Brighton on rantakaupunki lähellä Lontoota

on
katu Brightonissa
Katu Brightonissa.

Brighton saattaa olla monille tuttu nuoruuden kielikurssikaupunkina. Minä en ole käynyt kielikurssilla, mutta muuten käynyt siellä melkein kaikilla Englannin vierailuillani.

Royal Pavillion.
Royal Pavillion on outo ilmestys keskellä brittikaupunkia intialaistyylisine rakennuksineen.

Vuosia sitten olin viikon reissulla Englannissa, josta suurin osa ajasta tuli vietettyä Lontoossa. Oli kuumaa ja ruuhkaista. Kun menimme Brightoniin, tuumasimme että olisimme voineet koko ajan olla vain siellä. Samat kaupat ynnä muut olivat siellä kätevästi pienemmällä alueella. Meidän hostellista oli näkymä merelle, miinuspuolena alakerran pubista kuului möykkää läpi yön.

Wai kika moo kau -kasvisravintola.
Wai kika moo kau -kasvisravintola.

Tällä reissulla toukokuun alussa lähdimme käymään Brightonissa päiväseltään. Junalla matkustaminen sinne maksaa noin 25 puntaa henkilöltä, bussilla pääsee helposti 15 punnallakin, mutta  matka on noin kaksi kertaa pidempi. Bussi lähti klo 13 ja olimme perillä vasta klo 15 jälkeen. Meille ei siis jäänyt kovin paljoa aikaa tutustua Brightoniin, kun illan viimeinen bussi lähti 20.40.

Mies sai uudet Vegetarian shoesin lenkkarit, vanhat samanlaise sai laittaa roskiin.
Mies sai uudet Vegetarian shoesin lenkkarit, vanhat samanlaiset sai laittaa roskiin.

Eipä säätkään suosineet. Etenkin meren rannalla tuuli kovasti ja välillä tihutti vettä, kuten kaikkina Lontoon päivinäkin. Liikuimme vain pienellä alueella, kuten ihanilla sokkeloisilla kujilla eli laneseilla, ja parilla vähäliikenteisellä kadulla, kuten Gardner Streetillä, jossa sijaitsi mm. Vegetarian Shoes -liike. En halua hankkia eläinten nahasta tehtyjä kenkiä, joten olen jonkun verran ostanut Vegeshoesin kenkiä ennenkin. Niitä saa Suomessa mm. Heluna Fashionista.

Kahden hengen sitä sun tätä -annos Wai kika moo kaussa.
Kahden hengen sitä sun tätä -annos Wai kika moo kaussa.

Vegetarian Shoesista saa kätevän lentolehtisen, johon on merkitty Brightonin kasvisravintolat ja muita ravintoloita, joissa on hyvää tarjontaa. Kun Gardner Streetiltä kävelee rannalta päin katsottuna eteenpäin, kannattaa valita kapea Kensington Gardens -kävelykatu, jonka varrelta löytyi kiva Wai kika moo kau -ravintola. Menimme sinne ennemmin kuin Vegetarian Shoesin kanssa samalla kadulla olevaan Infinity Foods Cafehen, jonka pienet tilat ja menu eivät heti inspiroineet. Wai kika moo cowssa oli kiva lista ja paljon tilaa.

Infinity foodsin ruokakauppa, lisäksi heillä on kahvila.
Infinity foodsin ruokakauppa, lisäksi heillä on kahvila.

Brighton on vähän erilainen englantilainen kaupunki. Se on ikään kuin rennompi ja siellä sanotaan olevan hyvä kulttuuritarjonta ja iso LGBT-yhteisö. Minulle Brighton on edustautunut kasvissyöjäystävällisenä ja jotenkin alakulturellina paikkana.

Lanes-kujien ja kävelykatujen lisäksi kävimme Brighton Pierillä turistiloimassa. Lämpimällä säällä rannalla ja tuolla pitkällä laiturilla olisi kiva hengata, mutta nyt ei. Piti päästä sisätiloihin ja lopuksi vietimmekin aikaa perinteisessä pubissa The Prince Georgessa. Sen valitsimme, kun se oli samalla kasvisravintola. Paikka oli melkein täynnä perjantai-iltaa viettävää väkeä. Jotkut hullut britit tarkenivat olemaan takapihallakin ulkona, me vetäydyimme suojaisimpaan nurkkaan.

Tortilla-annos The Prince Georgessa.
Tortilla-annos The Prince Georgessa. Alla on papumössöä, lisäksi guacamolea, hummusta ja mausteista soossia.
Sitruunakakkupala Wai kika moo kaussa.
Sitruunakakkupala Wai kika moo kaussa.
Prince George -kasvispubi.
Prince George -kasvispubi.
Brightonin rantaa.
Brightonin rantaa.
Brighton pier.
Brighton pier.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s