Anjunan markkinat on Goan ykköskohde

on
Anjunan rannalla lehmä ja takana markkinakojuja, jotka alkavat rannalta ja jatkuvat pitkälle.
Anjunan rannalla lehmä ja takana markkinakojuja, jotka alkavat rannalta ja jatkuvat pitkälle.

Goan ehdottomiin aktiviteetteihin kuuluu käynti Anjunassa keskiviikkoisin pidettävillä tavaramarkkinoilla. Ne ovat kai saaneet alkunsa siitä, kun goahipit ryhtyivät myymään tavaroitaan voidakseen viettää Intiassa vielä hiukan pidemmän ajan.

Markkinat päättyvät kun alkaa hämärtymään.
Markkinat päättyvät kun alkaa hämärtymään.

Nykyään länkkäreiden myyntipisteet ovat markkinoilla vähemmistö, suurin osa on intialaisia, tiibetiläisiä ja nepalilaisia vaatteiden, korujen, koriste-esineiden ja sen sellaisen myyjiä. Länsimaisten goalaisten pisteiltä voi löytää mielenkiintoisia goahippivaatteita,  madmaxhenkisiä vaatekaistaleita, jotka näyttävät ihan hyvältä vannoutuneilla rastapäillä. Muiden kannattaa jättää turhat heräteostokset tekemättä, jos ei Suomessa käytä sellaisia vaatteita. Tinkiä pitää aina.

Anjunan myyntikojuja.
Anjunan myyntikojuja.

Anjunan markkinoilla muoti muuttuu vähitellen, enää sieltä ei ehkä löydä jotain, mitä siellä on myyty paljon vuosia sitten. Anjunaankin on rantautunut eurooppalaisten vaateketjujen ylijäämävaatteita, joten onlyt ja vero moda -laput voivat vaatekokoineen löytyä hameista ja paidoista. Tällaiset vaatteet saattavat olla hyödyllisimpiä ostoksia, mutta onneksi markkinoilla suurin osa tavarasta on ehtaa intiaroinaa.

Viime talvena ostin kaksi ihanaa elefanttikassia, joista isompi toimii keräyspaperikassina.
Viime talvena ostin kaksi ihanaa elefanttikassia, joista isompi toimii keräyspaperikassina.

Intiassa on ihania kuoseja, kankaita ja esineitä. Monet ovat minun makuuni liian värikkäitä ja rönsyileviä, mutta näen siellä aina tosi paljon kaikkea silmiähivelevää. Nykyään osaan onneksi olla ostamatta, kun tiedän, etten tarvitse juuri mitään. Mutta ihanien vihkojen, huivien ja kankaiden ohi on edelleen vaikea kävellä.

Myyntitavaran lisäksi markkinoilla törmää mm. korvanpuhdistajiin. Sellainen kulkee ohitsesi ja sanoo että odotas, sinulla on tuolla jotain. Sitten hän näyttää tikkua, jonka päässä on jotain keltaista. Hän haluaa myydä sinulle korvien puhdistuksen ja uskottelee tikun päässä olevan töhnän olevan vaikkua korvastasi. Onneksi markkinoilla ei ole ollut kengänpuhdistajia, jotka ensin tiputtavat kengällesi koirankakkaa voidakseen sen jälkeen puhdistaa kenkäsi, tällaista tapahtuu Intian kaupungeissa.

Koju Anjunan rannalla.
Koju Anjunan rannalla.

Markkinapäivänä Anjunasta voi olla vaikeaa löytää majapaikkoja. Muutenkaan en Anjunaa hirveästi suosittele muuksi kuin vierailukohteeksi. Se on ainakin aiemmin ollut biletyskohde, jossa kohtaa typerimmät Goan kävijät, huumekauppiaat ja valepoliisit. Toisaalta, iltaisin voi mennä ajoissa nukkumaan ja nauttia päivällä Anjunan rannasta ja tunnelmasta. Anjuna on melko hajallaan ja siellä päristellään mopoilla päästäkseen paikasta toiseen.

Kojuja markkinoilla.
Kojuja markkinoilla.

Lue myös: Reppureissaajan ja ostosten Delhi >>

Muut Intia-jutut >>

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s