Tanah Lot on temppeli meressä Balilla

on

tanah-lotTanah Lot on kuvauksellinen paikka Balin länsirannikolla, koska merestä pilkistävä kalliosaari on yhtä temppeliä. Laskuveden aikaan sinne temppelin lähelle pystyy kävelemään, joten vierailu olisi hyvä ajoittaa oikein. Me kävimme nousuveden aikaan ja pystyimme ihailemaan temppeliä vain rannalta. Mutta toisten mielestä näkymä on paras juuri silloin, kun Tanah Lot vaikuttaa saarelta meressä.

minitemppeliTemppeli sijaitsee Canggusta pohjoiseen ja se on ehkä Balin kuuluisin nähtävyys. Se on myös balilaisille tärkeä hindu-uskonnollinen paikka. Sen ympäristössä rannalla on useampia muita pyhättöjä. Ranta on jylhää maisemaa kallioihin iskeytyvine aaltoineen.

Vasta vierailun jälkeen kuulin balilta kotoisin olevalta eläinlääkäriltä Tanah Lotin käärmeluolasta. Vesirajan onkaloissa asuu kraitteja, noita sukelluksilta tuttuja musta-siniraidallisia käärmeitä, jotka elävät sekä maalla että meressä. Ne ovat osa Tanah Lotin mytologiaa, eli ne suojelevat temppeliä. Tämä tarina sai minut tietysti heti skeptiseksi, että temppelissä muka vuosisadasta toiseen viihtyisi käärmepopulaatio. Kaiken lisäksi näiden tosi myrkyllisten kraittien sanotaan olevan vaarallisia vain niille, jotka haluavat pahaa temppelille, joten vierailijat voivat käydä jopa koskettamassa käärmettä luolan vartijan avulla. Nostaa epäilyn, että jossain on kraittifarmi ja sieltä siirretään pöpperöisiä käärmeitä Tanah Lotille. Tai sitten käärmeitä vain vahditaan, jotta ne pysyvät luolassa. En päässyt sinne itse käymään nousuveden takia.

ruostunut-ala-roskaa-kylttiTanah Lotille päästäkseen joutuu kävelemään krääsäkojuston läpi. Minulle tuli joku nainen tekemään muka tyytyväisyystutkimusta. Siinä vaiheessa kun hän kysyi minulta nimeä, maata, hotellia ja hotellihuoneen numeroa, alkoi ihmetyttämään etenkin tuo viimeinen tiedon utelu. Häneltä jäi kyllä hotellihuoneen numero saamatta. Myöhemmin etsin netistä tietoa, että minkälaisesta vedätyksestä tässä oli kyse, ja selvisi sen olevan vähän monimutkaisempi lomaosakkeiden kaupitteluyritys. Saadessaan tietoonsa hotellin ja huoneen numeron, he soittavat hotellille turistin huoneeseen ja kertovat hänen voittaneen arvonnassa ilmaisen retken. Sitten he vievät turistin johonkin lomaosakepaikkaan. Meille jäi soitto tulematta.

Lue lisää Balista:
Kaunis Ubudin kaupunki Balilla >>
Vegaaniruokaa Balin Ubudissa >>
Canggun ja Sanurin rannat Balilla >>

Lue juttuja temppeleistä:
Wat Rogn Khun Thaimaan Chiang Raissa >>
Raakoja patsaita Ta Pan -temppelissä >>
Thaimaan kaunista arkkitehtuuria Wat Chedi Luangissa Chiang Maissa >>
Wat Phra Kaeo Bangkokissa >>
Kultainen vuori Bangkokissa >>

tanah-lot-ja-ranta

tanah-lot-puun-takaa

tanah-lot-2

Rantatemppeli.
Rantatemppeli.

temppelia-keltaisine-varjoineen

mies-katselee-temppelilla

Batu Bolong sijaitsee niemellä, jossa kalliossa on reikä.
Batu Bolong sijaitsee niemellä, jossa kalliossa on reikä.
Uhrilahjoja.
Uhrilahjoja.

indonesialaisia-tanah-lotilla

temppeliportaat

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s