Krabin kaupunki

on
Krabin viikonloppujen iltatori aivan keskustassa. Tällaista meininkiä rakastan, että hengaillaan ruokakojuista annoksia syöden.
Krabin viikonloppujen iltatori aivan keskustassa. Tällaista meininkiä rakastan, että hengaillaan ruokakojuista annoksia syöden.

Monille Krabi on vain läpikulkupaikka matkalla Ao Nangiin, Koh Phi Phille, Raileylle tai Koh Lantalle. Vietettyäni kolmisen viikkoa Lantalla ja Phi Phillä halusin päästä taas iltatorien ja halpojen kasvisravintoiden maailmaan. Krabilta pääsee halutessaan helposti songtaulla Ao Nangiin ja sieltä vaikka Raileylle.

Krabin kiukkuiset apinat.
Krabin kiukkuiset apinat.

Krabi ei muutoin ole mitenkään erityisen nätti kaupunki, mutta joki on kiva juttu olemassa. Sen viertä voi kuljeskella ja katsoa joen toisella puolella olevaa mangrovemetsää ja etäämpänä olevia kukkuloita. Ehkä kilometrin päässä keskustasta on mangrovemetsän keskellä lyhyt pylväiden päällä oleva kävelypolku, jota kannattaa käydä kävelemässä ja ihmetellä mangrovemetsää. Polun alussa meitä tervehti kuitenkin aggressiivisen oloinen apinalauma, jota jouduin piileskelemään vessassa kunnes vieressä asuva nainen tuli luutineen hätiin. Useimmiten Thaimaassa apinat ovat ihan rauhallisia, mutta nyt oli aika rajua kun lauman pomo näytteli hirvittävän vahvan näköisiä torahampaitaan.

Krabi näkyy taustalla, kuva otettu mangrovepolun päätepisteessä olevalta laiturilta. Laituria vastapäätä joen toisella puolella olisi ollut luolasto, jossa kävimme vuosia sitten.
Krabi näkyy taustalla, kuva otettu mangrovepolun päätepisteessä olevalta laiturilta. Laituria vastapäätä joen toisella puolella olisi ollut luolasto, jossa kävimme muutama vuosi sitten.

Päivällä Krabissa ei ole erityistä tekemistä muutoin kuin lähteä sieltä retkille muualle. Krabista voi ottaa mangroveretken, jossa mennään veneellä pitkin jokea ja käydään isossa luolassa. Kun otimme tuollaisen retken muutama vuosi sitten, emme yhtään tykänneet kun meidät vietiin kalanviljelypaikkaan joelle. Yhdessä pienessä veden päällä olevassa verkossa oli mm. leopardihain poikanen.

Temppeli Krabin keskustassa.
Temppeli Krabin keskustassa.

Illalla on kiva mennä käymään iltatorille ja etenkin viikonloppuisin viikonloppuiltatorille, jossa parveilee ihmisiä syöpöttelemässä ja kuljeskelemassa.

Jos Krabissa ei olisi ollut niin kuuma, olisimme käyneet tiikeritemppelillä, joka sijaitsee käsittääkseni jotain kilometrejä keskustasta pohjoiseen lentokentän suunnalla. Temppeli on kukkulalla, jonne noustaan satoja porrasaskelmia ja ylhäällä olisi hienot näkymät. Sinne ehkä pääsisi taksia halvemmalla songtau-reittikyydillä, kuten myös eri suunnassa olevaan Ao Nangiin.

Majoitus ja matkustaminen

Hotellin uima-allas parvekkeeltamme kuvattuna.
Hotellin uima-allas parvekkeeltamme kuvattuna.

Halusimme nautiskella Krabissa hyvässä majapaikassa. Käytin paljon aikaa uima-altaallisen kivan majapaikan etsimiseen ihan Krabin keskustassa. Löysin sitten Krabi Cozy Placen, jossa kahden hengen parvekkeellinen ilmastoitu huone maksoi 850 bahtia yöltä. Matkan varrella sinne löytyy useita halvempiakin majapaikkoja.

Matkustimme Krabiin veneellä Koh Phi Philtä. Satamalaituri on vähän kaukana keskustasta, joten oli kiva että lippuun kuului matka pikkubussilla keskustaan majapaikan ovelle asti. Satamassa oli vastassa paljon kyydintarjoajia, joiden kanssa joutuisi tinkaamaan kovasti.

Laituri Krabiin saapuessa kulki vähän matkaa myös mangrovemetsässä.
Laituri Krabiin saapuessa kulki vähän matkaa myös mangrovemetsässä.

Krabista jatkoimme bussilla Bangkokiin. Sorruimme ostamaan liput turistibussiin, koska Krabin linja-autoasemalle päästäkseen olisi pitänyt ottaa taksi. Eli ensin olisi pitänyt ottaa taksi edestakaisin lipunostoon ja sitten vielä lähtöpäivänä. Jos olisimme vuokranneet mopon yhtenä päivänä, olisi lipunostoreissu hoitunut kätevästi sillä. Kaduin kyllä valintaamme taas kerran huonon palvelun ja meiningin takia. Pitäisi aina matkustaa oikeilla linja-autoilla.

Mieluummin vaikka kävelisin bussiasemalle kuin antaisin itseäni pompotella vähäarvoisena turistina.
Mieluummin vaikka kävelisin bussiasemalle kuin antaisin itseäni pompotella vähäarvoisena turistina.

Ostimme liput bussiin hotellistamme ja meidät noudettiin sieltä klo 17 pikkubussilla ja jätettiin pariksi tunniksi keskustan ulkopuolelle odottelemaan bussia. Inhoan tätä käytäntöä kovin paljon. Bussiasemilta lähtevät valtion bussit lähtevät suunnilleen ajallaan, mutta nämä turistibussit taas voivat olla myöhässä vaikka kuinka pitkään. Nytkin odottelimme paikalle myöhässä tulevia pikkubusseja Phuketista mistä lie. Hommaan kuuluu, ettei meille turisteille kerrota mitään tietoja, kuten sitä että meillä oli bussin vaihto Surat Thanissa. Näissä turistibusseissa ei yleensä ole myöskään lipussa istuimen numeroita, mikä meinaa ikävää ryysimistä bussiin ja epätietoa siitä saadaanko matkakaverin kanssa viereiset paikat. Kaiken lisäksi odottelupaikkamme kioski pyysi naurettavia hintoja (1,5 l vettä 50 b, mentoskarkit monta kymppiä, jäätee 50 b) ja lähdin lampsimaan etsimään muita lähellä olevia tavallisen hintaisia kioskeja. Onneksi Thaimaassa niitä on paljon. Pähkinät ja limut saa ostettua aina jostain läheltä.

Turistibussit päätyvät Bangkokissa yleensä ihan lähelle Khao San Roadia. Hommaan kuuluu aina se, että perillä ollessa yhtäkkiä on kova hälinä ja joku hoputtaa kyytiläisiä ulos samaan aikaan kun rinkkoja viskotaan maahan ruumasta. Ulkona odottaa painostavan oloinen metelöivä tuk-tuk-kuskijoukko. Mielestäni touhu on ihan suunniteltua, kun unenpöpperöiset matkustajat ovat epätietoisia sijainnistaan ja ostavat epähuomiossa kalliilla kyytejä. Khao San Roadille saattaa olla 200 metrin matka ja kuskit tarjoutuvat viemään sinne ikään kuin se olisi kaukana. Kaiken lisäksi näistä busseista raportoidaan varastamisia. Joku kuskin kaveri saattaa yöllä ryömiä matkustamossa ja yrittää kollata matkatavaroita. Busseissa on jopa ollut rakennettuna koppeja, joissa voi piileskellä joku henkilö ja tulla ulos ruumaan matkan aikana käydä rauhassa läpi rinkkojen sisältöä siellä. Joskus jopa keskellä yötä kaikki matkustajat on käsketty ulos bussista, bussi on kaasuttanut puoleksi tunniksi jonnekin ja tullut takaisin rinkat pengottuna. Jos haluaa Thaimaassa välttää pahaa mieltä ja huijatuksi tulemisen makua, niin turistibussit pitää jättää käyttämättä.

Lue myös:
Krabin kaupungin kasvistarjonta >>
Turistibusseilla kulkeminen ulkomailla >>

Paikkoja Krabin seudulla:
Phang Ngan kaupunki >>
Phang Ngan lahti karstikukkuloineen >>
Koh Lanta on rauhallinen rantakohde >>
Khao Sokin kansallispuisto iilimatoineen >>

Nämä liikennevalot ovat yksi Krabin maamerkeistä.
Nämä liikennevalot ovat yksi Krabin maamerkeistä.
Nämä karstit näkyvät Krabin joen rannasta. Oikeanpuoleisen kukkulan sisällä on luolia.
Nämä karstit näkyvät Krabin joen rannasta. Oikeanpuoleisen kukkulan sisällä on luolia.
Polku mangrovemetsässä.
Polku mangrovemetsässä.
Viikonlopputorikoju. Myös joka ilta on toinen tori auki.
Viikonlopputorikoju. Myös joka ilta on toinen tori auki.
Krabin pääkatu tai ainakin levein katu Maharaj, jonka poikkikaduilla (Soi Maharjat) on kasvisravintolat ja iltatorit.
Krabin pääkatu tai ainakin levein katu Maharaj, jonka poikkikaduilla (Soi Maharajat) on kasvisravintolat ja iltatorit.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s