi ikävä välttämättömyys työpaikkojen vuoksi. Silti sielläkään, kuten muuallakaan reissussamme, eivät toutit elikkä kaikennäköiset sisäänheittäjät häirinneet. Aika huonoa ruokaa saimme, paitsi Mañana-ravintolan falafelit ja mehut olivat kivoja. Harmi kun paikka ei ollut aina auki.

Pahin maku jäi omasta hotellistamme. Rannalla oli kivoja rantakoiria, joita yksi hotellimme jäbistä taisi hoitaa, ja me rapsuttelimme niitä. Kerran yksi koira kapusi viereisellemme rantatuolille ja yksi hotellin rantaukoista tuli lyömään sitä aurinkovarjon kepillä. Paskiainen sai kyllä kuulla asiasta meiltä, koska koiran olisi voinut ihan vain pyytää nousemaan tuolilta ilman väkivaltaa. Jos jotkut meksikolaiset eivät pidä koirista, niin he eivät pidä niistä siksi, että ovat kasvattaneet ne suhtautumaan heihin epäilevästi. En ole missään muualla maailmassa törmännyt yhtä arkoihin ranta- ja katukoiriin. Tosi surullista.

Isla Mujeresin kävelykatu.

Suosittelen silti menemään Isla Mujeresille, jos esim. lentosyistä tarvitsee viipyä Cancunin lähettyvillä pari päivää. Pohjoinen ranta oli hieno, jolla meidänkin majapaikkamme sijaitsi. Sukellukset vain ymmärtääkseni ovat siellä kalliimpia kuin Playa del Carmenissa tai Cozumelilla.

Cancunista meillä oli sitten lennot New Yorkin ja Lontoon kautta Suomeen. Kummassakin paikassa toivoin, että lento tulisi myöhässä, emmekä ehtisi jatkolennolle ja saisimme viettää kaupungissa pari päivää 🙂 New Yorkissa JFK:llä kun oli vain kahden tunnin vaihtoaika ja Lontoon Heathrowlla oli tunnin. Silti ehdimme hyvin ja tavaratkaan eivät jääneet minnekään.

Kustannukset:
Hostel Laurel (osoite 41 Calle Laurel) 250 pesoa/yö 2 hh
Hotel Chi Chis & Charlies 600 pesoa/yö 2 hh, oma kylpyhuone, pohjakerros, ikkuna meren suuntaan.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s