Montereyn kalifornialaismaisemat Big Little Lies -tv-sarjassa

on
Montereyn rantaa.

Big Little Lies -tv-sarjassa minuun vetoaa isojen näyttelijänimien lisäksi Montereyn maisemat. Käväisimme Montereyssa huhtikuussa 2015 ajaessamme Kalifornian rannikkoa San Franciscosta Los Angelesiin. Tiesin että Tyynimeri tuolla on kylmä, mutta en tiennyt etukäteen että tuolla on semmoiset kauniin vihreät rosoiset maisemat. Oli tuulista ja viileää, eikä siellä ollut suinkaan palmurantoja, pitkä Kalifornia ei oikeastaan sijaitse sellaisilla leveyksillä. Thaimaan tropiikkia viime vuodet katseltuani innostun itse asiassa enemmän välimerenilmastosta. Montereyssa voisi silti tökkiä jatkuva tuuli, vaikka muuten lämpötila voisi olla kuten Suomessa lukuunottamatta Suomen alle nollan menevää talvisäätä. Sarjassakin ulkona istutaan takit päällä.

Yksi upeista rannoista Montereysta etelään.

Kirja, johon sarja perustuu, sijoittuu Montereyn sijaan Australiaan, joten sarjan tuottajat ovat itse valinneet lokaation ja se onkin ollut fiksu veto. Haluaisin nähdä enemmän elokuvia ja sarjoja sijoittuen upeisiin maailman kolkkiin, edes mielikuvituksellisiin (siksi olen katsonut Avatarin muutamaan kertaan). Big Little Liesissä näyttelee ja tuottaa Reese Witherspoon, joka näytteli myös Villi vaellus (Wild) -elokuvassa, jossa nautittiin Kalifornian Sierra Nevadan maisemista. Big Little Liesin ja Villin vaelluksen ohjaajakin on sama,  joten elokuvaa tehdessä varmaan tuli jonkinlainen herätys käyttää Kalifornian upeaa luontoa tämänkin sarjan kuvauksissa mukana.

Sarjan alkuteksteissä ensimmäisenä näkyviin tulee 30 km Montereysta etelään sijaitseva Bixby Bridge. Varsinkin sarjan Madeline-hahmo nähdään usein ajelevan autolla tuosta ja ajattelin tuon Big Surin rannikon monumenttisillan sijaitsevan vähän kaukana Montereysta. Tietysti on haluttu saada tuokin näkymä mukaan sarjaan, jossa jotkut kuvaukset on tehty esimerkiksi Los Angelesin Malibussa rantahuvilassa. Ja eihän todellisuudessakaan kaikki voi Montereyssa saada merinäköalatonttia, joten varmaan monet asuvat vähän kauempana ja ajelevat sitten Montereyhin. Tosin alue Tyynenmeren rannan ja siitä kohoavien kukkuloiden välissä näytti siellä ajaessa ihmetyttävän rakentamattomalta. Mutta kai sinne mahtui piiloon jos minkäkinlaista lukaalia.

Yksi Big Surin silloista. En tiedä onko tämä sarjassa esiintyvä Bixby Bridge vai joku muu.

Sarjassa mainittiin 150.000 dollaria, joka on kai Yhdysvalloissa jonkinlainen käsite siihen, että sen yli vuodessa tienaavat luetaan rikkaisiin. Se nyt tietysti riippuu alueesta ja ihmisestä, että mikä on rikasta. Mutta asuminen Montereyssa on kallista, joten ei olisi mikään vaihtoehto mennä asumaan sinne ilman työtä. Varsinkin sarjassa nähdyt talot (paitsi Janen kaksio) ovat ihan mahdottomia, kuten amerikkalaisten tv-sarjojen talot muutenkin tuppaavat antamaan vähän väärän kuvan amerikkalaisten elintasosta.

Oikeastaan sarjaan tuo tunnelmaa paitsi Big Surin maisemat, niin myös nuo talot. Madeline-hahmon talo on hiekkarannan äärellä, mutta kuten arvelinkin, luin People-lehden artikkelista, että oikeasti tuolla alueella ei juuri ole sellaisia taloja. Sen näki tuolla autoillessakin, että yleensä rantatie meni niin lähellä rantaa kuin voi, ja hiekkarantojen ja tien välissä on jyrkät kalliot.

Lue:
Monterey ja Carmel Kalifornian rannalla >>
Maisemat San Franciscosta etelään Montereyhin asti >>
Big Sur – Kalifornian rannikkoa Montereysta Santa Barbaraan >>
Merinorsut Big Surin rannalla Kaliforniassa >>

Montereyn rannat ovat lähinnä tällaisia hiekkarantahuviloiden sijaan. Isoimmat lukaalit ovat pakosta vähän kauempana kuin tässä tiheän keskustan kohdilla.
Yllättävää, että hyvin lähellä rantaa Montereyssa oli taloja näinkin harvassa ja maltillisen näköisinä, mutta varmasti ovat todella hinnoissaan.
Harmi että rantakaistale on uhrattu autotielle.
Tunnistin sarjasta tämän kohdan Montereyn rannalla, jossa nämä valokuvaajat tässä ovat. Sarjan hahmot Jane ja Ziggy hengasivat tässä yhdessä otoksessa.
Sarjassa Janen lenkkeilykohtauksia ja rannalla kävelyt on taidettu kuvata heti Montereyn eteläpuolella Carmelin rannoilla.
Carmelin eteläpuolelta löytyy tällaiset rantalukaalit tien vierestä.
Tällainen talopaikka Kaliforian rannalla on sellainen etuoikeus, että kannattaa iloita mahdollisuuksista mökkitontteihin Suomessa.
Sarjan kahvilakohtaukset sijoittuvat Montereyn Fisherman´s Wharfin alueelle laituriravintoloihin.
Tyynenmeren rannat Kaliforniassa eivät ole lempeät hyisine aaltoineen.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s