Pakettimatkalaisena Hurghadassa, osa 1

on
Hurghadan resortteja.
Hurghadan resortteja. Kummallista kun hotellien ulkopuolella ammottaa tyhjyys.

Juuri ennen joulua 2008 etsimme netistä edullisimpia matkoja Punaisellemerelle ja päädyimme virolaisen matkatoimiston kahden viikon matkaan Egyptin Hurghadaan. Olimme halunneet jo joitain vuosia päästä sukeltamaan Punaisellemerelle ja siksi valitsimme tuon kohteen.

Egyptin aavikkoa.
Egyptin aavikkoa.
Hurghada ilmasta katsottuna.
Hurghada ilmasta katsottuna.

Aloitimme matkan joulun jälkeen Tallinnan laivamatkalla ja majoituimme Tallinnassa tuttuun hostelli Euphoriaan. Sieltä tilasivat meille taksin aamulla lentokentälle, jonne olisi päässyt bussillakin.

Lentokoneesta katselin innolla ikkunasta maisemia. Egyptin aavikon hiekassa oli muodostelmia, jotka näyttivät kuivuneilta jokialueilta. Punaisenmeren rantavedet olivat upeita ja turkooseja ja odotin pääseväni sinne snorklaamaan.

Hotellimme uima-allas.
Hotellimme uima-allas.
Hotellin kissoja.
Hotellin kissoja.

Lentäkentällä koimme, mitä on olla pakettimatkaaja. Meidät ohjastettiin bussiin, joka kierteli Hurghadan hotelleja jättämässä ihmisiä hotelleihinsa. Olimme valinneet halvimman hotellin ja fiksusti Hurghadan kaupungin El Sakala -osasta hotellialueiden sijaan. Lentokoneen ikkunasta näin näitä isoja resorttialueita vierivieressä keskellä ei mitään. Niistä ei pääse minnekään ottamatta taksia. Keskustaan majoittuessa sai edes jonkinlaista Egyptiä kokea.

Oli avutonta olla matkassa ilman matkaopaskirjaa. Emme saaneet selville edes, missä bussiasema sijaitsee mennäksemme kyselemään busseja Kairoon. Vieläkin oletan, että Hurghadassa on vain bussien lähtöpaikkoja eri firmoilla siellä sun täällä, mutta ei varsinaista bussiasemaa. Emme löytäneet Hurghadasta kunnollista ilmaiskarttaakaan, vaan jonkinlaisen kuvitetun turistiviritelmän. Olimme ihan pihalla koko paikasta. Matkatoimistoistakaan ei ollut kunnolla tietoapua, koska ne möivät meille vain matkoja leväperäisin tiedoin.

Huoneemme ja vieraana kissa.
Huoneemme ja vieraana kissa.
Viileät illat kuluivat huoneessa vällyjen alla.
Viileät illat kuluivat huoneessa vällyjen alla.

Hotellimme huone oli aika samantasoinen, kuin mihin olemme reppureissullamme tottuneet. Ovesta avautuu huone, jossa on sänky, pöytä, kaappi ja kylppäri. Extraa tässä oli jääkaappi ja pieni parveke/terassi ekassa kerroksessa. Lähellä oli uima-allas, mutta ilma ja vesi oli niin viileää, etten tainnut uida siellä ollenkaan. Parasta hotellissa oli kissat. Siellä oli niitä paljon ja erilaisia, annoimme niille nimiä niiden olemuksen mukaan.

Minua huvitti etukäteen mennä half-inclusivepakettilomalle, mutta se osoittautui hyväksi asiaksi, koska kaupunginosamme ravintolatarjonta ei ollut kovin hyvä. Taisi olla hiljainen turistikausi ja palvelu oli hidasta ja vaisua. Oli kiva tulla illaksi hotelliimme, jossa päivällisellä sai useimpina iltoina aivan ihanaa munakoisosalaattia. Vegaani sai ihan syödäkseen aamupaloillakin, kun tarjolla oli mm. ful medames -paputahnaa.

Katso paikkojen sijainnit kartalta >>

Lue jatkoa tälle jutulle: Hurghadassa ei saa kävellä rannalla >>

Lue myös:

Turistina Kairossa ja Gizan pyramideilla >>

Luxorin nähtävyyskierroksella >>

Egyptiläisestä vieraanvaraisuudesta >>

3 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s