Erikoinen YesWeCamp -leiri Marseillessa

on
Värikkäistä asuntovaunuja YesWeCampissä. Näitä kai pystyi vuokraamaan tai sitten niille oli jo käyttäjät koko kaudeksi.
Värikkäistä asuntovaunuja YesWeCampissä. Näitä kai pystyi vuokraamaan tai sitten niille oli jo käyttäjät koko kaudeksi.

Ranskan etelärannikon Marseilleen on Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden nojalla perustettu muutamaksi kesäkuukaudeksi YesWeCamp -leiri. EU:n kulttuuripääkaupunkiteema on mielestäni hieman byrokraattiselta, päälleliimatulta ja elitistiseltä kalskahtava ilmiö, mutta YesWeCamp riisuu tuon kuvitelman. Teemavuoden nojalla aktiiviset ihmiset voivat järjestää kaikenlaista kivaa.

Nukkumiskoloni YesWeCampissa.
Nukkumiskoloni YesWeCampissa.

Löysin YesWeCampin ihan vain Hostelworldistä etsiessäni halvinta majoitusta Marseillessa. Sänkypaikka maksoi 18 euroa. Mutta sänkyni ei tosiaankaan ollut missään huoneessa, vaan erikoisessa rakennelmassa, jossa oli kolmelle tasolle tehty nukkumiskoloja. Tämä toimi erinomaisesti. Patjat ja koloani reunustavat kankaat olivat puhtaita. Onneksi ilmat olivat kuumat, joten yölläkään ei tullut kylmä, sillä lämpöeristystä tämä rakennelma ei juuri tarjonnut.

Ufomaista majoitusta.
Ufomaista majoitusta.

Kun näin YesWeCampistä kuvia, tiesin heti että tätä on kokeiltava. Alueella on hippimäisesti maalattuja asuntovaunuja ja osa niistä on aseteltu vinksin vonksin. Puitteet ovat mahtavat: ympärillä on meri ja kalliokukkulat.

Tanssialueen takana näkyy kaukana Marseillen satama-aluetta.
Tanssialueen takana näkyy kaukana Marseillen satama-aluetta.

Sijainti ei ole Marseillen keskustassa eikä oikein Marseillessakaan, vaan Estaquen kylässä pohjoisen suuntaan Marseillen satama-alueen ohi. Perille pääsi bussilla Marseillen La Joliette -aukiolta puolessa tunnissa. Onneksi en antanut tämän seikan haitata. Itse asiassa minusta on kivempi majoittua vähän enemmän maalle, tuleepahan nähtyä muutakin kuin kaupunkien keskustoja. Siksi leirintäalueet ovat oikein bueno. Suosittelen siis Marseilleen meneviä harkitsemaan Estaquehen majoittumista, niin pääsee rauhalliseen rantakylään samalla.

Yleisöä ja takana Estaque marinaa.
Yleisöä ja takana Estaquen marinaa.

Kun saavuin paikalle, oli leirissä bileet. Yleisölle avoinna olevalla alueella oli esiintyjä, Poney-baari oli auki ja ihmisiä oli satakunta. Oli hyvä fiilis hengailla siinä pari tuntia, mutta nukahtaa ei ollut helppo musiikin soidessa. Seuraavana iltana ei ollut ohjelmaa eikä musiikki soinut. Sinänsä harmi, mutta uni tuli helpommin.

YesWeCampin epäonnistuinein rakennelma.
YesWeCampin epäonnistuinein rakennelma.

Huonoa sanottavaa leiristä minulla on vain sen vessoista, jotka olivat kelvottomat. Puuceiden istuimet oli rakennettu siten leveiksi, ettei niillä ollut mahdollista istua osumatta rakennelman reunoilla lilluvaan pissaan. Ainoa tapa selviytyä oli riisua housut pois ja kivuta rakennelman päälle. Minun pitäisi muistaa laittaa palautetta, että jatkossa tämmöiset pitäisi rakentaa kyykkyvessoina. No, olipa sentään olemassa eriöt, toisin kuin Suomessa olleessa rainbow gatheringissä, jossa tarpeet joutui tekemään avonaiselle alueelle, aivan hirveää.

Yleensäkin hämmästyttävää, että tällaiset leirit pysyvät siisteinä eikä festarinhajuisina mutavelleinä. YesWeCamp on käsittääkseni vapaaehtoisvoimin pyörivä ja sponsorirahoin toteutettu projekti. Kannatan tällaisia!

Reissun muut jutut >>

Erilaisia majoituskärryjä.
Erilaisia majoituskärryjä.
Esiintymislava, kulttuuri oli leirin perustekijä.
Esiintymislava, kulttuuri oli leirin perustekijä.
Bilealue.
Bilealue.
Opaskyltti.
Opaskyltti.
Leirimuki.
Leirimuki.
Grilli.
Grilli.
Majoitusmökkejä.
Majoitusmökkejä.
Kurkistus majoitusmökin sisustaan.
Kurkistus majoitusmökin sisustaan.
Leirille oli kehitelty ekologinen suihkuveden puhdistusjärjestelmä.
Leirille oli kehitelty ekologinen suihkuveden puhdistusjärjestelmä.
Leirillä pystyi maksamaan omalla rahalla.
Leirillä pystyi maksamaan omalla rahalla.
Gastonettejen eli polettien myyntikärry. Takana ei mollota kuu, vaan leirin toteemipallo.
Gastonettejen eli polettien myyntikärry. Takana ei mollota kuu, vaan leirin toteemipallo.
Majoitukseen kuului aamiainen, joka oli perusankeaa mannermaista patonkia, hilloa ja kahvia. Mutta hienoa kun oli aamiainen!
Majoitukseen kuului aamiainen, joka oli perusankeaa mannermaista patonkia, hilloa ja kahvia. Mutta hienoa kun oli aamiainen!
Leireiltä tuttu tiskipiste: ensin esihuuhtelu, sitten kuuma pesuvesi ja huuhteluvesi.
Leireiltä tuttu tiskipiste: ensin esihuuhtelu, sitten kuuma pesuvesi ja huuhteluvesi.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s