Unelmieni ulkomaan asunto ei ole lukaali

on
Halvimpia ja parhaita bungaloweja ei myydä matkamessuilla.
Tämmöinen bungalow on kaikkein kivointa.

Aika monilla, todennäköisesti useimmilla ihmisillä ihanempi koti on asia, josta he unelmoivat ja mihin he satsaavat. Arjen jaksaa, kun on kiva koti, johon mennä illaksi. Ja unelmointi saa ainakin minun serotoniinit nousuun. Vaikka, yllätys yllätys, unelmoin ulkomaille lähdöstä asuntojen sijaan.

Kunpa ruokakauppoja pidettäisiin nykyäänkin tällaisissa puutaloissa, kuten tämä perinnekauppa Taivalkoskella.
Vanhat puutalot ovat Suomen parasta antia.

Silti ehkä iso parveke merinäköalalla voisi olla kiva. Ja vanhat puutalot ovat tunnelmallisia, mutta talvisin palelen niissä. Helsingin kantakaupungin vanhat talot ovat myös ihania, mutta isosta asunnosta haaveilun olen jättänyt, koska en olisi tyytyväisempi 100 neliön kämpässä kuin 30 neliön asunnossamme.

Unelmieni koti onkin jossain maassa, jossa on aina lämmintä. Mökki, jossa olisi yksi huone ja katoksen alla veranta ja ulkokeittiö. Ei haittaa, vaikka materiaali olisi maalattua betonia. Bambuseinät, joiden raoista mahtuisi vaikka nenä, kävisivät myös.  Kunhan olisi lämmintä ja olisi riippumatto, leppoisuuden symboli.

pieni puutarha ympärillä olisi
Pieni puutarha ympärillä olisi enemmän kuin hienoa.

Nämä riittäisivät, mutta ihan superunelmieni mökillä olisi puutarha, jossa kasvaisi vaikka mitä hedelmiä ja olisi kunnon kasvimaa. Mutta jos metsän keskellä eläminen merkitsisi moskiittoja, niin kyllä ranta tuulenvireineenkin sopisi ihanasti. Nämä mielikuvat sijoitan Goalle, Indonesiaan tai jonnekin Thaimaahan.

Mietin myös aina asuntoa taloröttelössä Bangkokissa, jossa minulla olisi peltinen parveke Chao Phraya -joelle. Kävelymatkan päässä olisi tori. Työpaikka ei olisi tunnin ruuhkan päässä. Tämän ottaisin mielelläni, vaikka suomalaisittain edullisesti saa kyllä siistejä tornitaloasuntojakin, joissa on uima-allas pihalla. Sellainenkin kelpaisi. Mutta ei sillä kämpällä olisi väliä, kunhan se ei haisisi ja siellä saisi olla omissa oloissaan.

2 Comments Lisää omasi

  1. Aurore sanoo:

    Hauska postaus! Minäkin toisinaan haaveilen kodista, mutten mistään lukaalista. Pieni riittäisi hyvin. Tori lähellä ja kasvimaa vieressä, kyllä kelpaisi. Omakaan ei tarvitsisi olla, vuokrakotikin kelpaisi 🙂

    1. Kiitos. Asuntomessutalot ovat tosiaan muiden kuin minun unelmia. Pieni koti vuokralla on ihan hyvä. Tärkeintä olisi saada asua jossain lämpimässä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s