Rohmusin valekantarelleja

on

Pari vuotta sitten ihmettelimme Helsingin Uutelassa, miten kukaan muu ei ollut korjannut pois ”kantarelleja”, joita oli polkujen varsilla. Sienet olivat kuitenkin epäilyttävän säännöllisen pyöreän muotoisia röpelöisten kantarellien sijaan ja ne olivat erikoisen oransseja eikä tutun hailakoita. Isoimmat niistä saattoivat kasvaa torven muotoon, mutta ne eivät uurtuneet sisälle päin laelta kunnon torven tapaan.

Kovasti kuin hieman kuivahtanut kantarelli tämä yksilö, mutta vähän liian oranssi. Se oli siis valekantarelli.

Piti siis kilauttaa kaverille, että ihmeellisiä kantarelleja olimme keränneet. Puhelimessa kuulimme eka kertaa valekantarelleista. Jätimme saaliin sitten metsään golfkentän viereen, koska suunnitelmissamme ei ollut värjätä lankoja lähiaikoina.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s