Hollywoodin kasvisruokatarjonta

on
Vegan Housen burgeri. Amerikassa kun ollaan, niin haluan syödä sikäläisiä ruokia.
Vegan Housen burgeri. Amerikassa kun ollaan, niin haluan syödä sikäläisiä ruokia.

Kaliforniassa vaikutti joka ravintolan listalla olevan vähintään yksi vegaaniruoka-annos, marketeissa oli huimat vegaanierikoisruokahyllyt ja kasvisravintoloita löytyi. Hollywood oli hyvä tämän suuntauksen edustaja. Happy Cow -sivustolta oli jopa hieman hankala löytää Hollywoodin ravintolat, koska koko Los Angelesista löytyy yli sata kasvisravintolaa ja joukosta piti selata juuri tuon alueen paikat. Lisäksi on kaupat ja kasvissyöjäystävälliset paikat, joista saattaa löytää hyvinkin loistavan vegaanimenun.

Tykkään kovasti kombuchasta ja sitä löytyy sekä ravintoloista että supermarketeista ainakin Kaliforniassa ja Arizonassa.
Tykkään kovasti kombuchasta ja sitä löytyy sekä ravintoloista että supermarketeista ainakin Kaliforniassa ja Arizonassa. Pullollinen kuitenkin yleensä maksaa 3,5 – 5 dollaria.

Kallista orgaanista raakaruokaa tarjoavat paikat eivät ole vierailulistallani tällä reissulla. Ruoka ja koko USA on ihan tarpeeksi kallis minulle muutenkin, joten joukosta pitää löytää halvemmat paikat. En myöskään halua syödä aasialaista ruokaa, jos muukin on mahdollista, koska olen juuri ollut puoli vuotta Aasiassa ja thairuokaa voin vetää siellä. Erityisesti haluan syödä amerikkalaista ruokaa. Toki raakaruokahommelit ovat hyvin kalifornialaista, mutta tosiaan kukkaro ei anna myöten syödä ylipieniä ylihintaisia herkkuja.

 

Veggie Grill

Veggie Grillin Sonoran Winter Bowl oli just mieleiseni ruokalautanen. Jopa yksinkertaisesti grillatut porkkanat olivat loistavia.
Veggie Grillin Sonoran Winter Bowl oli just mieleiseni ruokalautanen. Jopa yksinkertaisesti grillatut porkkanat olivat loistavia. (8,95 + verot ja tipit)

Losangelesilainen vegaaniravintolaketju Veggie Grill on suosikkini. Sieltä saa hyvin tehtyä ja messevää ruokaa eri mielitekoihin: ruokaisia salaattilautasia, porkkanakakkua, burgeria tai sitten piffiä ja perunamuussia sisältävän annoksen. Menussa on näiden lisäksi vaikka mitä ja todella suosittelen paikkaa.

Veggiegrillistä tilataan ja maksetaan tiskillä ensin. Kaippa silloinkin pitää jättää 15 % tippi.
Veggiegrillistä tilataan ja maksetaan tiskillä ensin. Kaippa silloinkin pitää jättää 15 % tippi.

Yksi Veggie Grill sijaitsi joidenkin korttelien päässä majapaikastamme USA Hostels Hollywoodista ja vieressä olivat Amoeba Musicin itsenäinen iso levykauppa sekä Walgreens, jossa kävimme ruokaostoksilla. Toinen seudun Veggie Grill sijaitsee Sunset Stripillä. Meidän lähellä sijaitsevan Veggie Grillin kulmilla olisi ollut myös kasvisravintola Life Food Organic, mutta se jäi kokeilematta koska Veggie grillissä oli niin messevää ja kohtuulliset hinnat. Kauempana, Sunset Boulevardin Sunset Stripin päässä olisi ollut vielä parit kasvisravintolat, jotka jäivät kokeilematta mm. hintojensa takia. Lisäksi etelämpänä Melrose Avenuella olisi vaikka kuinka monta paikkaa.

Veggie grillin burgerin pihvi oli jopa liian jauhelihaisen makuinen (en edes lapsena tykännyt jauhelihasta kun olin vielä lihansyöjä).
Veggie grillin burgerin pihvi oli jopa liian jauhelihaisen makuinen (en lapsenakaan tykännyt jauhelihasta kun olin vielä lihansyöjä). (VG-Cheeseburger 9,95 + verot ja tipit)
Veggie Grillin Crispy Chickn´Plate. Loistava feikkilihapiffi, muussia, coleslawta, grilliporkkanoita ja soossia.
Veggie Grillin Crispy Chickn´Plate. Loistava feikkilihapiffi, muussia, coleslawta, grilliporkkanoita ja soossia. (9,95 + verot ja tipit)
Aika täydellistä porkkanakakkua (3,95 + verot ja tipit).
Aika täydellistä porkkanakakkua (3,95 + verot ja tipit).
Veggie Grill ulkoa.
Veggie Grill ulkoa.

menu

 

The Vegan House

Wrappi, johon en ollut tyytyväinen Vegan Housessa.
Wrappi, johon en ollut tyytyväinen Vegan Housessa.

Ihan Hollywood Boulevardin pohjoispuolella on The Vegan House kummallisesti pienessä hirsitalossa. Sieltä olisi saanut pad thaita ja muuta aasialaista, mutta me otimme burgeria ja wrappia. Kakkuakin olisi ollut. En ollut ihan tyytyväinen wrappiini, varsinkin kun sain väärän wrapin ilman feikkikanaa ja oli vähän mautonta. En ihan aina ymmärrä, miten ravintolat tyytyvät tarjoamaan okei-ruokaa.  Ehkä nämä olivat erikoistuneet aasialaiseen vegaaniruokaan, jota nyt en kuitenkaan halunnut.

Vegan House ulkoa.
Vegan House ulkoa.

 

Doomie´s

Doomie´sin porkkanakakkupala oli Ameriiiikan kokoinen, mutta kuorrute ja täyte ei ikävä kyllä ollut hyvää.
Doomie´sin porkkanakakkupala oli Ameriiiikan kokoinen, mutta kuorrute ja täyte ei ikävä kyllä ollut hyvää.

Doomie´sin äkkäsin sattumalta ohikulkumatkalla, kun mainostivat vegan & veggie -kyltillä. Paikka näytti vähän rokkihenkiseltä tummine sisustuksineen, mutta menun idea oli tarjota kasvisversioita tunnetuista amerikkalaisista perinneruoista. Eli loistava paikka turistille mennä tutustumaan klassikkoruokiin.

Doomie´sin menua.
Doomie´sin menua.

Emme ehtineet syömään täällä varsinaisia ruokia, mutta valitsin kakkupaljoudesta porkkanakakun, jota tuli valtava palanen. Ikävä kyllä se ei ollut mitään loistavaa. En tykkää jos kakkujen tai kuppikakkujen kuorrutteena käytetään öklömargariinista kovahkoa kuorrutetta ja tässä oli juuri semmoista. Harmi vain.
En vierailukerralla sitä huomannut, mutta Doomie´sin vieressä on samojen omistajien vegaanikahvila The Blue Rose.

Doomie´s ulkoa. Se sijaitsi pienimuotoisen ostarin pihalla.
Doomie´s ulkoa. Se sijaitsi pienimuotoisen ostarin pihalla.

 

Calle Tacos (ei kasvispaikka)

Vegeburritot ja Coronat.
Vegeburritot ja Coronat.

Calle TacoKävelymatkan varrella Hollywood/Vinen metroasemalta hostelliimme oli useita tacopaikkoja ja joku burgeriravintolakin ja useimmat ainakin mainostivat myyvänsä kasvisversioita. Kävimme pari kertaa Calle Tacosissa, jossa sisätiloihin oli laitettu ruokarekan näköinen tiski. Ruokarekat (Food trucks) ovat varsinkin Kaliforniassa ja myös muualla (lue Helsingin ruokarekoista >>) hauska ruokailmiö ja tämä ratsasti sillä.

Monissa matkailukohteissani käyn vain kasvisravintoloissa, koska muut eivät tajua vegaaniruoan päälle, mutta ehkäpä ainakin Kaliforniassa kannattaa muitakin kokeilla. Tietty sitä haluaa tukea kasvisravintoloita, mutta toisaalta on hyvä antaa muillekin ravintoloille signaalia, että kasvisannoksille olisi menekkiä.

 

Eväiden syömistä

Tämmöistä ruokaa teimme iltaisin. Tofurkyn vegenakkia, salaattia, hapankaalia, hummusta ja salsaa lautaselle mätettynä.
Tämmöistä ruokaa söimme iltaisin. Tofurkyn vegenakkia, salaattia, hapankaalia, hummusta ja salsaa lautaselle mätettynä.

Kävimme Los Angelesissa yleensä syömässä vain lounaan ulkona, koska laskuksi niissä kertyi aina yli 20 dollaria veroineen ja tippeineen. Aamiaista saimme hostellissamme (pussipuuroa, mehua ja hedelmiä) ja iltaisin kävimme ostamassa Walgreensiltä yleensä kasvismakkaraa ja salaattia. Olisi hostellissa voinut ihan laittaakin ruokaa, mutta olimme tyytyväisiä tämmöiseen antiin.

Ostoksia Walgreensilta, mukana myös eväitä seuraavan päivän LA-SF -junamatkaakin varten. Jugurttia, salaattia, hummusta, guacamolea, kasvisnakkeja ja -makkaroita, aamiaisburritoja, dippivihanneksia ja vegaanijuustoa.
Ostoksia Walgreensilta, mukana myös eväitä seuraavan päivän LA-SF -junamatkaa varten. Jugurttia, salaattia, hummusta, guacamolea, tortilloja, kasvisnakkeja ja -makkaroita, aamiaisburritoja, dippivihanneksia ja vegaanijuustoa.
Whole Foodsin supermarketeissa on parhaat ruokavalikoimat.
Whole Foodsin supermarketeissa on parhaat ruokavalikoimat.
Whole Foodsin vegelihoja.
Whole Foodsin vegelihoja.
Kaikenlaista sitä olisi tarjolla. En edes koskaan ole maistanut useimpia erilaisia juustoja, koska aloin vegaaniksi 20 vuotta sitten. En siis osaa kaivata tämmöistä ricottajuustoa, vaikka sitäkin voisi saada vegaanisena.
Kaikenlaista sitä olisi tarjolla. En edes koskaan ole maistanut useimpia erilaisia juustoja, koska aloin vegaaniksi nuorena yli 20 vuotta sitten. En siis osaa kaivata tämmöistä ricottajuustoa, vaikka sitäkin voisi saada vegaanisena.
Walgreensin tarjontaa. Kaikissa Walgreenseissa ei ollut yhtä hyvää valikoimaa kuin Hollywoodissa.
Walgreensin tarjontaa. Kaikissa Walgreenseissa ei ollut yhtä hyvää valikoimaa kuin Hollywoodissa.
Tofurkyn tuotteita Walgreensilla.
Tofurkyn tuotteita Walgreensilla.
Näitä jugurtteja on monissa supermarketeissa, mutta eivät ne ole erityisen hyviä, varsinkaan vanilja. Ja jatkossa en jugurttia ostanut, on nimittäin törkeän kallista kun Jenkkilän jugurtit maksavat yli euron purkki.
Näitä jugurtteja on monissa supermarketeissa, mutta eivät ne ole erityisen hyviä, varsinkaan vaniljan makuinen. Ja jatkossa en jugurttia ostanut, on nimittäin törkeän kallista kun Jenkkilän jugurtit maksavat yli euron purkki.
Tässä yksi iltapala hostellilla. En tykännyt näistä nakeista, vaikka olivat kuulemma eniten suomalaisten lihanakkien makuisia ja tuntuisia. Sen takia minusta ne olivat niljakkaita.
Tässä yksi iltapala hostellilla. En tykännyt näistä nakeista, vaikka olivat kai eniten suomalaisten lihanakkien makuisia ja tuntuisia. Sen takia minusta ne olivat niljakkaita.
Aamiaista hostellilla. Käytin omia kasvimaitojani. Tuo mantelimaito on tosi hyvää, purkkikoko on vaan Ameriiiikan mitoissa, puoli gallonaa satsi.
Aamiaista hostellilla. Käytin omia kasvimaitojani. Tuo mantelimaito on tosi hyvää, purkkikoko on vaan Ameriiiikan mitoissa, puoli gallonaa satsi.

7 Comments Lisää omasi

 1. Nanna sanoo:

  Kiitos tästä! Aika mukavalta näyttävät Jenkkilän valikoimat. Syön nykyään raakaruokaa, mutta hyvä tietää, että vegaanisia ruokia jenkkiläisittäin löytyy noin runsaasti, kyllähän ne on koettava (suunnittelen vaihtoa ko. maahan). Ja halvemmaksi varmasti tulee kuin tuoreet kasvikset, valitettavasti.

  1. Löytyy kyllä ja raakaruokailu taitaa olla suosittua ainakin Kaliforniassa! Kieltämättä nyt kun olen ollut Jenkeissä kolmisen viikkoa, niin huomaan thaimaalaisen ruokavalioni sopivan minulle paremmin – on välillä vähän tukala olo ja housut taitavat kiristää, vaikka lähinnä tulee syötyä itse kyhättyjä salaatteja nyt tien päällä ollessa. Cliffin proteiinipatukat, Tofurkyn makkarat ja puuroaamiaiset eivät taida tehdä hyvää… Ja ruoka tuntuu olevan täällä Suomen hinnoissa.

 2. Hyvännäköiset valikoimat! Kun pääsisikin valitsemaan tuollaisesta määrästä vegeravintoloita nin kyllä kelpaisi 🙂 Pistän vinkit korvan taa, jos joskus tulisi reissattua kauemmas sinne länteenkin päin.

  1. Juu taitaa Yhdysvaltojen isoissa kaupungeissa olevan hyvät valikoimat. Hinnat tosin vaivaavat, ainakin kun olen tottunut Thaimaan Chiang Main hintoihin ja yhtä hyviin ellei parempiinkin valikoimiin!

 3. Reissumestari sanoo:

  Blogisi on kyllä oikea kasvissyöjämatkailijan aarreaitta! Olet kirjoittanut aiheesta todella paljon. Kiitos, tulen varmaan lukaisemaan täältä vinkkejä jatkossakin. Alun perin päädyin tänne etsiessäni tietoa omaa kasvissyöntiä ja matkailua käsittelevää postaustani varten.

  1. Hei, ilahduttavaa kuulla 🙂 Olen kerännyt juttuni kasvistarjonnasta eri kohteista tälle sivulle: https://reissaustajaruokaa.wordpress.com/kasvissyojana-eri-maissa/

   Luin juttusi matkavinkeistä kasvissyöjille (http://reissumestari.blogspot.fi/2015/04/10-matkavinkkia-kasvissyojalle.html) ja hyviä vinkkejä oli. Kasvissyönnistä joustamista en ehkä suosittele, mm. koska monille kasvissyöjille, kuten itselleni lihan syönti on yhtä mahdoton ajatus kuin naulojen syöminen, mutta siksihän noudatan tuota seuraavaa vinkkiäsi, eli valitsen kohteeni kasvisruoan perässä juosten… 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s