Vakuutus pitkällä reissulla

on
Ratkaisevalla reissulla sukelsin ensimmäistä kertaa.
Tarvitsen pitkälle matkalleni vakuutuksen, joka kattaa sukeltamisharrastuksen.

Ammattiliittoni jäsenyyden kautta minulla on tavallinen matkavakuutus. Se oli käypä kesän 1,5 kuukauden matkallani ja muilla tämän vuoden matkoillani. Mutta nämä tavalliset matkavakuutukset ovat yleensä voimassa vain 42–45 päivää päivää. Nämä ovat kyllä jatkuvasti voimassa olevia vakuutuksia, mutta ne kattavat vain enintään 42–45 päivää kestävät matkat. Jos matkustaa yhtämittaisesti pidemmän ajan, voi niihin yleensä lisämaksusta hankkia lisäaikaa, mutta vain rajallisesti.

Bangkokin takseissa on tyypillisesti kaikenlaisia onnea tuottavia härpäkkeitä kojelaudalla.
Bangkokin takseissa on tyypillisesti kaikenlaisia onnea tuottavia härpäkkeitä kojelaudalla.

Minä etsin nyt vakuutusta, jolla saan yhtämittaisesti matkustaa kuuden kuukauden ajan. Sitten käyn Suomessa, mutta tarvitsen matkavakuutusta loppuvuonna myös sen jälkeen. Siksi jatkuvasti voimassa oleva ja miten pitkät matkat tahansa kattava vakuutus olisi hyvä löytää.

Tavalliset matkavakuutukset eivät kata riskialtista urheilua, joten laitesukeltajien, leijasurffaajien yms. täytyy hankkia joko lisävakuutus näiden harrasteiden vakuuttamiseksi tai sitten hankkia ihan omanlaisensa vakuutus.

Bangkokin liikennettä Thanon Ramalla.
Bangkokin liikennettä Thanon Rama IV-kadulla. Liikenne on ehkä riskaabelein asia Thaimaassa matkustaen.

World Nomadsin nimi kuullosti lupaavalle. Heidän vakuutustensa hinnat näyttävät riippuvan suoraan matkan pituudesta. Täytin heidän etusivullaan olevaan lomakkeeseen tietoja. Kun merkitsin matka-ajakseni 6 kuukautta, sain hinnaksi 496 euroa. Tämä kattaa laitesukelluksen. Halvemman (447 euroa) luokan vakuutus ei sitä kattaisi. Kokeilin laskuria myös 12 kuukauden matkan mukaan, jolloin hinnaksi tuli 991 euroa. Eli tasan kaksinkertainen hinta kuin puolet lyhyemmällä matkalla. Tämä vakuutus saattaakin olla kätevä täsmämatkoille. Turhaan sitä ei kannata ”pitää päällä” eli se ei ole samanlainen kuin suomalaiset perusmatkavakuutukset, jotka ovat jatkuvasti voimassa, mutta vain lyhyitä matkoja varten.

Monipuolinen katuruokakoju Bangkokin Banglampoossa.
En ole sairastunut thaimaalaisesta ruoasta koskaan, joten en usko nytkään joutuvani tiputukseen vatsapöpöjen takia. Vaan eihän sitä ikinä tiedä.

Gouda superia käytin pari vuotta vakuutuksenani. Se kattaa laitesukelluksenkin, mutta sen voi ottaa vain korkeintaan kolme kuukautta kestäville matkoille. Se ei siis käy enää.

Pallontallaajien foorumilta olen viime aikoina lukenut perinteisempienkin vakuutusyhtiöiden, kuten Fennian ja Pohjolan, olevan kunnostautuneita myymään järkevän hintaisia pitkiä vakuutuksia. Sellaisia niillä ei ole ennen ollut. Nämä uudet pitkät vakuutukset eivät taida kuitenkaan kattaa laitesukellusta.

Edellisen reissun matkatavarat, ks. pakkauslista silloin.
Tämmöiset matkatavarat eivät ole oikein vakuutuksen arvoisia.

Siispä vaikuttaa siltä, että DAN Europen eli Divers Alert Networkin Sport Gold -tason vakuutus on se, mikä minun pitää hankkia. Heidän muiden tasojen vakuutuksensa eivät kata kuin 60 tai 90 päivän matkoja. Tai pidemmillä matkoillla ne kattavat sukellusonnettumuuksiin liittyvät asiat, mutta ei muita terveyteen liittyviä kuluja. Jännä, että menee noin päin. Gold-tasolla on vuosittain rajoittamaton määrä matkapäiviä. Hinta on 198 euroa, mikä ei ole paljoa, jos sillä pystyy matkustamaan puoli vuotta tai jopa koko vuoden yhtä mittaa.

Matkatavaroitani minua ei ole kiinnostanut vakuuttaa. Ne eivät ole juuri minkään arvoisia kameraa ja tietokonetta lukuunottamatta.

Mielellään kuulen kommenteissa muiden kokemuksia pitkistä vakuutuksista, jotka kattavat myös sukeltamisen!

Muita matkavalmisteluaiheisia juttuja:
Pakkauslistani reissuille >>
Pakkauslista Vietnam -Thaimaa -matkalle >>
Miten irtiottosuunnitelmani etenevät >>
Maailmalle lähdön suunnitelmat >>
Etätyöulkomailta käsin >>

6 Comments Lisää omasi

 1. Jos näet jollain englanninkielisillä nettisivuilla kehuttavan World Nomadsin vakuutuksia, johtuu se varmaan lähinnä siitä, että yhdysvaltalaisille niiden vakuutukset ovat halvempia. Kuuden kuukauden vakuutus (sis. laitesukellusturmat) on heille vain 285 euroa, melle 496 e.

  Briteille tuo vakuutus maksaa 302 euroa, jos matkailualue sisältää mm. Kaakkois-Aasian ja Yhdysvallat. Jos ei sisällä, on vakuutus heille halvempi. Ihmettelen, miksi heille Kaakkois-Aasia on niputettu samaan Yhdysvaltojen kanssa. Yhdysvalloissa sairaanhoito on varmaan kallista, mutta Kaakkois-Aasiassa ei. Ehkä vakuutusyhtiö on laskelmoinut, että briteille tapahtuisi Kaakkois-Aasiassa muita kansallisuuksia enemmän onnettomuuksia?

 2. Päde sanoo:

  DANin Sport Gold -vakuutus on mullakin, se on ihan jees, hinta kohillaan ja mulle on tärkeetä toi ettei matkapäivissä ole rajotusta. Vakuutuksen saa myös uusittua tosi näpäkästi, jos se yks vuos ei riitä.

  Mutta vahinkoilmotusten tekeminen heille on yhtä helvettiä.Lukase miun tuohtunu tilitys aiheesta täältä:
  http://moottoripuuma.blogspot.com/2013/09/vakuutusvitutus.html

  1. Uuh, ei tosiaan näytä DAN Europe elävän ihan tätä päivää vakuutuskorvaushakemustensa kautta. Sitä kun olis netissä nykyään vaikka mitä ilmaistakin kyselylomakettakin. Ehkä tosiaan se selittää jotain, jos niiden päämaja sijaitsee Italiassa. Mutta jos ihmisellä ei ole ollut korvatulehdusta kuin ehkä lapsena, ei sukeltajalla toinen korvatulehdus tee siitä vielä kroonista.

 3. Maksoin eilen DAN Europen Sport Gold -vakuutuksen. Mutta netissä lomakesivuja täyttäessä ei siellä ollut mitään kohtaa sille, että olisi voinut valita mistä lähtien vakuutus olisi voimassa. Harva ehkä nyt kuitenkaan jättää vakuutuksen hankkimista ihan viimeiseen iltaan, ja minä hankin vakuutuksen jo nyt, koska halusin saada postissa tulevan mahdollisen vakuutuskortin ennen reisulle lähtöäni.

  Nyt pitää sitten heti kokeilla DAN Europen asiakaspalvelun toimivuutta, että onnistuuko vakuutuksen alkamispäivämäärän muutos helposti sähköpostitse asiasta ilmoittaen. Kirjoitin kyllä jo vakuuusta varatessa kirjoittaa asiasta kommentit-kenttään. En minä halua yhdestä turhasta vakuutuskuukaudesta maksaa.

  1. DAN Europen asiakaspalvelu toimi. Sain heti maksettuani sähköpostin, että vakuutus on voimassa heti, mutta sitten sain seuraavana päivänä sähköpostia, että toiveeni vakuutuksen voimassaolon alkamisesta otetaan huomioon ja sitten vielä tuli varmistus, että vakuutuksen alkupäivä on vaihdettu. Vakuutuskortti tuli postissa kotiin parin viikon päästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s