Finnlinesilla Saksaan

on
Kontit Finnladyn kyydissä.
Kontit Finnladyn kyydissä.

Oltuani kymmenen päivää Suomessa otin laivan Finnlinesilla Travemündeen. Sieltä jatkoin asuntoauton kyydissä Brysseliin. Lautta lähti Vuosaaren satamasta, jonne pääsin kätevästi Vuosaaren metroasemalta numeron 78 bussilla. Lautta lähti kello 17.30 ja olin satamassa pari tuntia aikaisemmin ja hyppäsin auton kyytiin ja sillä laivaan. Pääsin karkuun Suomen surkeita juhannussäitä.

Neljän hengen ikkunaton hytti 7. kerroksessa.
Neljän hengen ikkunaton hytti 7. kerroksessa.

Matka kesti yli vuorokauden, perillä Travemündessä oltiin joskus kello 20 tai 21. Muutenhan merellä ei ollut oikein nähtävää, mutta Travemündessä laivan paikka on vähän syvemmällä satamassa, joten valoisana kesäiltana näki kaupungin keskustaa komeasti laivan 11. kannelta käsin.

Yksi Finnjetin hauskuutuksista on sauna ja poreamme. Tai poreammeessa ei paljoa poreita ollut, joten amme toimi väliohjelmana saunomiselle. Saunan vieressä on myös pieni kuntosali, jossa on vain soutulaite, pari kuntopyörää ja semmoinen crosstraineri. Sitten laivalla on pieni kauppa, jossa voi hetken hauskuuttaa itseään haistelemalla hajuvedet läpi ja kokeilemalla voiteita ja meikkejä.

Ruokia brunssibuffetista.
Ruokia brunssibuffetista.

Laivan ravintolassa on tarjolla brunssia 19 euron hintaan. Vegaanille löytyi falafelia, marinoituja paprikoita, lämpimissä ruoissa uunijuureksia ja isoja piirasmaisia kevätkääryleitä. Lisäksi oli salaatinlehtiä, suolakurkkua, kurkkua, leipää (margariini ei ollut sopivaa), purkkihedelmäsalaattia, vadelmamehukeittoa ja hilloja. Sisääntulon luota sain kuohuviinilasillisen ja muuten juomana oli tyypilliset omena- ja appelsiinimehut ja teet ja kahvit.

Ihmisiä laivan kannella.
Ihmisiä laivan kannella.

Kannattaa ottaa omat soijamaidot mukaan ja syödä myös vaikkapa mysliä. Tarjonta ei ollut mikään erikoinen, mutta päätin brunssin ottaa kun kerran falafelia sai ja siinä sai pari tuntia matka-aikaa kulutettua. Kalliimpia päivällisiä emme ottaneet vaan söimme eväitä.

Pelkällä kansipaikalla matka maksaa 120 euroa suuntaansa, mutta meillä oli auto+hyttipaketti eikä minun mukana oloni aiheuttanut lisäkustannuksia, eli kolmas meni samaan hintaan kahden kanssa ja olisipa vielä neljäskin mahtunut.

Leirintäalue Lyypekissä.
Leirintäalue Lyypekissä.

Ajoimme heti illalla parinkymmenen kilometrin päähän leirintäalueelle ja seuraavana aamuna Lyypekissä pääsin jättimäiseen Cittimarkt-kauppaan, jossa oli yli kolmeakymmentä erilaista tofu-, seitan- ja kasvismakkaraa ja -leikkelettä. Niitä sitten hamstrasin loppumatkalle. Cittimarktissa oli myös iso luomutuoteosasto, jossa tyypilliseen saksalaiseen tapaan oli paljon erilaisia tartex-tyyppisiä kasvislevitteitä purkeissa.

Kun aamusella lähdimme matkaan, olimme Brysselissä jo kello 20 aikaan illalla, vaikka pari kertaa matkan varrella liikenne seisoi.

Lue myös:

Purjelaiva Estellellä Itämerellä >>

Sopot Puolan rannikolla >>

Saksan läpi ajaminen kesällä 2013: Kerrostaloelämää ja lähiöitä Brysselissä >>

 

Vuosaaren satama.
Vuosaaren satama.
Luoto Helsingin edustalla.
Luoto Helsingin edustalla.
Pikkumajakka Travemündessä.
Pikkumajakka Travemündessä.
Uimaranta ihan Travemünden keskustassa.
Uimaranta ihan Travemünden keskustassa.
Kohti Travemündeä.
Kohti Travemündeä.
Vanhojen hansakaupunkien tyylisiä taloja.
Vanhojen hansakaupunkien tyylisiä taloja.
Sataman sisällä.
Sataman sisällä.
Saksalaista maalaismaisemaa Ruhrin alueella.
Saksalaista maalaismaisemaa Ruhrin alueella.

 

5 Comments Lisää omasi

  1. Ihanan raikasta maalaismaisemaa tuossa viimeisessä kuvassa 😉

    1. Juuh, melkoset takapihat.

      Kiva kun kommentoit, ryhdyinkin tässä lukemaan blogiasi!

      Sinua varmaan kiinnostaa kategorian Eläimet maailmalla -jutut: https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/category/reissaus-yleisesti/elaimet-maailmalla/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s