Bangkokin nähtävyydet: Dusitin puisto ja Vimanmek

on
Kuningas Chulalongkorn asui tässä tiikkisessä Vimanmekin palatsissa.
Kuningas Chulalongkorn asui tässä tiikkisessä Vimanmekin palatsissa.

Banglamphun pohjoispuolella sijaitsee Dusitin kaupunginosa, jossa sijaitsee Thaimaan hallintorakennuksia ja mm. kuninkaan nykyinen palatsi. Kuninkaan Chitralada-palatsia ei pääse katsomaan, mutta sen viereisellä puistopläntillä pääsee tutustumaan maailman suurimpaan ilman nauloja rakennettuun tiikkipalatsi Vimanmekiin, joka oli yli 100 vuotta sitten kuninkaan asuinpaikka.

Vimanmek Mansion

Vimanmek ei tehnyt minuun vaikutusta. Se nimittäin rakennettiin kuningas Chulalongkornille, joka ajoi Thaimaan länsimaistumista, jotta maa pääsisi leikkimään eurooppalaisten hallitsijoiden kanssa. Toisaalta huolellisella suhteiden ylläpidolla länsimaihin taidettiin estää Thaimaan valloitus minkään Euroopan valtion alle muiden Kaakkois-Aasian maiden tapaan.

Vimanmekin sisäänkäynti. Sisälle pääsee vain opastettuna ryhmänä, englanninkielisiä kierroksia on pari kertaa päivässä.
Vimanmekin sisäänkäynti. Sisälle pääsee vain opastettuna ryhmänä, englanninkielisiä kierroksia on pari kertaa päivässä.

Vimanmek muistuttaa kuitenkin nimenomaan jonkun brittiläisen tai muun eurooppalaisen valloittajan sen aikaista luksuskotia. Sohvat ja tuolit ovat eurooppalaista tyyliä ja pari huonetta on täytetty norsujen hampailla, sarvikuonon sarvilla ja antiloopin päillä brittisiirtomaaherrojen maun mukaisesti.

Vinmanmek oli pettymys, koska eurooppalainen siirtomaatyyli ällöttää minua. Mutta vaikka vierailu ei ollut minulle kovinkaan esteettinen kokemus oli se kuitenkin valaisevaa. Se havainnollisti sitä, miten eurooppalaiset onnistuivat Thaimaassakin murskaamaan alleen perinteitä. Kuningas Chulalongkorn poseerasi knalli päässään ja määräsi kansalaiset pukeutumaan länsimaisesti.

Pääsin ilmaiseksi sisään Vimanmekiin, koska olin edellisenä päivänä ostanut 500 bahtin arvoisen lipun Wat Phra Kaeolle. Samassa yhteydessä sai ilmaislipun Dusitin puistoon. Vimanmek Mansionin sisällä ei saanut valokuvata.

Dusitin puiston muut osat

Ananda Samakhon.
Ananda Samakhon.

Dusitin puistossa olisi ollut monenlaista rakennusta, joissa olisi esitelty mm. nykyisen kuningas Bhumibolin ottamia valokuvia. Puiston toiseksi merkittävin nähtävyys oli kruunajaispalatsi Ananda Samakhon. Se oli suuri eurooppalaistyylinen palatsirakennus, joka rakennettiin vaikutuksen tekemiseksi ulkomaisiin vieraisiin. Se ei ole ihan sellainen paikka, jota turistit odottavat Thaimaassa näkevänsä.

Muita Bangkokin nähtävyyksiä:
National Museum >>

Ananda -palatsiin ja Dusitin puistoon johtaa Ratchadamnoen Nok -katu, jonka varrella on nykyisen kuninkaan ja kuningattaren kuvia.
Ananda -palatsiin ja Dusitin puistoon johtaa Ratchadamnoen Nok -katu, jonka varrella on nykyisen kuninkaan ja kuningattaren kuvia.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s