Nomadic Mattin kootut opit reissaukseen

on
auringonlasku koh taolla
Haluaisitko tehdä päivällä omaehtoisia töitä ja viettää illat tällaisissa maisemissa?

Nomadic Matt on mies, joka innostui  matkailusta niin, että päätti jäädä sille tielleen. Hänestä tuli urbaani nomadi. Verkkosivuillaan hän jakaa tietoa kohteista, matkustamisesta ja myös miten hän onnistuu kaiken toteuttamaan. Verkkosivuilla käy kommenteista päätellen hirveästi lukijoita ja sivut ilmeisesti ovat hänelle tärkeä tulonlähde. Vaikuttaa muutenkin, ettei Nomadic Mattin elämä ole ihan huoletonta reippureissarielämää, vaan hän tekee paljon työtä mahdollistaakseen elämäntapansa.

Myös posti kulkee maailmalla, mikäli jokin homma ei digimaailmassa hoidu.
Myös posti kulkee maailmalla, mikäli jokin homma ei digimaailmassa hoidu.

Matt päivittelee verkkosivuillaankin sitä, miten hänen nomadielämänsä on työntäytteistä. Välillä päivät täyttyvät sähköposteista, skypepuheluista ja kirjoittamisesta. Hän käy messuilla tai muissa tapaamisissa, jossa verkostoituu mahdollisten mainostajien tai muiden sponsoreiden kanssa. Mutta silti hän voi itse valita sijaintinsa, määrätä itse työskentelystään ja nähdä maailmaa.

Hänellä on uutiskirje, jonka voi tilata sähköpostiin. Se on ihan hyödyllistä postia. Viimeksi sain linkkejä hänen suosikkiyrityksiinsä matkailualalla, joukossa oli lentohakukoneita, hostellinvaraussivustoja jne. Uutiskirjeessä on myös hänen viimeisimmät bloggauksensa. Olen myös hänen twitter-tilinsä  seuraaja.

Sivuilla on paljon sisältöä, joka ei minua juuri kiinnosta, mutta joukkoon mahtuu massoittain tosi hyödyllistä tietoakin. Ensinnäkin Travel Guides -sivuilla voi valita yli 50 maasta itseään kiinnostavat kohteet. Sieltä avautuu loistava vinkkilista ja myös maahan liittyviä blogikirjoituksia. Maista löytyy myös tarkempia ohjeita kaupungeittain tai alueittain.

Tässä lista joistain mielestäni parhaista jutuista:

18 Lessons from 5 Years Around the World >>
Cheap Accommodation Around the World (muuta kuin hostelleja) >>

Matt on reissariguru ja sivuilla on hirveästi hyödyllistä tietoa. Itse olen erilainen reissari kuin hän, jolle esimerkiksi hostelleissa tärkein juttu on se, millaisia muuta majoittujat ovat (lue 6 Way to Avoid Staying in Bad Hostels >>). Minulle riittää, että muut ovat hiljaisia ja etäisen ystävällisiä. Mutta jos olisi elänyt muutaman vuoden nomadielämää yksin, niin enköhän aika tehokkaasti hakeutusi ihmisten pariin minäkin.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s