Pinterestin käyttö matkasuunnitelmien teossa

on
Boardini Pinteretissä: http://pinterest.com/reissausta/tunisian-matkasuunnitelmat/
Boardini Pinteretissä.

Olen miettinyt, että löytyykö minulla mitään käyttöä sosiaalisen median Pinterest-sovellukselle. Siellä ihmiset keräilevät omalle Pinterest-sivulleen kaikenlaisia kuvia, joista syystä tai toisesta tykkäävät. Olen Pinterestin käytössä ihan noviisi, mutta ehkä juuri sen takia minun ajatukseni siitä saattavat auttaa enemmän muita aloittelijoita, kuin jonkun tottuneemman käyttäjän vinkit.

Voi
Kuvia lisätessä voi valita pinnaako kuvan olemassa olevalta sivulta, vai lataako kuvan itse Pinterestiin vai tekeekö uuden kuva ryhmän eli Boardin.

Sinne ei taida olla tarkoitus ladata omia kuviaan, kuten jonnekin Flickriin, vaikka toki niinkin voi tehdä.

Kuvien linkitys noilla sivuilla on ”pinnaamista” , englannin sana ”pin” kun on kiinnittää esim. nastalla seinälle lappu. Oma Pinterest-sivu onkin seinä, johon laitetaan ikään kuin neuloilla kiinni valokuvia.

Mieleisiään kuvia voi katsoa muiden ihmisten Pinterest-sivuilta, silloin kuvat ”uudelleen pinnataan” (repin) omalle sivulleen. Tai sitten kuvia voi mistä tahansa netistä pinnata kopiomalla kuvan osoitteen (eri kuin koko nettisivun osoite). Teen itse sen menemällä kuvan päälle ja hiiren oikealla näppäimellä valitsen ”kopioi kuvan osoite”.

Kuvan osoitteen lisäämisvaihe.
Kuvan osoitteen lisäämisvaihe.

Harjoittelin ensin pinnaamalla omilta nettisivuiltani kuvia. Heti huomasin, että kannattaa ryhmitellä kuvat jotenkin. Matkailija voisi esimerkiksi tehdä ryhmiä eli boardeja maittain.

Mietin vain, että mitä hyötyä Pinterestistä minulle olisi. Keksin, että aina kun näen netissä kuvan jostain ihanasta uudesta paikasta, voisin laittaa siitä kuvan ryhmään ”minne haluan matkustaa”. Siellä ideat matkakohteista pysyvät tallessa. Käytännössä vain ei ole vielä tullut mieleen hienoja kuvia nähdessäni pinnata ne Pinterest-sivulleni. Himokäyttäjille tuollaisesta tulee varmasti rutiinia.

Tässä vaiheessa voi valita mihin Boardiin lisää kuvan ja minkä kuvatekstin kirjoittaa. Pinterestin käyttäjät voisivat kirjoittaa täsmällisemmin mistä kuvissa on kyse, eikä kirjoittaa jonkun rakennuksen kohdalla pelkästään "Tunisia".
Tässä vaiheessa voi valita mihin Boardiin lisää kuvan ja minkä kuvatekstin kirjoittaa. Pinterestin käyttäjät voisivat kirjoittaa täsmällisemmin mistä kuvissa on kyse, eikä kirjoittaa jonkun rakennuksen kuvan kohdalla pelkästään ”Tunisia”.

Pinterestin esittelyissä on mainittu, että esimerkiksi sisustamisen tai häiden suunnittelussa sen käyttö on kätevää. Sinne voi laittaa kuvia itseään inspiroivista kuoseista ja huonekaluista. Samaa sivua voi käyttää pari kaverustakin.

Nyt keksin, että voisin tutustua Tunisiaan Pinterestin avulla. En oikein tiedä sen matkakohteita ennestään. Ryhdyin siis googlaamaan kuvia Tunisiasta ja pinnaamaan niitä seinälleni ”Tunisian matkasuunnitelmat” -ryhmään. Sen avulla hahmotan, että mitäs maassa oikein onkaan, mitä haluan nähdä ja kokea. Kuvat pysyvät sivulla siististi tallessa.

Ainakin nyt vielä tuntuu, että sivuni Pinterestissä on enemmänkin vain säilö itseäni varten. Sosiaalinen puoli on vähäisempi, vaikka toki olen käyttänyt sivulla kuvia, jotka olen poiminut muiden sivuilta ja siten ollut sosiaalinen. Pinterestin sisällä sosiaalisuus voi olla sitä, että etsiskelisin sieltä, jos joku olisi jo kerännyt vastaavanlaiset kiinnostavat kuvat Tunisiasta. Voin sieltä nopeasti repinnata omalle sivulleni kuvat niistä kohteista, joista itse olen kiinnostunut.

Hain hakusanalla Tunis
Hain hakusanalla Tunis ja valitsin Boardin, jolloin sain näkyviin Pinterestin Tunis-nimestys Boardit, joiden sisällä oli kuvia Tunisista.

Pinterestissä voisikin loputtomiin surffailla ja tutkailla toisen sivuja. Tässä yksi esimerkki matkakuvasivusta. Pitää opetella uusi katsomistapa, yleensähän on menty erilaisille sivuille katselemaan jonkun toisen ottamia kuvia. Nyt mennään katsomaan kuvia, jotka joku onvain pinnannut omalle seinälleen.

Ehkä jos löydän ensimmäisen Pinterestin boardin, joka olisi erityisen omaperäinen ja kiinnostava, pääsisin asian ytimeen. Nyt kaikki travel-aiheiset boardit ovat liian yleisiä. Haluan täsmällisemmin tietoa (eli kuvia) jostain aiheesta. Kannattaa seuraavan kerran, kun googlaisit kuvahaulla vaikka kuvia jostain, mennäkin Pinterestiin ja katsoa millaisia kuvia sieltä löytyy samalla hakusanalla.

Jotkut tahot eivät tykkää heidän kuviensa pinnaamisesta mm. tekijänoikeussyistä. Vaikka kyllähän artikkeleitakin jatkuvasti linkitetään Facebookiin, blogeihin ja Twitteriin. Ja pinnatuiden kuvien alla näkyy aina niiden alkuperä, eli alkuperäiset nettisivut saavat näkyvyyden ja kunnian. Niille pääsee myös suoraan klikkautumaan, jos katsoja kiinnostuu alkuperästä.

reissausta ja ruokaa Pinterestissä

reissausta ja ruokaa Facebookissa

reissausta ja ruokaa Twitterissä

3 Comments Lisää omasi

  1. Memmu sanoo:

    Hei, blogissani on sinulle tunnustus, eli käyppä ”noutamassa” jos kiinnostaa 🙂
    http://www.memmumartinique.blogspot.com

    1. Oih, kuinka jonkun koti voikin olla Martiniquella! Tutustun mielelläni tarkemmin millaista elosi siellä on.

      Ja kiitoksia suuresti Liebster Blog -tunnustuksesta 🙂 Pitää laittaa eteenpäin suosikeilleni!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s