Kalifornian viinialue Napa Valley ja Sonoma

napa valley

 

Ajoreissun 27. päivä: ajo Napaan ja Bodega Baylle ja 28. päivä: Sonoma.

Kalifornian tunnetuin viinialue Napa Valley sijaitsee San Franciscon pohjoispuolella. Porukka käy viinitiloilla, joihin pitää yleensä soittaa etukäteen ja siellä sitten maistella kalliita viinejä. Ymmärtääkseni Napa Valleyssakin viinit ovat tyyriimpiä tiloilta ostettuna kuin samat tuotteet kaupoista.

Amerikkalaista patrioottisuutta kaduilla.
Amerikkalaista patrioottisuutta kaduilla.

Napa Valley ei ole paikka, jonne itse suuntaisin kaukaa lomalle. Siellä hommaan kuuluisi varmaankin majoittua jollekin ihanalle viinitilalle – korkeaan hintaan. Ja onhan tuo viiniharrastajille varmaan erityisen kiinnostava kokemus. Tykkään kyllä punkusta (erotan jopa että toiset maistuvat toisia paremmalle :)), mutta itsestäni oli lähinnä kiinnostavaa katsella viinitarhoja ajaessamme ohi.

Napa Valleyssa halusin lähinnä nähdä paikan, josta rikkaat amerikkalaiset ostavat viinitilan halutessaan palasen Hyvää Elämää. Se minun käsitys ainakin Napasta on, tiedä sitten todenperäisyydestä. Mutta sanoisin että siellä huokuu semmoinen yläluokkaisuus. Varmaan porukka sinne matkustaessaan haluaa kokea sitä. (Lue Nomadic Mattin halpisvinkkejä Napa Valleyyn >>).

Suklaata Oxbow´n kauppahallissa, 10 dollaria levy.
Suklaata Oxbow´n kauppahallissa, 10 dollaria levy.

Napan pikkukaupungissa kiinnosti mennä Oxbown kauppahalliin, koska tuolla takuulla asuu ihmisiä, jotka ovat kokeilunhaluisia ruoan suhteen. Kauppahallissa näytti olevan orgaanista ruokaa hyvin tarjolla, mutta hinnat olivat vähän toisenlaisen tilipussin omaaville suunnatut. Eikä sieltä löytynyt kasvisravintolatiskiä vaikka sellaista toivoin ja ounastelin.

Ensinhän me ajeltiin Napaan Sacramenton suunnalta teitä 128 ja 121. Sitten ajelimme Napa Valleyn pohjaa pohjoiseen 29 ja 128 -teitä Calistogaan asti, josta otimme Petrified Forest -tien länteen, koska halusimme katsastaa Petrified Forestin. Sinne olisi ollut vähän kalliit pääsymaksut (10 dollaria, meiltä neljältä vähän turhan paljon) ja jätimme kivettyneet puut näkemättä.

Jatkoimme Bodega Baylle päästäksemme ihailemaan Tyyntä valtamerta kolmen viikon tauon jälkeen, jolloin valuimme rannikkoa alas San Franciscosta Los Angelesiin (lue mm. Monterey ja Carmel Kalifornian rannalla >>).

Sonoma Valley

Yön olimme Santa Rosan kaupungissa ja seuraavana päivänä ajoimme Sonoman laaksoa etelään.  Sonoman sanotaan olevan huokeampi ja boheemimpi versio Napasta. Se oli mielestäni vähän vähemmän nätti, mutta eiköhän sielläkin riipu viihtyvyys siitä minne majoittuu, kaikki kauniit viinitilat tuskin näkyvät autosta laakson päätietä ajellen. Me vain ajelimme vailla suunnitelmia pysähtyä viinitiloille. Se ei jotenkin ollut tämän reissun juttu (kansallispuistojen bongaus ja maisemat olivat enemmän teemana).

Chateau La Pawsin viinien tuotot menevät kalifornialaisille löytökoiratarhoille.
Chateau La Pawsin viinien tuotot menevät kalifornialaisille löytökoiratarhoille.
Napan kaupungin Oxbown kauppahalli.
Napan kaupungin Oxbown kauppahalli.
Oxbow sisältä. Se oli vähän liian hienostunut ja kallis.
Oxbow sisältä. Se oli vähän liian hienostunut ja kallis.
Napassa on tavoiteltu eurooppalaista hienostuneisuutta myös joenrannan taloissa.
Napassa on tavoiteltu eurooppalaista hienostuneisuutta myös joenrannan taloissa.
Amerikkalaisia puutaloja Napassa. Nämä ovat itse asiassa vähän pienemmän puoleisia, eli kohtuullisen kokoisia.
Amerikkalaisia puutaloja Napassa. Nämä ovat itse asiassa vähän pienemmän puoleisia, eli kohtuullisen kokoisia.

amerikkalaisen talon terassi

Vähän linnamaisempi asuintalo.
Vähän linnamaisempi asuintalo.
Parhaat kuvat viinitarhoista tulisi varmasti tiloilta, pitäisi tähdätä kukkuloilta laaksoon. Me vain ajoimme laakson pohjalla olevaa tietä, joka kuulemma viikonloppuisin on aika tukossa viikonloppulomailijoista.
Parhaat kuvat viinitarhoista tulisi varmasti tiloilta, pitäisi tähdätä kukkuloilta laaksoon. Me vain ajoimme laakson pohjalla olevaa tietä, joka kuulemma viikonloppuisin on aika tukossa viikonloppulomailijoista.
Tyynen valtameren rantaa Bodega Baylla.
Tyynen valtameren rantaa Bodega Baylla.

Tyynen valtameren ranta

meren ranta kalifornia

tyynenmeren rantaa ja kukkia

Ajoimme yöksi Santa Rosan kaupunkiin Russian Riverin joenrantojen myötäisesti mm. Guernevillen kautta. Tien vieressä oli usein korkeita rannikon punapuita.
Ajoimme yöksi Santa Rosan kaupunkiin Russian Riverin joenrantojen myötäisesti mm. Guernevillen kautta. Tien vieressä oli usein korkeita rannikon punapuita.
Linna Sonoman laaksossa.
Linna Sonoman laaksossa.
Sonoman viinitarhoja.
Sonoman viinitarhoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s