Säästövinkit matkakassaan -tuunausjaksot: hupparin uusi elämä

Nurin käännetty ja koristekankaalla tuunattu huppari.
Nurin käännetty ja koristekankaalla tuunattu huppari.

Yritän tänä vuonna olla hankkimatta yhtään uutta vaatetta. Niitä minulla on jo enemmän kuin tarpeeksi.

Silti jotkut vanhat vaatteet ovat sellaisia, joihin olen tykästynyt. Niinkuin hyvänmallinen musta huppari, jossa on edessä ja selässä sellaiset logopainatukset, etten ole kuitenkaan paljoa viitsinyt tuota hupparia käyttää. Päätin kääntää hupparin nurinkurin, jolloin painatukset jäävät piiloon, ja etenin näin:

  1. Käännä huppari nurinkurin. Jos sisäpuolen materiaali on hauskan froteemainen tai fleecemäinen, eikä saumat näytä pahoilta, saa hyvä huppari uuden elämän väärin päin käännettynä.
  2. Jos hupparissa on mahatasku, ratko sen saumat ja irrota se. Voit ommella sen kiinni nurjalle puolelle, taskukangas myös nurin päin käännettynä, jotta se mätsää muuhun hupparin kankaaseen.
  3. Halusin ottaa hienon japanilaisen pöllökankaan käyttöön. Piirsin ensin paperille haluamani kuvion, leikkasin sen, kiinnitin paperin neuloilla pöllökankaaseen ja sitten leikkasin tämän muotin muokaisen palan.
  4. Silitysraudan avulla voi tehdä tarkoin työtä päärmeen kääntämisessä. Jos on ompelukone, voi ommella päärmeen valmiiksi siististi ja sitten vasta ommella koristekangas hupparin taskukankaaseen. Itse ompelin päärmettä kääntäessä pöllökankaan samantien kiinni mahataskupalaan.
  5. Ompele mahataskupala huppariin (tämä olikin hyvä juttu, koska alunperin hupparissa tasku oli mielestäni liian ylhäällä).
  6. Halusin laittaa pöllökangasta vielä hupun vuoreksi, koska sellainen näyttää hauskalta. Sommittelin kangasta hupun sisälle pitkään neulojen avulla ja sitten leikkasin kangasta ja ompelin kankaan hupun muotoiseksi.
  7. Ompelin vuorikankaan kiinni hupun sisäpuolelle. Jouduin paljon purkamaan ja sommittelemaan uudelleen. Lopulta osoittautui, että vuorikangasta olisi saanut olla runsaammin, hupusta tuli entistä tiukempi eikä se pysy oikein päässä. Huppu jää roikkumaan koristeena.

Muut Säästövinkit matkakassaan -jutut >>

Hupun vuoraus.
Hupun vuoraus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s