San Pedro, Belize 20.-22.3.2012

on

San Pedrosta luin etukäteen sen olevan turistikoitunut, ja ettei se varmasti enää ole samanlainen kuin Madonnan laulaessa San Pedrosta La Isla Bonitassa. Odotin siellä siis olevan luksustelua ja huippujahteja täynnä olevia marinoita. No, Meksikon puolen paikkoihin verrattuna San Pedro oli mukavan nukkavieru, originelli ja rauhallinen. Eli ihan kiva, mutta aika kallis. Rakennuksista tuli lähinnä Tonga mieleen, semmoisia laudoista tehtyjä yksinkertaisia mökkeröitä, vaikka löytyihän sieltä hienompiakin pikku resortteja. Meininkikin oli semmoista laiskan letkeää. Yksi ärsyttävä asia, että jenkkituristit ja paikalliset näyttivät innostuneen golfkärryillä ajamisesta, joka vaikutti vähän turhalta touhulta ja toi tarpeetonta liikennettä kujille paikan pienuuteen nähden. San Pedro on Ambergris Cayen saarella ja toki siellä on oli kai jonkinnäköisiä resortteja pohjoisemmassakin, mutta luulen että jenkit ajattelivat jonkin menopelin vuokraamisen olevan tarpeellista, vaikka kävelymatkat eivät olisi pitkät olleetkaan.

San Pedroon pääsi Meksikosta helpoiten ottamalla Tulumista bussin Chetumaliin (nelisen tuntia), josta sitten bussiasemalta taksi satamaan (ihan pääkadun loppupäässä), josta sitten pystyi ostamaan lipun venekyydille, tarkistuttaa passin ja odotella laiturilla lähtöä poliisikoirien nuuhkiessa rinkkojamme. Venekyyti kesti kaksi tuntia ja loppuaikana alkoi veneen hyppiminen ottaa aivoon. Ei oltu edes avomerellä, joten ehkä se ajoi turhan lujaa. Perillä oli kiva olla valoisaan aikaan ja lyhyen matkan päässä halvimmassa Ruby´s Guesthousessa oli tilaa. Meidän oleskelutiloistamme ei kyllä ollut tuollaisia näkymiä kuin nettisivujen kuvissa, mutta silti ihan kiva huone ilman kylppäriä rannalla sijaitsevassa talossa.

San Pedrolla tuli vain käppäiltyä, katseltua ja löhöttyä laiturilla. Ensimmäisen illan kalliin libanonilaisen ravintolan falafelannosten jälkeen söimme seuraavana päivänä kiinalaisessa, joita onneksi löytyi useimmilta paikkakunnilta ja jotka pelastivat Belizen oleilumme hyvän ruoan ja hintatasonsa ansioista. San Pedrosta käsin emme käyneet sukeltamassa, koska etukäteen olin kuullut Caye Caulkerilta sen olevan halvempaa.

Lue muut jutut Belizestä >>
Lue Meksiko-aiheiset jutut >>
Katso Meksikon ja Belzen reissun ruokakuvat >> 

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s