Ruskettuminen

on
Löhöilyä Thaimaan Koh Phanganin Haad Rinissä.
Löhöilyä Thaimaan Koh Phanganin Haad Rinissä.

Rakastan lämpöä ja tykkään auringonotosta, koska on ihanaa tuntea aurinko iholla. Nautinnon takia tulee siis tehtyä tyhmyyksiä, kuten melanooman hankkimista, ylensyöntiä ja tuhlailua. Parasta on kun rannalla tulee niin kuuma, että pakko välillä pulahtaa veteen viilentymään. Ja silloin on hienointa, kun vesi on myös niin lämmintä, että se viilentää vain juuri ja juuri.

Auringolta voi suojautua vaikka näin...
Auringolta voi suojautua vaikka näin…

En ole kuitenkaan enää niin pöpi, että makailisin auringossa kovin paljoa. Ennen reissuillani saatoin testata, kuinka ruskeaksi oikein pystyn tulemaan. Änkesin aina aurinkoon, vaikka varjossa olisi ollut miellyttävämpi istua. Tuon touhun olen onneksi saanut lopetettua ja menen kuumassa aina varjoon, jos siellä kerran tarkenee olla.

Helpostihan rusketus minuun tarttuu, mutta palan myös, Suomessakin. Aurinkorasvaa olen käyttänyt myös aiemmin, silloinkin kun haeskelin maksimaalista ruskettumiskykyäni. Aurinkovoidetta pitää aurinkoisissa maissa laittaa heti aamulla ja kuljettaa mukana lisätäkseen sitä pitkin päivää. Rannalla pitäisi käyttää vedenkestävää aurinkovoidetta, joka on aika rasittavaa tahmaa.

Tonsain ranta Krabilla.
Tonsain ranta Krabilla.

Sille makuasialle en voi mitään, että yleensä tämmöiset vaaleanpunaihoiset ihmiset näyttävät mielestäni paremmilta hieman päivettyneenä, ellei sitten omaa epänormaalia alabasteri-ihoa. Päivettyneen pinnan saa kuitenkin aurinkoa varsinaisesti ottamattakin ja aurinkovoiteella läträämällä, ellei iho sitten suorastaan hylji aurinkoa. Jos iho on sellainen, kannattaa muutenkin vain turvautua väripurnukkaan, jos mielii saada sävyä hipiälleen.

Vanhuus ei tule yksin, nyt olen saanut seurakseni pigmentti- eli maksaläiskät. Eli päivettyessäni saan ihooni kohtia, jotka tummenevat muuta ympärillä olevaa ihoa enemmän. Yli vuosi sitten Meksikon reissulta sain poskipäihini pysyvät läiskät, jotka vahvistuvat ruskettuessa. Toiset saavat kivoja pisamoita, minä saan laikkuja. Viime kesänäkin otsan ihoon ilmestyi ihan uusia kuvioita. Lopulta koko naama taitaa tulla kirjavaksi. Myös ylähuulen yläpuolella on tyypillinen alue, joka joillain ihmisillä herkästi tummuu auringossa. Tämä taas johtaa viiksivaikutelmaan 🙂

2 Comments Lisää omasi

  1. Nykyään en ota aurinkoa yhtikäs yhtään ja yritän peittää raajani kuivattavan auringon takia. Itse asiassa viikko sitten makasin Phuketissa rannalla tovin kaverini kanssa ohut huivi päälläni peittäen kaiken päänupista varpaisiin. Oli varmaan tyhmä näky. Eikä enää ole tullut maksaläiskiäkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s