Saksan tuliaisia

on

Ruokaharrastajista on  mukavaa ulkomailla käydä paitsi toreilla aistimassa paikallista meininkiä, niin myös supermarketeissa katsastamassa mitä siellä myydään. Ruokaa kohtaan välinpitämättömät ihmiset syönevät ulkomailla samalla tavalla kuin kotonaan ja yrittävät etsiä marketeista oman oloiset leivät, levitteet ynnä muut. Minä taas tarkistan, mitä erikoisuuksia muualta saa. Mieleeni ovat jäänet mm. täydellisen kaalisalaatin metsästys Itä-Euroopan turneella, syötävät kukat New Yorkin Union Squaren torilla, idätetyt härkäpavut Bangkokissa sekä korealaiset salaatit Pietarissa ja Moskovassa. Puhumattakaan ruokaelämyksistä kaikenmaailman ravintoloissa ja katuruokaloissa.

Vanhempani harrastavat samanlaista ruokapurkkien tihrustamista ulkomailla kuten minäkin, ja tulivat juuri Euroopan matkalta auto täynnä vehnäoluita, parsaa ja juustoja. Minä sain tuliaisiksi saksalaisia tofu- ja seitanmakkaroita, -snitseleitä ja -leikkeleitä. Tällä kertaa ne olivat Veggie Life ja Alnatura -merkkisiä. Suomesta saa vaikka mitä erilaisia vastaavia tuotteita, mutta en muista juuri näitä tuotteita nähneeni.

Kun reissauskohteessa on suppea ruokatarjonta, voivat kiinalaiset kaupat pelastaa päivän valikoimallaan, josta voi löytyä vaikkapa tofua proteiinitankkaukseen.

Ulkomailla kokee usein yllättäviä löytöjä. Monilla saattaa olla Saksasta ja Itä-Euroopasta kovin lihaisa kuva, mutta oikeasti näiden maiden marketeista löytyy hirmuisen paljon kasvisproteiinivalmisteita. Syrjäisimmissä reissauskohteissani Tongalla ja Belizessä kiinalaiset pitivät pystyssä useimpia ruokakauppoja. Niistä löytyi ostettavaksi tofua, joten näissäkään maissa ei tarvinnut tankata pelkästään papuja ja pähkinöitä proteiinikseen, vaikka kaupoissa muuten oli vähäiset valikoimat.

2 Comments Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s