Tahdon elää lämpimässä

on
St Kildan rantaa.
Kuva eräästä elämäni kuumimmasta päivästä, tai ainakin erikoisella tavalla kuumasta, jolloin oli niin kuiva ilma, että silmissä tuntui. Oli ihan jännä kokemus, toisin kuin kova pakkanen. Kuva Melbournen St Kildasta 2008.

En kaipaa minne tahansa eksoottisiin maihin, vaan nimenomaan pitää olla lämmin. Toki haluan mennä käymään Patagoniassa, Tasmaniassa ja Islannissa, jotka eivät ole erityisen lämpimiä kohteita, mutta niin kiinnostavia luonnoltaan, että niihin pitäisi joskus päästä.

Löhöilyä Thaimaan Koh Phanganin Haad Rinissä.
Löhöilyä Thaimaan Koh Phanganin Haad Rinissä.

Jotkut ehkä haluavat mennä välillä kuumiin maihin, jotta voivat maata biitsillä ja käydä välillä meressä viilentämässä itseään. Rakastan sitäkin touhua. Mutta haluan elää niin, ettei minun tarvitse palella.

Jos jokin matkaopaskirja kuvailee jotain ilmastoa ”miellyttäväksi”, tarkoittaa se minun mielestäni liian kylmää. Silloin on tarpeeksi lämmin, jos varjoon meno ei tunnu siirtymiseltä viileämpään. Hyvä ilmasto on sellainen, että vuorokauden ympäri pärjäisi alasti.

Thaimaan kuninkaan synttärit maailman kuumimmaksi pääkaupungiksi tituleeratussa Bangkokissa.
Ihana hikinen kuhina illalla, kun vuonna 2005 oli Thaimaan kuninkaan synttärit maailman kuumimmaksi pääkaupungiksi tituleeratussa Bangkokissa.

Eräällä kaverillani taitaa olla juuri sama maku ilmaston suhteen. Hän oli tarkkaillut lämpömittaria ulkomailla ja todennut että paras olo oli aina kun mittari näytti +27 astetta. Se voisi tosiaan olla sellainen hyvä lämpötila, jolloin jaksaa pyöräillä, joogata ja olla vain. Mutta ei haittaa, jos korkeammaksikin nousee, on kiva välillä hikoilla ja tuntea helpotusta päästessään varjoon tai sisälle viileään.

Lue myös: Pakkasessa asuminen on järjetön juttu

5 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s