Hoover Dam patoaa Coloradojoen

on
Hoover Damin yläjuoksu.
Hoover Damin yläjuoksu.

Hoover Damille pääsee ajamalla vähän kaakkoon Las Vegasista. Suunta oli päinvastainen kuin tie seuraavaan kohteeseemme Death Valleylle, mutta piti tuo pato käydä tarkistamassa. Ei sen näkeminen mikään erityinen elämys ollut, mutta se piti nähdä voidakseen jatkaa hyvällä mielin matkaa.

Padon seinämä.
Padon seinämä.

Padolla oli tosi tuulista huhtikuisena päivänä ja hirveästi turisteja. Autolle ei löytynyt helposti paikkaa padon jälkeisillä ilmaisparkkiruuduilla. Padon päältä sai ajaa autolla ja sen jälkeen oli parkkipaikkoja pitkin rinnettä. Meidän piti jättää auto aika ylös, eikä sinne mitään oikaisurappusia oltu juuri rakenneltu kapuamista varten. Ylhäällä oli umpikuja, eli piti palata padon yli samaa reittiä. Ennen patotietä oli jonkunlainen tarkastus terroristien varalta. Onhan se epistä, että neljän sinisen silmäparin takia meidän autoa ei kummemmin syynätty.

Hoover Dam patoaa Coloradojoen, eli saman joen joka virtaa Grand Canyonin pohjalla. Ja saman joen, joka on padottu myös Arizonan Pagessa Glen Canyon Damilla. Itse asiassa Glen Canyon Dam on paljon vaikuttavampi, koska sen ympärillä on karua punaista maisemaa ja sininen Lake Powell näkyy paremmin kumpuilevassa aakeassa maisemassa.

Tämmöisillä padoilla on aina negatiivisia ympäristövaikutuksia (kalalajit ovat siellä vaarassa), joten en mitenkään juhli niitä sivilisaation huippusaavutuksina. Mutta tuo pato on nyt tuolla ja jotain mielenkiintoista siinä on kun vesi on toisella puolella korkealla ja toisella puolella valtavasti matalampana.

Vapaamielinen Las Vegas >>
Page Arizonassa >>

Lue myös padotusta Kiinan Yangtse-joesta: Yangtsen risteily vuonna 2005 ennen joen nousua >>

Lue myös Hollannin padosta: Matkailuautolla Brysselistä Suomeen >>

Kohti Hoover Damia, edessä padon takia muodostunut osa Coloradojokea ja Lake Mead.
Kohti Hoover Damia, edessä padon takia muodostunut osa Coloradojokea ja Lake Mead.
Pato rinteen parkkipaikalta katsottuna.
Pato rinteen parkkipaikalta katsottuna.
Padon alajuoksu.
Padon alajuoksu.
Hoover Damin seinämä.
Hoover Damin seinämä.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s