Pariisin torit ja ravintolat

on
Näyttävästä ulkonäöstään huolimatta tämä pain perdu eli köyhät ritarit -annos ei mielestäni ollut mikään ruokaelämys.
Näyttävästä ulkonäöstään huolimatta tämä pain perdu eli köyhät ritarit -annos ei mielestäni ollut mikään ruokaelämys.

Pariisissa on paljon kasvisravintoloita, mutta en tutustunut niihin kovin hyvin. Gentle Gourmet Cafen brunssin jälkeen en enää viitsinyt yrittää syödä Pariisissa ranskalaisittain. En enää halunnut syödä vehnäjauhoja, sitä ennakoin joutuvani tekemään paljon Italiassakin. Kamalan kalliiksikin nämä ravintolaruokailut tulevat.

Lattea ja leipää hillojen kera.
Lattea ja leipää hillojen kera.

Gentle Gourmet Cafen brunssi oli silti ihan elämys. Yleensähän ulkomailla ravintoloissa vegaani ei saa leivälleen margariinia. Nyt tuli patonkia margariinin ja hillon kera. Mielestäni vaalea leipä hillon kera on ankeaa ruokaa, mutta nyt leikin pariisilaista. Juomina sai lämpimän juoman ja mehun. Pöytään tuli suolaisena ruokana ihan hyvää paistettua tofua sienien ja vihannesten kera.

Brussin tofupaistos oli eniten tykkäämäni osuus brunssista.
Tofupaistos oli eniten tykkäämäni osuus brunssista.

Jälkiruoka oli näyttävä suklaakastikkeinen pain perdu, joka taitaa olla sama kuin köyhät ritarit. Tässä leipä/pulla oli jyväisää patonkia. Patonki oli kyllä ihan kosteaa, mutta annos ei ollut mielestäni tarpeeksi makea ollakseen jälkiruoka. Ja onhan vähän yletöntä ensin syödä korillinen patonkia hillon kera ja jälkiruoaksi puolikas patonki suklaakastikkeen kanssa. Elämys kyllä, mutta myös 19 euron kulinaarinen pettymys tämä oli. Ja toisin kuin monen mielikuva vegaanisesta brunssista voisi olla, tämä brunssi ei sisältänyt mitään tuoretta. Tämän jälkeen en kokenut enää tärkeäksi lähteä tutustumaan muiden kasvisravintoloiden antiin.

Löysin sattumalta Montmartrelta kasvisravintolan, joka mainosti menussaan sellaisia ruoka-annoksia, joista minä pidän.
Löysin sattumalta Montparnasselta kasvisravintolan, joka mainosti menussaan sellaisia ruoka-annoksia, joista minä pidän.

Kasvisravintoloihin tutustuminen onnistuisi hyvällä etukäteisvalmistelulla, eli tulostamalla netistä esim. Happy Cowsta listan Pariisin kasvisravintoloista osoitteineen. Kun kävin New Yorkissa, tein isosti etukäteistöitä jopa tulostamalla Manhattanin alueiden karttoja ja merkitsemällä niihin ravintoloita. Silloin oli mukavaa, kun oli helppo suunnistaa niihin. Tai sitten kaikki hoituisi helposti älypuhelimella, jos sellaisen hankkisi ja raaskisi vielä maksaa sen nettikäytöstä.

Aasialaista ruokaa

Kävin japanilaisessa kaiten-sushi ravintolassa ja otin hihnalta merileväsalaattiannoksia.
Kävin japanilaisessa kaiten-sushi ravintolassa ja otin hihnalta merileväsalaattiannoksia.

Pariisin kaduilta löytyi monia kiinalais-thaimaalais-vietnamilaisia ravintoloita, joissa ruoat olivat valmiina vitriinin takana. Näitä sitten ostettiin kylminä tai sitten ne laitettiin mikroon lämpiämään, hinta tuli painon tai annoskoon mukaan. Niissä syöminen on halpaa ja nopeaa ja niissä näkee etukäteen mitä saa. Mutta aasialaisten ruokien maku on yleensä aina parempi kun ne valmistetaan pieninä annoksina juuri ennen syömistä. Lämpimässä hautuminen ei oikein anna oikeutta paistetuille vihanneksille.

Tiibetiläiset momot Malakoffissa Boulevard Garbriel Perin nepalilais-tiibetiläisessä olivat mahtavia.
Tiibetiläiset momot Malakoffissa Boulevard Garbriel Perin nepalilais-tiibetiläisessä olivat mahtavia.

En tunne tuskaa aasilaisen ruoan syömisestä ympäri maailmaa. Aasialainen ruoka on mielestäni ylivertaista maultaan ja soveltuvuudeltaan ravintolaruoaksi nopean valmistumisen vuoksi. Ja aasialaiset muodostavat oman väestöryhmänsä missä vain ja mielellään kokeilen millaista ruokaa he missäkin päin maailmaa tekevät. Pariisissa sain todeta sieltä saavan tiibetiläistä ruokaa, johon en ole samassa mittakaavassa törmännyt muualla kuin Intiassa. Söin siis momoja eli pieniä täytettyjä nyyttejä.

Pariisin ruokatorit

Sieniä Marche Bastillessa.
Sieniä Marche Bastillessa.

Kävin tutustumassa Marché Bastilleen sekä lauantaina että sunnuntaina. Kuten torit Suomessakin, näytti tämäkin ruokatori menevän kiinni kummallisen aikaisin puoli kolmen aikaan. Lauantaina myöhästyin sieltä, mutta sunnuntaina pääsin ihailemaan torikuhinaa ja tarkastelemaan tarjontaa vegaanibrunssin jälkeen.

Rue Mouffetardin alkupää vihanneskojuineen.
Rue Mouffetardin alkupää vihanneskojuineen.

Montparnasselta löytyy Rue Mouffetardin markkinat, jossa vihanneskojuja ei kuitenkaan ole kauhean paljon. Torikuhinan sijaan sinne kannattaa mennä katuelämän takia. Se on katu, jonka varrella on paljon kahviloita, mutta kovin kummoista vaikutusta tämä ei silti minuun tehnyt, tulipahan vaan käveltyä.

Reissun muut jutut >>

Ranska ja ruoka -aiheinen juttu Talo Raunistulassa -blogissa >>

Gentle Gourmet Cafessa oli kadulle työntyvä lisäosa, josta oli hyvä katsella ohikulkijoita.
Gentle Gourmet Cafessa oli kadulle työntyvä lisäosa, josta oli hyvä katsella ohikulkijoita.
Gentle Gourmet Cafe sisältä.
Gentle Gourmet Cafe sisältä.
Tämä kasvisravintola löytyi pari korttelia Notre Damelta. Muistelen syöneeni siellä 10 vuotta sitten annoksen, jossa oli avokadosalaattia tarjottuna kupista, jona toimi isot avokadon kuoret.
Tämä kasvisravintola löytyi pari korttelia Notre Damelta. Muistelen syöneeni siellä 10 vuotta sitten annoksen, jossa oli avokadosalaattia tarjottuna kupista, jona toimi isot avokadon kuoret.
Maailmalta saa falafelia. Tämä kioski oli Montmartrella.
Maailmalta saa falafelia. Tämä kioski oli Montmartrella.
Hedelmäkoju Marche Bastillessa.
Hedelmäkoju Marche Bastillessa.
Marche Bastille.
Vihanneksia Marche Bastillessa.
Tuoreita manteleita Marche Bastillessa. Olen pohtinut näiden käyttöä Tunisia-aiheisessa jutussani.
Tuoreita manteleita Marche Bastillessa. Olen pohtinut näiden käyttöä Tunisia-aiheisessa jutussani.
Katusoittajia Rue Mouffetardilla.
Katusoittajia Rue Mouffetardilla.
Rue Mouffetardilta keskustaan päin kävellessä löysin sattumalta makrobioottisen kasvisravintolan.
Rue Mouffetardilta keskustaan päin kävellessä löysin sattumalta makrobioottisen kasvisravintolan.

 

4 Comments Lisää omasi

 1. jerevii sanoo:

  Nam mitä ruokia, olen itsekken muuten noita momo nyyttejä maistanut ja olivat ihan mahtavan makuisia!

  http://omanelamanikuningas.wordpress.com/

  1. Ovat kyllä olleet nyyttien parhaimmistoa, kun niissä on mukavan ohut taikina ja ovat kivan pieniä syödä. Kiinassa, Japanissa ja kiinalaisissa kojuissa olen syönyt semmoisia isompia pullia, joiden sisällä on täytettä vain vähän.
   Venäläisiä nyyttejä: https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2013/05/02/pietarin-kasvistarjontaa/olympus-digital-camera-1206/
   Japanilainen täytetty pulla: https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/2013/03/02/sumua-ja-vulkaanista-hoyrya-hakonessa/olympus-digital-camera-919/#main

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s