Thaimaan kuninkaan synttärijuhlat

on
Thaimaan kuninkaan synttärit maailman kuumimmaksi pääkaupungiksi tituleeratussa Bangkokissa.
Kuninkaan synttäritapahtuma Sanam Luang -puistossa Bangkokissa vuonna 2005.

Missaan Thaimaan kuninkaan synttärijuhlinnat tänään Bangkokissa. Thaimaan lentoja varatessani mieleeni ei tullut yrittää aloittaa oleiluni thaimaalaisella kansanjuhlalla Banglampoon Sanam Luang -puistossa. Khao San Roadilta on puistoon vain parin korttelin matka.

Yksi Thaimaan kummallisuuksista on kuninkaan palvonta. Hänen kuviaan on kaikkialla, myös Suomessa thairavintoloissa.
Kuningasparin kuva juhlavalaistuksessa.

Vuonna 2005 pääsin kokemaan nämä juhlahumut. Oli aikansa eläneestä monarkiasta mitä mieltä vain, on tämä hyvä tilaisuus päästä seuraamaan thaimaalaisten juhlia. Puiston laitoja reunustivat ruokakojut. Thaimaan juhlat ovatkin minun mieleeni, koska niihin kuuluu syöminen ja iloinen meininki. Puistoaukio oli täynnä porukkaa ja erilaisia lavoja, joilla oli mm. kabareeiskelmän esittäjiä. Mölyä tuli myös thainyrkkeilyareenalta, kun ottelua säesti siihen kuuluvat musiikki, joka on mahdotonta säkkipillinsoitolta kuulostavaa kakofoniaa.

Vuonna 2005 olin Bangkokissa Thaimaan kuninkaan syntymäpäivän aikaan joulukuun alussa, nyt missaan bileet, koska olen silloin Vietnamissa.
Thaimaan kuninkaan kuvia näkee muutenkin paljon, mutta erityisesti hänen syntymäpäiviensä aikaan.

Vaikka Bangkokissa on muutenkin kuninkaan kuvia kaikkialla, on niitä synttäreiden aikana vielä enemmän katujen varsila. Lisäksi joulukuussa kaupunki alkaa olla koristeltu kaikenlaisella joulukrumeluurillakin.

Kuningas itse ei juhli tänä vuonna Bangkokissa, vaan Hua Hinissä. Kuningas on asustellut siellä viime ajat ja synttäreitä ei ilmeisesti haluta muutenkaan pitää poliittisesti rauhattomassa Bangkokissa.

Kuninkaan synttärit on Thaimaassa vapaapäivä. Bangkokissa päivällä ovat tuolloin monet liikkeet kiinni. Myös Suomessa Thaimaan suurlähetystö on 5.12. kiinni.

Lue myös toisesta thaimaalaisesta juhlasta: Songkranissa kastutaan ja juhlitaan >>

Ja enemmän turisteille suunnatuista juhlista: Koh Phanganin full moon partyt >>

3 Comments Lisää omasi

  1. Nyt 5.12.2014 näin kuninkaan synttärijuhlintaa Chiang Maissa. Thapae Gaten aukiolle rakennettiin iso lava ja siinä oli muutamana iltana tanssi- ja laulunäytöksiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s