Hellekelillä Wienissä 19.6.

on
Upean vanhan arkkitehtuurin lisäksi mukavin löytö Wienissä oli Naschmarkt-ravintola- ja torikatu.
Upean vanhan arkkitehtuurin lisäksi mukavin löytö Wienissä oli Naschmarkt-ravintola- ja torikatu.

Ajettuamme yön yli Krakovasta Wieniin pääsimme aamulla nukkumaan toisen artistimme tyttöystävän luona. Muutaman tunnin unien ja suihkussa käynnin jälkeen pääsinkin kaupungille pyörimään. Muut menivät Wienin huvipuistoon mm. maailman korkeimpaan ketjukaruselliin.

Wieniläisen vanhan kerrostalon käytävässä oli tällainen lavuaari. Se tainnut kuitenkaan enää toimia.
Wieniläisen vanhan kerrostalon käytävässä oli tällainen lavuaari. Se tainnut kuitenkaan enää toimia.

Wien näytti hellekelillä erilaiselta kuin joulukuussa pari vuotta sitten, kun vietin siellä muutaman tunnin lentojen välillä. Tunnistin vain päänähtävyyden eli Stephansdomin kirkon aukioineen. Muuten vaikutti siltä, kuin olisin edellisellä kerralla tallaillaillut ihan eri katuja. Hellettähän tällä kertaa oli reilusti yli +30 astetta.

Wrenkh-ravintolan annos, jossa oli linssejä alla ja päällä pari taikinamykyä, ei ollut oikein mieleeni. Ja maksoi varmaan yli 10 euroa
Wrenkh-ravintolan annos, jossa oli linssejä alla ja päällä pari taikinamykyä, ei ollut oikein mieleeni. Ja maksoi varmaan yli 10 euroa

Pyörin kaupungilla päämäärättömästi, kunnes suunnistin Lonely Planetissa mainittuun Wrenkh-ravintolaan, joka sijaisi vain pari korttelia Stephansdomilta. Lounari väitti paikkaa kasvisravintolaksi, mitä se ei kuitenkaan ollut, vaan ennemmin luomu- ja lähiruokaravintola. Paikka ei ollut ihan mieleeni jazz-musiikkeineen eikä ruokakaan ollut ihan minun juttuni.

Wrenkh ulkoa.
Wrenkh ulkoa.

Tilasin annoksen, jossa alla oli melko suolainen muhennos linsseistä ja aurinkotomaateista. Päällä oli kaksi mykyä. Tämä oli kai itävaltalaistyyppistä ruokaa, raskasta ja suolaista. Annos oli myös vähän pieni, joten menin myöhemmin vielä uudestaankin syömään. Kiinalainen ruoka on yleensä aina varma valinta. Niistä saa aina kasvisruokaa, joka on mukavasti maustettua ja jossa on vihanneksia. Niin oli nytkin.

Vihannestori Naschmarktilla.
Vihannestori Naschmarktilla.

Syödessäni löysin matkaoppaasta tiedon Wienin Naschmarktista, joka oli kahden tien välissä oleva ravintola- ja torialue. Siellä oli kesäiltanakin joitain ravintoloita auki ja meininkiä. Mutta parempi oli käydä siellä seuraavana päivänä, kun kaikki vihannes-, hedelmä-, mehu- ja herkkukojutkin olivat auki. Ehdottomasti minun paikkani. Söimme seuraavana päivänä kadulla olevassa aasialaisessa ravintolassa ja jälkiruoaksi ostin kojusta kallista jakkihedelmää. En tiedä, miten vilkas paikka tuo on talvisin, koska tosiaan sisätiloja ei ravintoloilla ja kaupoilla juuri ole.

Kuva Naschmarktista ylhäältäpäin.
Kuva Naschmarktista ylhäältäpäin (otin kuvan opastaulun kuvasta, ei taida siis olla mitään näköalatornia tällaisilla näkymillä).

Wien on ihan naurettavan hieno kaupunki. Etenkin Naschmarktin reunamilla oli mielettömiä taloja jännine pintakuvioineen. Illalla suunnistin ratikalla keikkapaikka Jetztiin ja matkalla näin jättimäistä taidehistorianmuseota ja hallintorakennuksia vähintään vuosisadan takaa.

Jetztin sisäpiha.
Jetztin sisäpiha.

Jetztissä oli hauska sisäpiha, jossa oli meneillään grillijuhlat. Vaikka Keski-Euroopassa onkin vapaampi meno, piti sielläkin ulkoa vähitellen siirtyä sisätiloihin varmaankin melun takia. Tällä keikalla oli täyttä. Sisällä oli kuuma ja asetuin paikkaan, jossa ilmastointilaite hieman liikutti kuumaa ja tupakansavuista ilmaa. Metrot ja ratikat kulkivat vielä puolenyön jälkeenkin.

Kuuntele Hulda Huimaa >>

Kuuntele Tonikettistä >>

Reissun muut jutut >>

Kultaista seinää Naschmarktin vierustalla.
Kultaista seinää Naschmarktin vierustalla.
Kukikasta seinäpintaa Wienissä.
Kukikasta seinäpintaa Wienissä.
Krumeluuri parveke Naschmarktin lähellä.
Krumeluuri parveke Naschmarktin lähellä.
Falafel-koju oli illalla jo kiinni, kannattaa siis mennä sinne aamulla tai päivällä.
Falafel-koju oli illalla jo kiinni, kannattaa siis mennä sinne aamulla tai päivällä.
Valkoima erilaisia etikoita Naschmarktilla.
Valkoima erilaisia etikoita Naschmarktilla.
Naschmarktilla on kojua ja ravintolaa moneen lähtöön.
Naschmarktilla on kojua ja ravintolaa moneen lähtöön.
Hulda Huima esiintyy Wienissä Jetzt-klubilla.
Hulda Huima esiintyy Wienissä Jetzt-klubilla.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s