Miten matkustaisin, jos voittaisin lotossa?

on
Japani
Japani on hiema kallis reppureissaajan kukkarolle, mutta jos rahasta ei olisi pulaa, viihtyisi siellä ehkä vielä paremmin.

Pystyn matkustamaan ihan minne päin tahansa maailmaa ilmankin lottovoittoa. Tietääkseni mikään paikka ei ole hinnaltaan minun ulottumattomissani, eikä kenenkään muunkaan työssäkäyvän lapsettoman suomalaisen, joka ei tuhlaa. Ellei sitten Tyynellämerellä olisi syytä mennä kaikista saarista juuri sille saarelle, joka sattuisi olemaan kokonaan yhtä ekslusiivista luksusresorttia. Jos himoitsisin Antarktikselle menemistä, tekisin sinne pikku pyrähdyksen ja sitten en matkailisi muualle.

Vaikka
Vaikka mökkimme varustelu Belizen Glover´s reefillä oli vaatimaton ja halvin vaihtoehto tällaiseen saarielämään, oli minusta ehdottomasti paikka superuluksusta. Vähän röttelöinen, mutta se sijaitse veden päällä!

Eri asia on, minkä tasoista ja miten pitkiä matkoja se mahdollistaisi. Lottovoitolla yöpyisin ihan missä lystää. Ei tarvitsisi etsiä Lonely Planetista halvimpien majapaikkojen aluetta, vaan ottaa se hotelli, joka kuullostaisi mukavimmalta. Joskus puutarhamainen bungalowipaikka olisi halpa, joskus kallis. Kiiltäviin luksushotelleihin tuskin menisin, vaan etsisin tunnelmallisia paikkoja. Tai ehkä jossain Tokiossa pitäisi kokeilla jotakin aivan överifuturistista huippuhotellia.

New York ja Sydney ovat esimerkkejä paikoista, joista tykkäsin kovin, mutta hintataso oli Suomen luokkaa, eikä Suomessa pystyisi oleskelemaan pitkään ilman tuloja. Tarvitsisi lottovoiton.
New York ja Sydney ovat esimerkkejä paikoista, joista tykkäsin kovin, mutta hintataso oli Suomen luokkaa, eikä Suomessa pystyisi oleskelemaan pitkään ilman tuloja. Tarvitsisi lottovoiton.

Nyt monet länsimaiset kohteet ovat minulle turhan kalliita siihen, että voisin niissä kuukausikaupalla lorvia. Mieluummin olisin Kaakkois-Aasiassa, missä pystyisin samalla rahalla elämään mukavammin. Lottovoittajana voisin yhtä hyvin mennä puoleksi vuodeksi Australiaan kuin Intiaankin. Ehkä Afrikkakin avautuisi minulle, koska nyt kuvittelen, että monissa maissa siellä ei voi matkustella halvalla kovin turvallisesti.

Lentäisin tietysti ykkösluokassa. Ykkösluokassa lentäminen ei mielestäni vähentäisi matkustamisen tunnelmaa, koska sitä ei turistiluokassakaan ole. Mutta jos ulkomailla matkustaisi vain expressluokan busseilla ja junilla, jäisi jostain oleellisesta paitsi. Reissussa pitää yrittää matkustaa niin kuin paikalliset, ellei se sitten ole lähempänä helvettiä kuin hauskuutta. Nyt olen joutunut valitsemaan bussimatkoja, joissa olen pelännyt niin että on itkettänyt. Mutta limusiinilla matkustamisessa ei mielestäni ole mitään kuulia, vaan se on noloa, varsinkin jos siihen on varaa eikä tee sitä tsoukilla.

Durianostoksilla Sumatran Berastagissa.
Angelina ei ehkä itse hoida hedelmäostoksiaan, vaan laittaa assistentin asialle. Minusta tällaiset tilanteet ovat matkanteon hauskuutta.

Lottovoiton lisäksi olen haaveillut olevani Angelina Jolien reissusäätäjä. Työnä olisi hankkia kaikki matkat, majoitukset ja viidakko-oppaat ja kulkea avustajana mukana ostamassa vesipullot ja valitsemassa ravintolat. Mutta maailman tylsintä olisi itse olla Angelina Jolie, joka ei voisi itse mennä hankkimaan venettä ja soutajaa kamputsealaiselle joelle.

Eli vaikka turistit näkevät vain kaupallisen ja turistikoituneen osan todellisuutta, luksusturistit näkevät vielä vähemmän.

Rahapelejä pitäisi pelata ja vetoa lyödä vain siksi, että se hauskaa ja jännittävää.
Rahapelejä pitäisi pelata ja vetoa lyödä vain siksi, että se hauskaa ja jännittävää. Pelejä Brighton Pierillä.

Olin lotonnut vain muutaman kerran elämässäni, mutta viime kesänä taisin haaveilla lottovoitosta niin paljon, että piti ryhtyä toimeen. Minulla oli vetämässä kestolotto varmaan parikymmentä viikkoa talven aikana, vaatimattomasti euro viikossa, yksi lottorivi. Sitten taisi mennä usko asiaan taas vaihteeksi.

Mutta lottorivieni vielä vetäessä hauskuutukseni metrotunneleita ja pimeitä katuja pitkin tallustellessani oli ajatella mitä tekisin, jos voittaisin isosti. Taitaa olla aika yleinen ajatusleikki. Väkinäisen voitonhimon sijaan lottorivien katsomisen pitää olla itselle jännittävää huvitusta.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s