Matkailijaprofiilini – vastaus haasteeseen

on
Mistä syrjäisestä paikasta arvelet tämän kuvan otetun? Vinkki, en ole blogannut paikasta vielä juurikaan (eli hankalan pistin).

Sain blogihaasteen Kinttupolulla -blogin pitäjältä, kiitoksia siitä. Haasteeseen kuuluu kysymysten lisäksi yksi arvoituskuva, josta haastettavien tarvitsee yrittää arvata, missä kuva on otettu. Kinttupolulla -bloggaajan kuvan veikkaan olevan Teneriffalta, vaikkapa Teiden rinteiltä, koska hän on patikoinut siellä päin. Hänen aiemmissa kuvissa näytti olevan tuollaista hieman mäntyistä maisemaa sieltä. Toisaalta näkymä pensaineen toi ensimmäiseksi mieleeni Italian, mutta en tiedä, onko bloggaaja päässyt Italian kinttupolkuja tallaamaan.

Minun kuvani on yllä, mistä arvelet sen olevan? Kuvan on tarkoitus kuvata minua matkailijana. Biitsit ovat olleet minulle aika tärkeitä paikkoja, niille pitää aina säännöllisesti päästä. Tässä kuvassa pääsin toteuttamaan haavettani miltei rakentamattomasta ja autiosta saaresta.

Haasteen heitän eteenpäin blogeille Laiskiainen riippukeinussa, Kuulumisia Kiinasta ja Matka & Muisto.

Kysymykset ja vastaukseni niihin

Scariest airline flown: En pelkää lentokoneessa eikä mikään lentoyhtiö ole ollut toista pelottavampi. Viime vuosina joku lasku oli aika pomppuinen, mutta en edes muista missä ja milloin tämä tapahtui. Olen ollut pienissä ja isoissa lentokoneissa eikä eroa ole.

Favorite city/country/place: Thaimaa ja Bangkok ovat kyllä ykköset. Thaimaassa on helppo ja mukava matkustaa, siellä on vielä nykyään suht halpaa, sieltä löytyy sopivaa majoitusta, ruoka on hyvää, siellä pääsee sukeltamaan ja viidakkoon, ilmasto on kuuma ja ihmiset ystävällisiä. Kaikkien rantapaikkojen lisäksi Thaimaassa on mahtava suurkaupunki Bangkok. Kokonaisuutena Thaimaa on ykkönen, mutta on ollut paljon muitakin ihania paikkoja.

Most remote corner of the globe visited: Tongan kuningaskunta Tyynellämerellä on ollut syrjäisin paikka. Ensinnäkin se on kaukana Suomesta, se on saariryhmä keskellä merta ja saaret ovat pieniä. Lisäksi meininki oli siellä jotenkin pysähtynyttä, kauppojen tarjonta oli paikoin suppeaa eikä turisteja ollut hirveästi. Tonga on henkisesti kaukaisempi kuin Havaiji, jossa olen lapsena käynyt. Mutta oli Mongoliakin aika takamaata.

Favorite guidebook series: Mieluiten ostan Lonely Planeteja oppaaksi. Olen tottunut niiden sisältöön. Olen koittanut vaihteen vuoksi turvautua muihinkin matkaopaskirjoihin, mutta ostan Lounareita mieluiten reissun päälle avuksi. Mondon matkaoppaat ovat olleet myös hyviä. Ja Madventuresin kirjoja on kiva lukea. Mutta matkoja suunnitellessa on kiva lainata kirjastosta paljon kuvia sisältäviä kirjoja, joista saa paremmin kuvan, mitä jossain ylipäätään on. Lonely Planeteista löytyy sitten transportaatio- yms. vinkit paikan päällä ollessa.

Solo traveler or group traveler? Mieluiten matkustan mieheni kanssa. Se on leppoisaa ja on kiva välillä puhuakin. Kavereiden ja perheen kanssa voin matkustaa myös, mutta yksinkin tykkään. Porukalla en välittäisi matkaan lähteä, koska en tykkää neuvotella siitä mitä milloinkin tehdään tai muutenkaan joutua hirveästi sopimaan asioita. Toki lyhyeksi aikaa lähtisin mielelläni jonnekin koko suvun kera, mutta en sillä tavalla, että isossa ryhmässä liikuttaisiin, paljon paikasta toiseen. Mitä enemmän sakkia, sitä enemmän joutuu odottelemaan, neuvottelemaan ja taipumaan.

Worst place to catch a stomach bug? Joku kulkuväline, etenkin jos se olisi jostain syystä joku sellainen, ettei sieltä voi jäädä matkasta kesken kyydin jonnekin majailemaan tautia pois. Joku vessaton bussi jossain kylmässä ilmanalassa keskellä ei mitään. Tällaista ei ole onneksi sattunut. Kunnon tautia olen kärsinyt vain kahdesti lyhyesti Goalla.

First culture shock experience: Ei tule kyllä mitään mieleen. En ole missään oikein oleskellut niin pitkään, että olisi todenteolla alkanut risomaan paikallinen kulttuuri. Ehkä Thaimaassa joitain vuosia sitten alkoi rasittamaan, kun ihmiset tuntuivat niin makeilevilta. Sen jälkeen luulen tottuneeni, että sellaista siellä on. Kiinassa tuntui vajaan kuukauden matkalla vähän raskaalta ihmisten kovaäänisyys ja töykeys ja oli valtava helpotus päästä sieltä rauhalliseen Laosiin. Intian jälkeen oli jännä lentää putipuhtaaseen Sydneyyn.

Where would you buy a second home: Thaimaasta. Mutta en halua ostaa asuntoa mistään, koska toistaiseksi haluan tutustua eri paikkoihin enkä vielä jumiittua minnekään Suomea lukuunottamatta.

6 Comments Lisää omasi

 1. Tiina sanoo:

  Kiva kun vastasit haasteeseeni 🙂 En tiedä kuuluisiko minun enää blogihaasteen ”sääntöjen” mukaan veikata missä kuvasi on otettu, mutta veikkaan silti 🙂 Voisiko kuva olla Tongalta, josta kerroitkin jo yhdessä vastauksessasi?

 2. Tiina sanoo:

  Oikea vastaus ”Matkailijaprofiilini” kuva-arvoitukseen on La Palma. Eli läheltä liippasi tuo veikkauksesi Teneriffa. La Palma on kaikista vehrein ja pikkuinen saari Kanarialla. Uusimmassa postauksessani lisää La Palmasta:

  http://kinttupolulla.blogspot.fi/2012/11/la-palma-2011-kanarian-vehrein-saari.html

  Pohdit myös josko olen tallaillut kinttupolkuja Italiassa….ja olempa hyvinkin! Itseasiassa toinen kuvavaihtoehtoni olikin juuri Italian Gardajärven patikkpolulta, mutta päädyin silti tähän toiseen…

  Täällä odotellaankin jo sinun kuva-arvoituksesi ratkaisua…menikö Tonga ihan metsään?

  1. La Palma näyttää ihanalta! Tuo rehevän metsäinen polku vaikuttaa kivalta ja samoin tuo espanjalaistyylinen kapea katu. Hyvä että sieltä löytyy leirintäalue/leirintäalueitakin.

   Tonga oli oikea vastaus 🙂 Sama arvaus oli myös Ninnillä: http://laiskiainen-riippukeinussa.blogspot.fi/2012/11/matkailijaprofiilini-vastaus-haasteeseen.html

   Talsin kuvassa Tongan Ha´apain saariryhmään kuuluvalla Uolevan saarella, jossa oli käydessämme vain yksi toimiva bungalowipaikka ja yksi toimimaton. Hiekkarannoilla sai kävellä itsekseen. Ehkäpä kirjoitan Tongasta vielä lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s