Pikavisiitti Krakovaan 18.6.

on
Hulda Huima soittaa Krakovan Bombassa.
Hulda Huima soittaa Krakovan Bombassa.

Matka Puolassa Lublinista Krakovaan kesti pidempään kuin karttaa katsomalla olisi kuvitellut. Huoltoasemat tulivat taas tutuiksi aamiais-, vessa- ja vesipullon ostamistaukoineen. Onnen voi saada siitä, että myynnissä on omenalohkoja, vaikkakin naurettavasti pussiin pakattuna. Ruokaakin saatiin tienvarsiravintolasta, minä edellisestä päivästä tuttuja kaalisalaatteja ja paistettuja herkkusieniä. Seurueen jäsenen dumpling-ostos ei onnistunut, kasvisdumplingeisiin oli piilotettu sisään pieniä lihapaloja. ”No meat”, joopa joo.

Ruokaa tien varren taukopaikassa Puolassa.
Ruokaa tien varren taukopaikassa Puolassa.

Tässä vaiheessa matkaa taisi alkaa todella kuumat säät. Farkut olivat jo vaihtuneet mekkoihin ja lenkkarit sandaaleihin. Matka kesti ja kesti, eikä Krakovaan jäänyt niin paljon aikaa, kuin aamulla vielä olimme ajatelleet. Keikkapaikka Bomba sijaitsi ihan keskustassa vanhassa kaupungissa. Siitä oli pari korttelia keskusaukiolle, jossa parveili turisteja. Maisemat olivat vaihtuneet niin rivakasti, että olisi voinut hyvin luulla, että vaikkapa Prahassa tässä ollaan. Hello Prague!

Tonikettinen Bombassa.
Tonikettinen Bombassa.

Krakovassa osoittautui lopullisesti, että Puolassa ei tosiaan kannata tilata mitään dumplingseja eli täytettyjä taikinapalleroita. Vaikka niiden sisällöksi olisi kerrottu kasvikset ja tarjoilija vastaisi ei, ei sisällä lihaa, näyttää niissä pääsääntöisesti sitä olevan vähintään hieman. Krakovan keskusaukion ravintolassa menu näytti pinaattitäytteisiä dumplingseja. Ensinnäkin saadun annoksen päällä oli jotain läskin paloja ja sisälläkin oli pinaatin lisäksi kaikenlaisia lihasattumia. Eli vegaanin kannattaa pysytellä salaateissa ja muiden kasvissyöjienkien olla tilaamatta houkuttelevia dumplingeja.

Krakovan keskusaukiolla kävelyä.
Krakovan keskusaukiolla kävelyä.

Majapaikathan olivat matkan aikana onnistuneet oikein hyvin. Nytkin sellainen oli olemassa, mutta kuvio olisi sisältänyt matkan majapaikkaan kyydissämme perille neuvova housti, joka kuskin olisi pitänyt kyyditä vielä takaisin keskustaan ja osata sitten ajaa takaisin ties missä sijaitsevaan majapaikkaan. Päivän kuskina toimiva manageri keksi voivansa lähteä ajamaan keikan jälkeen kohti Wieniä, jossa seuraavan päivän keikka olisi. Tämähän sopi ja niin sitä lähdettiin muutaman Krakovassa vietetyn tunnin jälkeen taas eteenpäin.

Suora tie Puolassa matkalla Krakovaan.
Suora tie Puolassa matkalla Krakovaan.

Yö vietettiin siis autossa. Minä jaksoin valvoa ehkä kolmeen, mutta sitten uni vei voiton epämukavuudesta huolimatta. Slovakia ylitettiin yön pimeydessä. Kuski jaksoi ajaa, vaikka oltaisiinhan me voitu jonnekin yöpymäänkin pysähtyä. Mutta oli tosi hienoa tietää, ettei seuraavana päivänä tarvitsisi istua autossa ollenkaan.

Reissun muut jutut >>

Muut Puola-aiheiset jutut >>

Krakovan keskusaukio.
Krakovan keskusaukio.

4 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s