Bangkokin biletyspaikat ja CoB-keikka

on
Yleisömeressä surffaava kumivene Children of Bodomin keikalla.
Yleisömeressä surffaava kumivene Children of Bodomin keikalla.

Bangkok saattaa olla maailman paras biletyskaupunki. Siellä on eläväistä, halpaa, iloinen meininki ja melko turvallista. Minusta ainakin vaikuttaa siltä, etten kokisi oloani siellä vaivautuneeksi vieraassa menopaikassa, paitsi sitten jos joutuisin liian hienoon ympäristöön.

Tässäkin kaljanjuonti-ilta Khao Sanilla vaihtui ennemmin koiran ruokkimiseen.
Tässäkin kaljanjuonti-ilta Khao Sanilla vaihtui ennemmin koiran ruokkimiseen.

Biletys ja kaljanjuonti eivät yleensä ollenkaan kuulu matkasuunnitelmiini. Mitäpä minä vieraiden ihmisten keskellä oikein tekisin kuin tarkkailisin ja kyllästyisin. En Suomessakaan tutustu baareissa uusiin ihmisiin enkä käy klubeilla. En oikein osaa pitää hauskaa muulla kielellä kuin suomella, joten ulkomailla illat venähtävät pitkiksi yleensä vain suomalaisseurassa. Se on oikeastaan jo juntteutta hipovaa, miten viihdyn vain kanssamaalaisten pöydässä (tai joskus esimerkiksi ruotsalaisetkin kelpaavat).

Tässä joitain paikkoja, joihin olen Bangkokissa päätynyt juhlimaan.

Khao San Road

Baarina toimiva katukoju Soi Rambutrilla.
Baarina toimiva katukoju Soi Rambutrilla.

Tykkään oikein paljon Banglamphon vanhasta kaupunginosasta Bangkokissa. Iltaisin Khao San Roadin alue on hauska lukuisine kuppiloineen. Varsinaisella Khao San Roadilla ja sen viereisellä Soi Rambutrilla on kiva istua juoman ääressä ja katsoa ohikulkijoita. KSR on mikä on ja tyytyväisenä ihmettelen pöydän ääressä alueelle tulleita reissareita, bangkokilaisnuoria ja myyjiä.

Kun istuimme jo vähintään toista iltaa samassa pienessä baarikojussa, saimme särpimeksi raakaa mangoa ja chili-sokeri-suolasekoitusta dipiksi. Tyypillinen thaiherkku.
Kun istuimme jo vähintään toista iltaa samassa pienessä baarikojussa, saimme särpimeksi raakaa mangoa ja chili-sokeri-suolasekoitusta dipiksi. Tyypillinen thaiherkku.

Pienillä kujilla pienien baarihökkeleiden asiakkaana voi olla hauskempaa ja helpompi tutustua muihin asiakkaisiin.

Alueella kaartavalla Thanon Phra Athitilla  ja Phra Sumenilla on baareja, joissa saattaa olla livemusiikkia ja joiden asiakkaana on enemmän thaimaalaisia kuin länsimaisia. Esimerkiksi Fortville Guest Housen kattoterassilla näytti viihtyvän thaimaalaista hienommin pukeutuvaa porukkaa ja katutason baareissa vaihtoehtonuorisoa.

RCA – Royal City Avenue

Bangkokin yö.
Bangkokin yö.

Siitä on aikaa kun olen käynyt RCA:lla, mutta eiköhän se edelleen ole iso yökerhokeskittymä eli kävelykatu täynnä erilaisia baareja. Toisissa on bändejä ja toisissa on ruotsinlaivameininkiä. Alue on hyvä baarihyppelyyn ja sieltä löytyy monenlaista paikkaa myös tanssihaluun. Vuosia sitten siellä näki lähinnä vain thaimaalaisia, mutta eiköhän sana ole kiirinyt ja monet turistitkin mene sinne bilettämään.

Children of Bodomin keikalla

Alexi Laiho ottaa yleisönsä bändin ensimmäisellä Bangkokin keikalla.
Alexi Laiho ottaa yleisönsä bändin ensimmäisellä Bangkokin keikalla.

Minua on kiinnostanut millaisia mahtavat olla thaimaalaiset raskaan musiikin kuuntelijat ja onko heitä. Thaimaassa kun tuppaa kuulemaan vain hempeää poppia. Mustin stretsifarkuin ja kajalisilminkin varustautunueet miesartistit laulavat yleensä kevyttä musiikkia hienoisin raskaampien tahtien höystämänä.

CoB:n bäkkäriruokia.
Täytyihän minun ruokabloggaajana kuvata myös CoB:n bäkkäriruokia.

Tilaisuus tuli toukokuussa Children of Bodomin keikalla Bangkokissa, kiitos Moottoritiellä on Puuma -blogin Pädelle!  Skytrainin viimeisen aseman Bearingin lähellä on Centerpoint Studio, jossa oli ehkä Nosturin kokoinen sali tuolle keikalle.

Oli hirmu hyvä keikka ja hyvä meno, joten kannattaisi jatkossakin käydä Bangkokissa keikoilla. Olisi hyvä myös nähdä millaista thaiväkeä käy katsomassa eri musiikkigenrejen edustajien esiintymisiä. Festareillekin olisi kiva mennä, koska niillä epäilemättä olisi musiikin lisäksi hyvä meininkiä ja ruokakojuja eikä kaljakarsinoista olisi puhettakaan.

Centerpoint Studion ulkopuolella.
Centerpoint Studion ulkopuolella.

CoB Bkk 1

alexi laiho

yleisöä

Rokkibaari ja muita baareja Ratchathewilla

Rokkibaari.
Rokkibaari.

Bangkokin varmaankin ainoa rock-baari sijaitsee Phaya Thai -kadulla Ratchathewin ilmajuna-aseman vieressä. On ihan kiva kuulla välillä muuta musiikkia kuin loungeversioita Lady Gagan biiseistä, joten paikka kannattaa katsastaa. Vierailullani siellä alkoi soittamaan kamala bändi ja kuulemma bändit siellä ylejäänkin ovat kehnoja. Juomat olivat myös kalliimpia kuin muualla esimerkiksi KSR:llä.

Ratchathewi on hyvä ilta-alue etenkin jos majoittuisi Siam Squaren lähistöllä esimerkiksi Soi Kasemilla. Rokkibaarin vieressä oli baarikatu Coco Walk, josta löytyy niin länkkäreitä kuin thaimaalaisiakin viettämässä iltaa.

Ratchathewia pohjoiseen mennessä löytyy Victory Monumentin läheltä ainakin Saxophone jazzbaari, jos haluaa jotain muuta kuin tavallisia baareja musiikkeineen.

The Rock Pubin verkkosivut >> 

Saxophonen verkkosivut >>

Tyttöbaarikadut

Tämä kuva on oikeasti Pattayalta, mutta Bangkokin tyttöbaareissa voi olla samannäköistä.
Tämä kuva on oikeasti Pattayalta, mutta Bangkokin tyttöbaareissa voi olla samannäköistä.

Sanoisinko etten ole ihan kohderyhmää Bangkokin tyttöbaarikaduille enkä viitsisi pitkään katsoa niiden asiakaskuntaa. Toisaalta näiden katujen touhun tarkkailu on kiinnostavaa. Eli jos istuisi pitkän illan ja katsoisi kuinka kauppa käy: baariin tulee joku äijänkäppänä, johon baaritytöt haluavat tehdä tuttavuutta ja miten se käy kun äijä lopulta lähtee baarista käsi kädessä jonkun kanssa kuin voittaja, vaikka lasku tulee perässä.

Näitä baarikatuja on Patpong Silom Roadin päässä ja Nana Plaza ja Soi Cowboy Sukhumvitillä. Mainitsen nämä tässä, koska turistit ihan oikeasti jostain syystä hengaavat näillä kaduilla kokonaisia iltoja tuoppien ääressä ikään kuin ympärillä ei mitään prostituutiota olisikaan.

Lue Bangkokin menosta Songkranin aikaan: Songkranissa kastutaan ja juhlitaan >>

 

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s