Suppea otos Barcelonan kasvisravintoloista

on
Vegetalia-ravintolan alkupalalajitelma.
Vegetalia-ravintolan alkupalalajitelma.

Barcelonan ruokatarjonta on vegaanille oikein hyvä. Sieltä löytyy vegaanipitsoihin erikoistunut tiramisua tarjoava ravintola ja myös perinteisemmän terveellisemmän ruoan paikkoja. Iltaakin voi viettää vegaanipaikoissa istuen, kuten CatBarissa, joka olisi ollut hyvällä sijainnilla majapaikkamme ja La Ramblan välissä, mutta emme me mitään iltaelämää jaksaneet. Alueella olisi ollut myös Bar Celoneta Sangria Bar.

Harmi vain että olimme Barcelonassa vain pari päivää tällä kertaa, joten kävimme syömässä vain kolmesti.

Gopal Vegan Deli

 

Gopalin munkkivitriini.
Gopalin munkkivitriini.

Gopalin nimi johtaa harhaan, koska se viittaa intialaisuuteen ja siitä tuli tietysti myös mieleen Tampereen hyvä, mutta erilainen kasvisravintola Gopal. Barcelonan Gopal on silkkaa sipsikaljavegaaniosastoa. Ensin ostimme burgerit, joita menimme syömään talon kynnykselle Gopalin edustalle George Orwellin aukiolle. Aukiolta saman korttelin toisesta päästä löytyy myös perinteisempi kasvisravintola Vegetalia.

Purilaiseni oli mahtavaa.
Purilaiseni oli mahtavaa.

Oman burgerini pihvi oli semmoinen kanaa matkiva kyljys että voi mahtavuus. Burgeri oli oikein hyvä kokonaisuus majoneeseineen. Olisin halunnut kokeilla ravintolasta kaikkea, mutta en jaksanut. Ostin mukaan maailman isoimman palan suklaakakkua ja aloin syömään sitä jo matkalla hotellille, kun en pystynyt odottamaan. Pidän eniten täytekakuista ja tämä oli juuri oikeanlaista. Suklaavaahto ei ollut liian voisen kreemistä.

Ostin myös mukaan palan espanjalaista perunatortillaa, koska en ollut sellaista koskaan maistanut. Tykkäsin kyllä kun oli tarpeeksi suolaista. Tuollaista voisi kokata joskus itsekin. Kokeilematta jäi Gopalin donitsivalikoima ja menun muu valikoima.

Gopal Happy Cown sivuilla >>

gopal ulkoa

Feikkikanahampurilainen eli vegaaniversio.
Feikkikanahampurilainen eli vegaaniversio.
Burgeri soijapihvillä ja -juustolla.
Burgeri soijapihvillä ja -juustolla.
Mahtava suklaakakku.
Mahtava suklaakakku.
Espanjalainen tortilla mukaan otettuna.
Espanjalainen tortilla mukaan otettuna.
Gopalin vitriiniä, josta voit valita pihvin burgeriisi.
Gopalin vitriiniä, josta voit valita pihvin burgeriisi.

Maoz Vegetarian

Barcelonassa oli toteutettava sellainen nostalginen homma kuin Maoz Vegetarianilla falafelia syömässä. Se on edustanut helppoa ja halpaa kasvisruokaa jo parikymmentä vuotta ja muistelisin jo ensimmäisellä interrailillani käyneeni Amsterdamin rautatieaseman viereisessä Maozissa. Siellä on käyty aiemmilla Barcelonan reissuilla ja myös Lontoossa, jossa sitä ei näytä enää olevan Maozin keskyttyessä Jenkkilän valloitukseen.

maoz barcelonaFalafelin saaminenhan ei ole enää pitkään aikaan ollut mikään erikoinen juttu, vaikka jostain idioottimaisesta syystä sitä ei kaikista Suomen kebabbiloista saakaan. Maozilla homma on se, että saat pitaleivän falafelillä ja halutessasi hummuksella ja sitten alat mättämään pitaleipään täytteitä salaattipöydästä.

Inspiroiduin heidän marinoiduista porkkanoista niin, että olen valmistanut samantapaisia itse kesän aikana – hyvää ja halpaa. Salaattipöydässä on myös linssimuhennosta, etikkaista kaalia, tomaattisia kastikkeita, aurinkotomaatteja, oliiveja ynnä muuta ja kaiken päälle voi töräyttää tahinia. Mutta tätä pitää syödä niin, että pitaleipä säilyy ehjänä, jotta saat täytettyä pitaleivän uudestaan.

Maoz Barcelona Happy Cown sivuilla >>

Vegetalia

Vegetalia on ehkä vähän perinteisempi kasvisravintola siinä mielessä, ettei siellä taideta ihan ymmärtää erilaisten vegaaniversioiden käytön päälle, tai sitten siellä ei vain haluta käyttää soijakermoja ynnä muuta. Eli yleensä vegaani saa monipuolisempaa ruokaa vegaaniravintoloissa kuin muissa kasvisravintoloissa.

Vegetalian menu.
Vegetalian menu.

Tilasin Vegetaliassa alkupalalajitelman, jonka piti olla kahdelle riittävä ja siksi ajattelin että se käy pääruoakseni. Mutta ehkä vähän pieneksi se jäi, vaikka annos olikin näyttävä. Lajitelmassa oli pari sieni-kasvispullaa, pari pientä kevätkäärylettä, leivänpalasia ja salaattia, jota olisi saanut olla enemmän. Soosseina oli hummusta, tahinia ja makeaa soijakastiketta.

Jälkiruoaksi tilasin crema catalanin, koska halusin tietää mitä se on. Se oli aika pieni annos jonkinlaista vanukasta, jossa oli rapea paahdettu sokerikerros.

Vegetalialla on kolme eri sijaintia Barcelonassa, me kävimme Bornin sijainnissa ja näimme toisen George Orwellin aukiolla.

Vegetalia Born Happy Cowssa >>

Crema catalana.
Crema catalana.

Muita paikkoja Barcelonassa

green spot
The Green Spot.

Lähimpänä hotelliamme Oasista Barcelonetan kaupunginosan länsilaidalla olisi muutaman korttelin päässä ollut uusi kasvisravintola The Green Spot, mutta se oli juuri menossa kiinni tai päivätauolle astuessamme sisään. Se oli sisustukseltaan niin hieno, että epäilin sen tarjoavan pieniä kalliita annoksia, mutta se jäi arvoitukseksi.

fitbar 2
FitBar Barcelonetassa.

Barcelonetassa näin pienen FitBarin mainostavan vegaanisia pirtelöitä, joten olihan sitä kokeiltava. Maistoin ensin kermaomenajäätelöä (anona, guanabana tai soursop muilla kielillä) ja todettuani sen ihanaksi tilasin siitä pirtelön soijamaidon kera. Pettymyksekseni pirtelöni oli litkua ja maistui vain soijamaidolle, olisivat saaneet laittaa jäätelöä runsaammalla kädellä. Olisi pitänyt kääntyä takaisin ja vaatia lisää jätskiä.

falafel vegano
Falafel Vegano La Boquerian kauppahallissa.

La Boquerian kauppahallissa näytti olevan Falafel Vegano -koju, joten hyvä että lihaisalta torilta saa hedelmämehujen lisäksi joitain ruokaisampaakin mukaansa.

 

 

 

 

2 Comments Lisää omasi

  1. Oijoi, täytyypä päästä käymään Barcelonassa piakkoin! Mulla oli hetken aikaan ”espanjayliannostus”, kun asuttiin siellä vuosi, mutta nyt reilun vuoden tauon jälkeen olisi kiva taas reissailla Espanjassa. Ja erityisesti Barcelonan ja Katalonian suunnilla tutustuen tuohun kasvisruokatarjontaan.
    Mulla on nimittäin Barcelonasta ainoana muistikuvana tuo Maozin falafel, jossa kävin myöskin interrailillä. Ja tuo Catbar nyt vaikuttaa ihan mun jutulta 😀

    1. Catbar on kuulemma kiva! Mullakin tulee koko ajan yliannostusta Thaimaahan, mutta niin vain lähden sinne aina uudelleen. Olen ajatellut että Euroopassa semmoista tulisi vähemmän, kun kulttuurierot eivät ole niin suuret, mutta toisaalta Thaimaassa on muita mukavuuteen vaikuttavia etuja Eurooppaan verrattuna, kuten halpa hintataso ja ettei talvikuukausinakaan ole kylmä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s