Höyrysaunassa Phuketissa

on

sauna phuketissa

Miksi ihmeessä pitää tunkea saunaan ulkomaillakin? No siksi kun se on kivaa! Phuketissa suuntasimme Chalongin rannalla sijaitsevaan saunaan, jossa on suomenliput esillä ja sen sellaista. Mutta Sunee´s Sauna on kaukana suomalaisesta ja se on ihanaa. Kaakeloidussa huoneessa on ihanan kosteaa. Kuumaa yrttistä vesihöyryä puskee seinänraosta.

höyrypataSaunan takana on omalaatuinen puilla lämmitettävä yrttipata, josta höyryt tuprautetaan saunaan. Saunan ulkopuolella voi huljutella itseään vedellä. Muistaakseni kuitenkin suihkukopitkin löytyivät kunnollisempaa peseytymistä varten. Muutoin koko ajan ollaan kietoutuneena pyyhkeen virkaa toimittavaan kankaaseen.

Ennen saunaa kävin tietysti thaihieronnassa. En tuolla Thaimaan reissulla jättänyt montaakaan mahdollisuutta väliin. Saunan kanssa samalla pihalla oli hierontalaverit ja muistan saaneeni siellä erityisen hyvät murjomiset.

Monet menevät tuonne saunaan varmaan suomipekkailumielellä, mutta se ei ole suomalainen sauna. Höyrysaunasta ja läträämisestä pitävien kannattaa mennä sinne käymään. Vaikka ulkonakin on kuuma, niin on nautinnollista mennä korventamaan itseään saunan höyryihin.

Phuket ei sinällään ole kuulunut Thaimaan ykköskohteisiimme ja tuolloin vuonna 2010 päädyimme sinne halvan Medan–Phuket -lennon tuomana Indonesiasta. Oli ihan mukava tutustua Phuket Towniin, jossa kiinalaisen uuden vuoden juhlinta oli juuri loppumassa. Joskus olisi mukava kiertää kaikki Phuketin rannat, sitten ainakin tietäisi mikä niistä olisi minkäkinlainen. Tulevina mahdollisina asuinpaikkoinakin Phuket voisi olla potentiaalinen, koska siellä on sekä kaupunkia että rantaa.

Lue myös: Hierojalla eri maissa >>

Muut Thaimaa-aiheiset juttuni >>

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s