Bledin järvinäkymät Sloveniassa

on
Saari Bledissä.
Saari Bledissä.

Luoteis-Slovenian Bled lienee maan toiseksi suosituin nähtävyys pääkaupungin Ljubljanan jälkeen. Syynä tähän on alppimaisemissa sijaitseva järvi, jossa on saari, jossa on luostari. Saarelle pääsee halutessaan venekyydillä tutustumaan.

Heinänkuivausta Bledin ympäristöstä.
Heinänkuivausta Bledin ympäristöstä.
Bledin luostarisaari.
Bledin luostarisaari.

Aikalailla järven rannalla hienolla sijainnilla kukkuloiden ympäröimänä on leirintäalue, jonne matkailuautomme parkkeerasimme. Järveä oli kätevä kiertää polkupyörällä. Järven rannalla sijaitsevalle linnalle oli kätevämpi kävellä kuin polkea ylimäkeä. Linnalle kannattaa ehdottomasti mennä nähdäkseen järven ja saaren korkealta. Myös lähistön kylämaisemissa on kiva pyöräillä. Talot ovat säilyneet vanhoina ja kauniina.

Bledin leirintäalue.
Bledin leirintäalue.

Tekemistä ei ehkä ole kuin päiväksi tai pariksi. Bledin kylä ei ole kummoinen. Lähistöllä on muitakin luonnonkohteita. Me kävimme läheisessä Radovljican kaupungissa, joka oli ihan nätti pieni paikkakunta kukkulanrinteellä kävelyaukioineen.

Me suuntasimme kuitenkin Bledistä Planican mäkihyppyrinteille ja sieltä Itävaltaan menevälle tielle. Tie oli jyrkkää nousua ylös ja vielä jyrkempää alas. Matkailuauton kanssa oli hieman jänniä hetkiä mennä niitä. Onneksi lokakuiset kovat lumituiskut iskivät vasta hieman myöhemmin Itävallassa.

Radovljican aukio.
Radovljican aukio.
Bledin linna korkealla.
Bledin linna korkealla.

 

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s