Se suuri ero mehiläisten ja ampiaisten välillä

on
Keväiset mehiläispesät.

Pelkään ampiaisia tosi paljon. Minulle on turha sanoa, että eivät ne mitään tee, koska se ei pidä paikkaansa. Ampiaiset ovat uteliaita ja mikäli ne haistavat sinussa vaikkapa kaatuneet limpparit, ne tulevat luo ja mahdollisesti myös laskeutuvat vaikkapa nenäsi päälle. Jos silloin liikut tai teet muuta minkä ne tulkitsevat uhkaavaksi, ne pistävät. Näin on. Ampiaisia ei parane huitoa, ne vain suuttuvat siitä. Joten jos ampiainen kiinnostuu sinusta, juokse!

Siinä missä puhun ampiaisten ilkeydestä, luennoin yleensä myös siitä, miten ampiaiset ovat ihan eri juttu kuin mehiläiset ja kimalaiset. Mehiläiset ja kimalaiset ovat säyseitä ja niitä kiinnostaa vain meden kerääminen. Ne eivät kiinnostu sinusta koskaan, ellet sitten mene sörkkimään niiden pesää. Mehiläiset ja kimalaiset ovat kivoja otuksia, joita en pelkää. Ainoat riskit niiden kanssa oikeastaan ovat vain jos ne takertuvat hiuksiisi tai jos astut paljain jaloin sellaisen päälle. Erotan ampiaiset yleensä jo äänestä ja ainakin lentotyylistä. Joskus tulee kyllä huteja ampiaisia matkivien kukkakärpästen suhteen. Mutta ällös soimaa mehiläisiä ja kimalaisia ampiaisten rikoksista.

Lue lisää ampiaisista ja mehiläisistä: Ampiaisista hyttysiin >>

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s