Kalifornian rannikon punapuut Muir Woodsissa

on
Polku ylhäällä Muir Woodissa.
Polku ylhäällä Muir Woodissa.

Nähtyämme massiivisia mammuttipetäjiä (Sequoiadendron giganteum) sekä Yosemiten että Sequoian kansallispuistossa, halusimme päästä vertaamaan mammuttipetäjiä sukulaisiinsa punapuihin (Sequoia sempervirens), jotka ovat korkeampia, mutta kapeampia. San Franciscon ja Golgen Gaten pohjoispuolella sijaitseva Muir Woods National Monument oli kivasti matkan varrella palatessamme Sonoman viinialueilta kohti etelää.

Mammuttipetäjät ovat vaikuttavampia, koska ne ovat niin paksuja, ettei niiden ihmeellisyyttä voi olla huomaamatta niiden lomassa liikkuessa. Rannikon punapuut ovat niihin verrattuna yleensä hoipukoita. Katse pitää suunnata latvaan tajutakseen niiden huiman korkeuden. Korkeimmat kasvavat yli satametrisiksi, mutta Muir Woodsissa näin korkeita ei ole. Punapuut tarvitsevat mereltä tulevaa usvaa kasvaakseen korkeiksi ja etenkin kukkuloiden väliset laaksot ovat niille hyviä kosteita alueita.

Pääsimme koko porukka sisään kansallispuistopassillamme, joka oli erittäin kannattava ostos lukuisia kansallispuistoja ja -monumentteja kiertäessämme. Muir Woodsissa oli paljon kävijöitä lauantaipäivänä ja parkkipaikka oli täälläkin melko täysi toukokuun toisena päivänä.

Ottamani kuvat eivät ole kummoisia kirkkaan auringon ja varjojen takia, mutta Muir Woods on hämyisä vehreä rotko, jossa kulkee polkuja alhaalla pienessä rotkossa ja ylhäällä jyrkillä rinteillä.

Lue mammuttipetäjistä:
Maailman suurimmat puut Sequoian kansallispuistossa >>
Mammuttipetäjät Yosemiten Mariposa Grovessa >>
Peura sumuisessa mammuttipetäjämetsässä >>

Punapuut.
Punapuut.

punapuumetsää

polku muirissa

punapuut

Raput alas.
Raput alas.
Rotkon pohjaa Muirissa.
Rotkon pohjaa Muirissa.

puro ja metsä

reikä rungon läpi

muirin metsää

Sumuista kukkulaa Muirista poistuessa.
Sumuista kukkulaa Muirista poistuessa.

One Comment Lisää omasi

  1. Päivitysilmoitus: Death Valley

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s