Helteinen helmikuu – ruotsalaiset Thaimaassa -sarja

on
Elokuvassa sompailtiin Phuketin kaduilla. Tämä kuva taitaa olla kuitenkin Khao San Roadilta Bangkokista.
Elokuvassa sompailtiin Phuketin kauppakaduilla. Tämä kuva taitaa olla kuitenkin Khao San Roadilta Bangkokista.

Olen yrittänyt etsiä Netflixistä löytyisikö sieltä elokuvia, jotka sijoittuisivat ihaniin eksoottisiin kohteisiin. Leffoina on kiva katsoa vaihteeksi muunlaista elämää ja paeta muihin maisemiin. Sieltä löytyi ruotsalainen tv-sarja Helteinen helmikuu (30 grader i Februari). Luulin että se olisi joku ruotsalainen realitysarja Thaimaahan muuttaneista ihmisistä. Päätin silti tarkistaa, onko joukossa mitään mielenkiintoisia elämäntyylejä, vai olisiko sarja ihan vain soopaa, kuten joku suomalainen sellainen Thaimaasarja oli.

Taisi olla sarjan ensimmäinen jakso, jossa eräs hahmo menetti rannalla hermonsa kaupustelijoihin. Thaimaassa ne ovat kuitenkin aika hienovaraisia. Tämä Koh Tao Sairee Beachilla, jossa saa olla kyllä ihan rauhassa.
Taisi olla sarjan ensimmäinen jakso, jossa eräs hahmo menetti rannalla hermonsa kaupustelijoihin. Thaimaassa ne ovat kuitenkin aika hienovaraisia. Tämä kauppaja oli Koh Taon Sairee Beachilla, jossa saa olla kyllä ihan rauhassa.

Mutta kyseessä olikin täysin fiktiota oleva tv-sarja ja ihan hyvin käsinkirjoitettu sellainen. Sarja on näytetty kai vuosi sitten telkarissa Suomessakin. Siinä käsitellään kolmen porukan ihmiskohtaloita. Kaiken tekee kiinnostavammaksi se, että kaikki sijoittuu Thaimaahan. Ja aika hyvin saatiin kuvailtua se, miten ihmiset haluavat siellä toteuttaa unelmiaan.

Sama sarja olisi Hollywoodissa tehty jotenkin dramaattisemmaksi ja teennäisemmäksi. Tämä ruotsalainen sarja oli hyvä. Mutta kuten yleensäkin tv-sarjojen kanssa käy, leipiinnyn lopulta niiden henkilöhahmoihin, ja niin kävi tässäkin.

Sarjassa yksi porukka asui syrjäisellä rannalla olevassa rantabungalow-paikassa. Tämä kuva Krabista (Railay/Tonsai).
Sarjassa yksi porukka asui syrjäisellä rannalla olevassa rantabungalow-paikassa. Tämä kuva Krabista (Railay/Tonsai).

Mutta sain kymmenen jakson ja noin kymmenen tunnin verran fiilistellä Thaimaan maisemia ja ehkä ripauksia maan kulttuuristakin, tai ainakin siitä mitä turistit siellä näkevät. Oli sukeltamista, baarikatuja, syrjäisiä rantoja, thaihierontaa, baarityttöjen ja maalaistyttöjen kontrastia, vaimon etsintää ja viinaan meneviä turisteja. Sarjan tekijät ovat varmaan ihan perillä Thaimaasta. Aloin tietysti kovasti kaivata Thaimaahan sarjaa katsoessa. Mutta kun perään luin Intiaan sijoittuvaa kirjaa, niin sitten taas kaipasin Intiaan. Kaikkialle.

Suosittelen sarjaa niille, jotka ovat nähteet The Beach- ja Eat, Pray, Love -leffat pari kertaa ja haluaisivat keksiä muita vähän samantapaisia leffoja. Mielelläni kuulen ehdotuksia muista!

Lue myös:
Thaimaa-aiheiset juttuni >>
Juttuni reissuaiheisista elokuvista >>

4 Comments Lisää omasi

  1. Minulle tuli muuten yllärinä se, etten voinut käyttää Netflix-tiliäni ulkomailla (ehdoissa se tietty varmasti lukisi). Taisi olla Brysselissä tai jossain, kun sivulle tuli vain teksti, ettei tässä maassa voi vielä Netflixiä käyttää. Eli kai Netflix-firma joissain maissa maksaa elokuvien ja sarjojen näytöstä luvat, mutta toisissa ei. Lakkautin siis tilini. Ja jos ja kun siirryn elämään Thaimaahan, pitää ehkä keksiä joku muu vastaava juttu tai sitten jatkaa tekstittömien leffojen ja sarjojen katsomista netistä ilmaiseksi.

  2. riitta sanoo:

    VPN:ää käyttämällä onnistuisi Netflixin käyttö vaikka mistä maasta. Käyttämällä suomalaista serveriä netflix luulee sinun olevan suomessa.

    1. Kiitos vinkistä, vaikka tuli tuskanhiki kun aloin selvittämään tuota VPN:ää, pitää yrittää! Mutta Netflixin suhteen luin juuri että nyt se on Thaimaassakin: http://www.thaimaauutiset.com/netflix-rantautui-thaimaahan/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s